@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.11.2009

Hayallerimi süsleyen araba: BMW X3

X3, yeni nesil yaşamın çözüm ortağı olarak tasarlanmış ve kadının zarafetini yansıtan hatlarla müthiş bir konfor sağlıyor.

Biz kadınlar ne isteriz? Bu soru üzerine kitaplar yazıldı, film çekildi, hatta tartışmalar bile yapıldı. Sonuç mu? Hiç bir zaman tatmin edici bir cevap bulunamadı. Sorun da bu zaten.

Hayallerimi süsleyen araba: BMW X3

Tatmin!

Kadınlar tatmin olmak ister. Ruhlarının dört köşesi doysun ister. Söz konusu her ne ise kadınlar görevlerinde, sorumluluklarında, duygularında, isteklerinde, ihtiyaçlarında, hayatlarındaki her adımda tatmin olmak ve bu tatminin keyifli huzurunu yaşamak ister. Yetinmeyi bilir ama isteklerinin peşinden de hep gider...

Çağdaş kadın hayatın hızlı trafiğinde gereksinimleri doğrultusunda yaşar. Bu gereksinimler için çalışır, çabalar...

Bir kadın olarak bu gereksinimleri sizlerle paylaşmaya kalkarsam, bu yazıyı bitirip masa başından kalkmam saatler sürer. Bu yüzden şehir kadınlarının en büyük gereksinimi olan otomobillerden bahsetmek istiyorum.

Kadın nasıl bir otomobile sahip olmak ister? Daha önceleri soru biçimdeydi: "Kadınlar bir otomobile sahip olmak ister mi?"

Otuzlarıma yaklaşan bir kadın olarak yaşadığım kent İstanbul’da kadın sürücüleri parmakla sayacak kadar az görürdüm. Zamanla bu sayı çoğaldı. Bugüne baktığım zaman ise kadınların hani şu kalıplaşmış "kadın gibi kullanmak" tabirinden çok uzak, erkeklere taş çıkarır türden araba kullandığını görüyorum. Bu doğruda kadınların otomobil seçimindeki istekleri: "ayağımı yerden kessin, yeter, " kanaatinin dışında bir biçim alıyor.

Artık, kadınlar da erkekler gibi, şahsi kullanımları için seçtikleri otomobillerde motor gücü, yol tutuşu, güvenlik, gibi teknik özellikleri ön planda tutuyor. Hiç bir kadın estetikten vazgeçemez, sahip oldukları aracın teknik özellikleri dışında estetik duruşları da tercihlerinin vazgeçilmez maddelerinden biri.

Bir otomobilde estetik ve teknik özellikle, günün gereksinimlerini de göz önünde tutunca her kadın gibi benim de aklıma gelen ilk markalardan biri şüphesiz BMW oluyor.

BMW markası, tüm dünyadaki kadınların istekleri ve gereksinimleri doğrultusunda son birkaç yılda karşı konulmaz çekicilikteki araçlarıyla biz kadınları kendimizden geçiriyor...

Sizlere kadınların tercih ettiği BMW modellerinden bahsetmek istesem de bu bir iki modelle sınırlı kalmayacak kadar geniş bir yelpaze oluşturuyor. Tercih yelpazenin genişliğinden dolayı marka her modelin hayata geçmesinden önce, kadınları da yaş, statü, yaşanılan bölge kültürü, coğrafi koşullar gibi birçok ana başlık altında araştırıp, kadınlar (ve tabii erkeklerin de kadınlara yakıştırdığı otomobiller) hakkında birçok anket ve araştırma yapıyor.

Günümüz kadını, arabalarını da günlük hayatın hızına uydurmak istiyor. Güç ve hız arayanlar, ki artık yeni jenerasyon kadının bu tercihi çoğunlukta, BMW M3 den gözünü alamıyor. İmkanları doğrultusunda M3 kullanan kadınlar yollar da harikalar yaratıyor. Z4 ise macera ruhunun yanında, hızı ve şıklığı hayatından asla çıkaramayan kadınların ilk tercihi gibi görünüyor. Cabrio (üstü açık) tercihler ise dışa dönüklüğün ve enerjinin doruk yaptığı kadınların şüphesiz en güzel rüyası.

BMW'nin 4x4 modelleri ise hemen hepiniz tahmin edebileceği gibi çocuklu aile annesinin tercihlerinin arasında. Park sorunu yaşamayan, öteberisi çok olan ya da yaptığı işi gereği araziye uyum sağlaması için X5 mükemmel bir seçim oluyor. Ancak benim tercihim, ne X5 kadar büyük, ne de binek araçları kadar kısıtlı alana sahip olmayan , "SUV" (Suburban Vehicle) modellerden yana.



X3, yeni nesil yaşamın çözüm ortağı olarak tasarlanmış ve kadının zarafetini yansıtan hatlarla, benim gönlümdeki tahtın sahibi oluyor.

Eğer siz de benim gibi tercihinizi, hem güçten, hem zarafetten, hem de kullanım alanı rahatlığından yana kullanmak isterseniz X3’yı görmenizi tavsiye ediyorum.


"5 seri, 3 serisi, 1 serisi, ne olursa olsun, bir BMW'm olsun," diyorsanız, birikiminizi bir an önce yapmanızı önerir; güçlü, ayakları yere sağlam basan, çağdaş Türk kadınına "helal olsun! Alın teriyle kendi arabasını almış" sözünü beylerden, gönül rahatlığıyla hak etmemizi temenni ederim.



Aslı YAĞCI


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER