› 
 › 
14.12.2018

Modada geri dönüşüm: H&M Fairbag koleksiyonu

H&M yeni kapsül koleksiyonu Fairbag ile, sürdürülebilir bir hayata EVET diyor. Bu çantalar sadece atık kumaş ve geri dönüştürülmüş malzemeden üretildi!

H&M yeni kapsül koleksiyonu Fairbag ile, sürdürülebilir bir hayata EVET diyor. Sadece atık kumaş ve geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen çevre dostu çantalar Gamze Cizreli, Gamze Saraçoğlu, Merve Özkaynak, Naz Aydemir ve Tanem Dirvana tarafından tasarlandı. Her çanta, tasarımcının elinde, kendi hikayesiyle şekillendi. Projenin bir diğer güzel yanı ise, H&M Fair Bag kapsül koleksiyonundan elde edilen gelirin TEMA Vakfı'na aktarılması. Özetle, proje sayesinde ikinci hayatını yaşayan çantalar, dünyaya bir iyilik yapmak için yeniden dünyaya geliyor. 

Modada geri dönüşüm: H&M Fair Bag koleksiyonu

H&M'in yüzde 90 oranında geri dönüştürülmüş malzemeden ve atık kumaşlardan elde edilen Fairbag projesinde aynı zamanda sosyal medyadan tanıdığımız pek çok ünlü isim yer alıyor. Özellikle Youtube ve Instagram sayesinde aşina olduğumuz isimlerin tasarladıkları her çantanın ayrı bir hikayesi var.
 
Fairbag kapsül koleksiyon H&M

H&M Fairbag kapsül koleksiyonunda hangi çanta neyi ifade ediyor?
 
H&M Fairbag Koleksiyonu - Gamze Saraçoğlu
Gamze Saraçoğlu
  • Tanem Dirvana; dostları Django ve Pamuk'un anısına "A True Friend" sloganı ile tasarladı.
  • Naz Akyol, bebek bakım çantalarından esinlendi ve çantası için "Twinkle, twinkle, little star" sloganını kullandı.
  • Merve Özkaynak, makyaj çantasından esinlendi ve "You are beatiful" sloganını kullandı.
  • Gamze Cizreli'nin çantası "HAYAT CESURLARI SEVER" sloganı ile hayat buldu. 
  • Projenin yaratıcı yönetmenliğini üstlenen Gamze Saraçoğlu ise H&M Fair Bag projesi için tasarladığı çantada kendi yarattığı Süheyla karakterinden esinlendi.

Lansmana ait bir diğer güzel detay ise, H&M'in tam da Fairbag kapsül koleksiyonuna yakışır bir şekilde lansmana gelen davetlilere sunduğu hediyelerdi. H&M Türkiye, Fairbag projesi için bizler adına Erzurum Kapıkale Hatıra Ormanı'nda 1 adet fidan bağışlamıştı ve bu bağışı yine geri dönüştürülmüş malzemeden üretilmiş tablet çantaları ile sundu.

H&M Fairbag lansmanında cemiyet ve moda hayatının birbirinden ünlü isimleri ağırlandı. Meltem Kazaz, Özlem Güsar, Hande Can,Melis Birkan, Mert Aslan, Akasya Aslıtürkmen, Batya Kebudi’nin de aralarında bulunduğu davetliler ilk defa Türkiye’de tasarlanan ve üretilen doğa dostu çantaları öncelikli olarak görme ve projenin hikayesini yakından dinleme şansı yakaladılar.
 
H&M Fairbag Kapsül Koleksiyonu Lansmanı
H&M Fairbag Kapsül Koleksiyonu Lansmanı

Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak üzere yapılan bu katkıya vesile olduğu için H&M Türkiye'ye çok teşekkür ederiz. 

Çantaları nerede bulabiliriz?
 
H&M Fairbag
H&M Fairbag


Ürünleri 17 Aralık 2018 Pazartesi gününden itibaren seçili H&M mağazalarında bulabileceğiz. 79.99TL'den satılacak ürünlerin gelirinin tamamı TEMA Vakfı'na bağışlanacak. 

Seçili H&M Mağazaları
  • Zorlu Center H&M
  • İstinyepark H&M
  • Paladium H&M
  • İstiklal Caddesi H&M
  • Mall of İstanbul H&M
 
HM Fair Bag

Sürdürülebilirlik vizyonu ve stratejisi ile modada döngüsel ekonomiye dikkat çeken H&M, hem bugün hem de gelecekte herkesin sürdürülebilir moda ve tasarıma erişmesi gerektiğine inanıyor. 2013 yılından beri dünya genelinde ürün toplama girişimine öncülük eden H&M, lansmanda bu konuya da dikkat çekerek herkesi, markası ne olursa olsun eskimiş, giymedikleri tekstil ürünlerini H&M mağazalarına geri dönüşüme getirmeye davet etti.
H&M Fairbag lansman


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER