› 
 › 
pudra.com 15.02.2010

Matraş’ın İlkbahar-Yaz koleksiyonuna dair ipuçları...

Ayakkabı ve çantalarda farklı çizgiler, iddialı renkler kadar şık ayrıntılar da göze çarpıyor.

Matraş, merakla beklenen 2010 İlkbahar-Yaz koleksiyonunu henüz tanıtmasa da, konuyla ilgili hazırlıklar tüm hızıyla tamamlanıyor. Bu arada koleksiyonla ilgili ilk ipuçlarını da öğrendik!

Matraş’ın İlkbahar-Yaz koleksiyonuna dair ipuçları...


Koleksiyonun ilk örneklerinde ve özellikle kadınlara yönelik olarak hazırlanan ayakkabı ve çantalarda farklı çizgiler, alışılmadık ve iddialı renkler kadar şık ayrıntılar olduğu da görülüyor. Çantalarda “kapitone” tabir edilen ve örgüyü andıran, ince deri işçiliği ile göz dolduran modellerin yanında sade ve gerek klasik gerek modern giysilerle uyum içinde olacak şık modeller de bulunuyor. Çantaların aksesuarları ise sarı metal ağırlıklı. İddialı modellere ise zarif ve taşlı kilitler eşlik ediyor. Pastel renk tonlarının kibarlığını yansıtan tasarımlara ağırlıklı olarak beyaz, krem, kül grisi gibi tonlar hakim. Limonta-deri kombinasyonları ise kullanım rahatlığı açısından ideal. Bunun yanında kullandığı ayakkabı ve çantalarla da iddiasını kanıtlamak isteyen kadınlar için, başta kırmızı olmak üzere parlak ve göz alıcı renkler unutulmamış.





Matraş’ın yeni sezon için tasarlanan ayakkabıları da şık ve konforlu bir ilkbahar-yaz sezonunu müjdeliyor. Rahatlığı kullananlar tarafından onaylanmış dolgu topuklar, yeni sezonun da gözdeleri. Yüksek topuktan vazgeçmeyenlere yönelik modeller de koleksiyonun önemli bir parçasını oluşturuyor. Şehir içinde sayfiye yerinin rahatlığını arayanlar için özgür çizgileri olan, hatta ayak bileğine dolanan türde tasarımlarıyla sandalet modelleri ise “casual” bir şıklığın ve ayakları bekleyen serin bir yazın işareti... Matraş’ın kadınlara yönelik ilkbahar-yaz ayakkabı modellerinde hemen her renk ve her tür deri malzeme kullanılmış. Yine pastel tonlar hakim olsa da kırmızı, sarı, hatta fuşya rengi modellere rastlamak da mümkün.





Yeni koleksiyon erkekler için de hoş sürprizler barındırıyor. Süet ve deri kadar süet-deri karışımının da farklı bir havayı yansıttığı modellerde yaza uygun malzemelerin tercih edildiği gözleniyor. Yazlık ve ince kösele tabanlı ayakkabılarla sıcak havalarda rahatlığın hedeflendiği koleksiyonda, kösele tabanlı ayakkabılar da her mevsimde olduğu gibi “bir Matraş klasiği” sıfatıyla yerlerini koruyor. Erkek ayakkabılarında renk olarak daha sofistike tonlar tercih edilmiş. Mavi, beyaz ve kahvenin yanında lacivert ve siyah da tahtını koruyan renkler arasında...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER