Pudra.com 26.09.2012

Bedenini tanı, doğru seçimi yap, hayalindeki gibi görün!

Haute Couture tasarımları ile adından söz ettiren modacı Sevinç Bilgin, “ nasıl bir bedenimiz olduğunu bilirsek, seçeceğimiz tasarımlarla hayalimizdeki gibi görünmeyi sağlayabiliriz” diyor ve kadınlara küçük ipuçları veriyor.

Kadınlar, giysileri içinde kendilerini daha rahat, zarif ve zayıf görünmek için farklı yöntemlere başvurabiliyor. Sevinç Bilgin, iyi görünmenin ipuçlarında ilk olarak beden yapısını ele alıyor.

Bedenini tanı, doğru seçimi yap, hayalindeki gibi görün!

- Atletik yapıdakiler geniş omuzlara sahip olduğundan vatkasız giysiler yerine, kol evi bedenin iç kısmından hazırlanarak takılmış kol, çok cepli sıfır yaka ya da V yakalı tasarımları tercih etmeliler.

- Kısa boylu, omuzları ve kalçası dar olan zayıf kadınlar ise; sıcak renkli, yumuşak ve tüylü kumaşlarla yapılmış, drapeli, büzgülü, vücuda tam oturmayan tasarımlar tercih etmeliler.

- Geniş basenli kadınlar, uçları sivri erkek yakalı, önden düğmeli ceket ve bluzları tercih etmeli.

- Boyuna kuplu kesimler, yanda küçük yırtmaçları ile bele oturmayan, belde kemeri olmayan küçük desenli ince dokulu kumaşlarla yapılmış tasarımlar bedeni olduğundan daha ince gösterir.

Daha zarif ve şık görünmek için ise çizgiler ve renkler açısından tüyolar da veren Sevinç Bilgin; çizgilerle göz aldanması yaparak vücudu daha uzun, daha kısa, daha ince, daha kalın gösterebilmenin mümkün olduğunu, püf noktasının doğru çizgileri, doğru yerde kullanılması gerektiğini vurguluyor.

- Yatay çizgiler, vücut görüntüsüne kısalık ve genişlik verdiğinden kısa boylu ve geniş bir bedene sahip olan kadınlar, bu tür çizgilerden kaçınmalı.

- Dikey çizgiler de her durumda daha uzun ve ince göstermez, sık aralıklı boyuna çizgiler boyu uzun, farklı aralıklı boyuna çizgiler ise genişlik etkisi yaratır.

- Sıcak renkler, tasarımda dikkat çeker ve geniş görünmeyi sağlar, soğuk renkler ise vücudun ince gösterir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER