› 
 › 
Milliyet 06.07.2012

Hollywood yıldızları Misela çanta kullanıyor

Misela'nın önlenemez yükselişi sürüyor. Hollywood'da da ünlenen Misela çantalarının tasarımcısı Serra Türker ile yapılan röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Aslında Türkiye’den önce Amerika’da Vogue dergisi tarafından keşfedildiğini düşünürsek, Serra Türker’in başarısına şaşırmamak gerekir. Genç tasarımcının birkaç yıl önce kurduğu markası Misela’da İstanbul’un renkleri ve dokusuyla New York’un modern çizgisini buluşturan çanta ve yastıklar var. Modaseverler için iyi haber ise yurtdışında Bloomingdales, Harvey Nichols gibi ünlü mağazalarda satılan Misela’nın ilk mağazasının kısa bir süre önce Beyoğlu’nda açılmış olması.

Hollywood yıldızları Misela çanta kullanıyor







Serra Türker















“Mağaza açmak markamı kurduğum ilk günden beri hayalimdi. Bence bir markayı ancak onun atmosferine girince anlayabiliyorsun. Müşteri ister istemez bir anda farklı bir dünyaya giriyor ve bu çok önemli bir his. Beyoğlu Pera’daki mağazam küçük ama çok tatlı bir yer oldu. Yeni şeyler keşfetmeyi seven herkesin keyifle alışveriş yapabileceği bir yer. Mağazanın lokasyonu nedeniyle içeriye ne kadar yerli müşterimiz giriyorsa o kadar da yabancı müşteri giriyor. Fiyatlar 150- 2700 TL arası.”

Misela markasını ne zaman ve nasıl kurdunuz? Daha önce neler yapıyordunuz?
Misela’yı 2008 yılında New York’ta kurdum. Rhode Island School of Design’ın tekstil tasarımı mezunuyum. Okulu bitirdikten sonra New York’a taşınıp, Tocca’da (bir Amerikan markası) tekstil tasarımcısı olarak çalışmaya başladım. Markamı aslında Tocca’da tam zamanlı çalışırken kurdum ve gerçekten bu işi yapmak istediğime karar verdiğim gün de ordan ayrıldım zaten.

Misela ilk kez Amerikan Vogue’u tarafından keşfedilmiş değil mi?
Evet aynen. New York’ta yeni sezon ürünlerimi tanıtmak amaçlı espadril tasarlayan başka bir arkadaşımla kendimize küçük bir showroom ayarlamıştık. Oraya gelen Vogue editörleri ikimizin ürünlerini çok beğenip beraber bir çekim ayarladılar.
























Tasarım yaparken İstanbul’dan mı daha çok etkileniyorsunuz yoksa New York’tan mı?
İstanbul bence çok eklektik bir şehir ve ben eklektik kombinasyonlardan her zaman çok hoşlanmışımdır, çünkü farklı şeyleri birlikte kullanabilmek bence sadece bir tarza bağlı kalmaktan her zaman daha keyifli ve özgün bir durum. İstanbul’un eklektik yapısıyla New York’un daha net hatlarını form olarak çantalarıma geçirmeyi çok seviyorum diyelim.

Dünyada Misela kullanan ünlü isimler kimler?
Çantalarımı bugüne kadar LeAnn Rimes, Nicole Scherzinger, Rosario Dawson, Emmy Rossum, Katie Cassidy, Lo Bosworth gibi Hollywood yıldızları kullandı.












Emmy Rossum














Çanta dışında bir de yastık tasarlıyorsunuz, ilerde başka ürünler de eklenecek mi markaya?
Ev koleksiyonunu aslında çantalar için kullandığım desenlerin bir uzantısı olarak
görüp karar verdim. Şu anda olmasa bile ileride yastık dışında da daha farklı şeylerde
tasarlamayı planlıyorum.

Nelerden ilham alıyorsunuz, hangi materyalleri kullanıyorsunuz?
Öncellikle tarzı olan kadınlardan çok ilham alıyorum ve tasarlamaya onların dünyalarına girerek başlıyorum. Bana her daim ilham veren ise renkler ve dokular. Birçok değişik materyal kullanmayı seviyorum aslında. Egzotik piton derilerinden kanvas kumaşlara kadar envai çeşit malzemem var.

En çok hangi modeller ilgi görüyor?
Bu sezonun farklı kişilere hitap eden birkaç farklı modelimiz var, su yılanından yaptığımız ‘Serra at Pera’ modeli, renkli kanvas pochette’lerimiz ve Camilla tote’umuz
en çok sevilen çantalar arasında.

Kendiniz en çok nasıl çantalar kullanmayı seviyorsunuz?
Yoğun bir iş tempom olmasaydı her daim portföy çanta kullanabilirdim galiba. Çünkü bence portföy çantayı taşımak kadınlara bir asalet getiriyor.

Misela adının anlamı nedir?
Üç kızkardeşiz. Misela da bizim isimlerimizden oluşan bir isim olarak ortaya çıktı; Mina, Lara, Serra.

Sizin tasarımlarınızı diğer çanta markalarından ayıran özellikleri neler?
Misela’nın eklektik ama şık kombinasyonlarını diğer çantalardan ayıran en önemli özellik olarak söyleyebilirim.

Misela
Asmalı mescit mah. Asmalı Mescit Sok. No:28 Kat:1, D:5 Beyoğlu
Telefon: 0 212 292 28 44

Miselaistanbul.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER