24.11.2017

Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Alışveriş, kadınların en büyük tutkusu. Peki, gereksiz yere masraf yapmamak için nelere dikkat etmek gerekir?

Doğru alışveriş yapmıyorsanız ne kadar para kazansanız da finansal açıdan istediğiniz başarıyı bir türlü yakalayamazsınız. Mutlu olmak için alışveriş yapayım derken kendi kendinizi mutsuzluğa sürükler, sonra da "ne zaman bu kadar borca girdim?" diye düşünürsünüz.

Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar:
 
  • Yalnızca indirim var diye daha sonra kullanmayacağınız bir şey almamalısınız. Bu nedenle alışverişe çıkmadan önce almak istediğiniz ürünleri not alın. Böylece neye ihtiyacınız olduğunu açık bir şekilde görmüş olursunuz.
 
  • Mutlaka fiyat araştırması yapın. Etikette yazan, daha doğrusu etiketteki indirim oranı sizi yanıltmasın. Son dönemde bazı firmalar sezona liste satış fiyatı üzerinden direkt yüzde 20-50 gibi indirimler giriyor. Ancak indirim dönemlerinde indirim oranını liste satış fiyatı üzerinden gösteriyor. Bu da yüzde 50-70 gibi gerçekçi olmayan indirim oranları ile gözümüzü boyayabiliyor.
 
  • Bir kıyafeti almadan önce denemeniz çok önemlidir. Bu yüzden alışverişe mutlaka rahat bir şeyler giyerek çıkın.
 
  • Alışverişe çıktığınızda kendinizi iyi hissetmeniz ve ihtiyacınız olmayan ürünler almamanız için kendinizi iyi hissettiğiniz ve sevdiğiniz, sık kullandığınız renklerdeki kıyafetlerinizi giyin. Bu, elinize her yeni bir parça aldığınızda size yakışan şeyleri size tekrar anımsatacaktır. Ayrıca kombin düşünürken de faydası olur.
 
alisveris
  • Bir ürünü sadece moda olduğu için alırsanız 1 - 2 kere giyeceğiniz için boşu boşuna masraf yapmış olursunuz. Bir ürünün fiyatı ne kadar giyeceğinizle doğru orantılıdır. Az giyeceğiniz bir ürüne çok para vermeyin.
 
  • Alacağınız yüksek fiyatlı ürünler, zamansız parçalar olmalı. Siyah kaliteli bir kaşe mont, her renk kıyafet ve paltolarınızla kombinleyebileceğiniz monogram desenli orta boy çantalar, davetler için kaliteli bir siyah stiletto, dekoltesi her tür davete uygun olabilecek siyah şık bir elbise, açık renk ekose desenli kaşmir bir atkı zamansız ürünlere örnek. Bu tür parçalar kıyafetinizi tamamlayacak, zarif ve kaliteli görünümleri ile her ana uyum sağlayacak ürünler. Bu nedenle bir parçaya para verirken, onun fiyatını kullanım yerine göre hesap etmekte fayda var. Orta-az kaliteli onlarca çanta yerine 1 adet iyi kalite ve uzun süre dayanacak klasik bir ürün her zaman daha kârlı bir alışveriş olur.
 
alisveris
 
  • Moraliniz bozuk olduğunda, mutsuzken yapacağınız alışverişte ihtiyacınız olmayan birçok şey alırsınız. Boş yere masraf yapmanızı önlemek için enerjiniz yüksek olduğunda alışveriş yapın.
 
alisveris
  
  • Alışverişe çıkacağınız zaman mutlaka tok olun. Böylece gereksiz masrafın önüne geçmiş olursunuz. 
 
  • Eğer her zaman kullandığınız ürünlerde indirim varsa ve bütçeniz de almaya uygunsa bu sizin için avantajlı bir alışveriş olacaktır, alın.

parfumPudra ekibi olarak bizden size tavsiye: Alışveriş, ruhunuzun doygunluğunu sağlayarak sizi mutlu eder. Aynı şekilde sevdiğiniz bir kokuyu üzerinizde hissetmek de size mutluluk vereceği için alışverişe çıkmadan önce sevdiğiniz parfümü sıkarsanız ruhunuzun doygunluğa ulaşmasını sağlayarak gereksiz masrafı en aza indirmiş olacaksınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER