› 
 › 
12.01.2023

Yeni aldığınız ayakkabı sıkıyorsa ne yapabilirsiniz?

Severek aldığınız ayakkabının burun ya da bilek kısmı sıkıyorsa ne yapabilirsiniz? Çözümü Pudra.com'da.

Yeni aldığınız ayakabılarınız, doğru numarada alsanız bile eğer daha önce de mağazada hiç denenmemişse, sıkma sorunu yaratabilir. Peki ayakkabınızın ayağınıza yarar yapmaması için hangi yöntemleri uygulayacaksınız?

Ayakkabınız sıkıyorsa ne yapabilirsiniz?

Özellikle deri ayakkabılar zaman içinde ayağınızın şeklini alır. Bu nedenle ilk günlerde bilek ve topuk kısmından vurabilir. Bunun için ayakkabınızı giymeden önce birkaç dakika buhara tutun. Bu sayede deri yumuşar ve ayakkbınızı giydikten sonra kendi ayak şeklinizi alır.

Bir diğer alternatif, ayakkabınızın içine bir gece öncesinden nemli bez koymanız. Bu, ayakkabınızın açılmasına yardımcı olacaktır.

Deri bir spor ayakkabı aldıysanız bilek kısmından vurma yapabilir. Bunun için ilk giymelerinizde bilek kısmını örten çoraplar giyin. Siz giydikçe ayakkabınız açılacak, bilek kısmı ayak şeklinizi alacaktır ancak riske atmamak için ayakkabınızı bir lostra salonuna götürün ve bilek kısmını vurdurun. Sert derinin yumuşamasını sağlayacak bu işlem sonrasında ayak bileklerinizde yara yapma riski ortadan kalkar.

Unutmayın;

- Ayağınız taraklı ise, sivri burunlu ayakkabılar özellikle, küçük parmakların formunun bozulmasına yol açar. Bu nedenle ayakkabı seçiminize dikkat edin. İlk zamanlar şık görünümü ile sizi cezbeden sivri burunlu şık ayakkabılar, yıllar içinde ayak şeklinizin bozulmasına yol açar. Bu nedenle gerçekten özel günler haricinde bu tür ayakkabılardan uzak durun.

- Tıpkı sivri burunlu ayakkabılar kadar, geniş kalıplı ayakkabılar da zamanla ayağınızın genişlemesine yol açabilir. Bu nedenle tam ayak formunuza uygun, ayağınızı iyi bir şekilde saran modellere yönelin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER