Originalseconds.com 10.07.2012

İkinci el satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Ünlü tasarımcılara ait parçalar almak istiyorsanız, bütçeniz bunun için yeterli değilse ikinci eli deneyebilirsiniz. İşte 2. el alışveriş için ipuçları!

Lüks yaşam tarzını sürdürmekte zorlananlar için ikinci el giyim, adeta yepyeni ve keşfedilmemiş bir dünya...

İkinci el satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Amerika’da yapılan istatistikler ikinci el giyim satışlarının geçen yıla oranla % 30 oranında arttığını gösteriyor. Bir zamanlar tabu olarak kabul edilen ikinci el mağazaları, sattıkları Gucci, Prada ve Chanel gibi markalarla her geçen gün daha cazip hale geliyor. Forbes dergisinde yayınlanan bir makaleye göre herkesin bütçeler konusunda ekstra dikkatli davrandığı bu dönemde, ünlü markalara ait binlerce dolarlık çantaları satın almak büyük lüks ve gereksiz harcama olarak kabul ediliyor. Aynı markanın aynı modelini ikinci el almayı tercih edenlerin sayısı da böylece giderek artıyor.

Şimdi öncelikleri yeniden değerlendirme, kullanılmayanları elden çıkarma, yenilerini satın almak yerine, ikinci ellere göz atma, tasarruf etme zamanı. Üstelik bu yeni bakış açısının stilinize getireceği yeni soluk ve farklılığı da göz ardı etmemek gerekiyor!

İkinci el satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

- Nereden alışveriş yapacağınıza karar verin. Kendinize güvenebileceğiz bir adres bulun.

- İnternet üzerinden alışveriş yapacaksanız satıcıları kontrol etmeyi, yorumları okumayı ihmal etmeyin. Satın aldığınız ürünlerin orijinalliği ile ilgili bir endişe duyuyorsanız, Originalseconds.com'da bulabileceğiniz çeşitli markalara ait gerçeği ile sahtesi arasındaki farklar konusunda yol gösteren rehberlerden yararlanabilirsiniz.

- Satın aldığınız üründe yenisine oranla belli bir yüzde oranında tasarruf edeceğinizden emin olun.

- En iyi parçaları yakalamak için ikinci el kaynağınızı sık sık ziyaret edin. İçinde bulunduğunuz sezona ait parçalar bulma şansınız bile var.

- İkinci elde bulabileceğiniz kumaş kalitesine ve kuplara alıştığınızda geri dönmenin zor olacağını unutmayın.

- İkinci el alışverişi konusunda zamanla daha tecrübeli hale gelecek, daha akıllıca seçimler yapmaya başladığınızı göreceksiniz.

- Küçük küçük alışveriş yapıp, paranızı sağda solda bir sezon sonra kullanamayacağınız kadar kalitesiz parçalara yatırmaktansa az ve öz alışveriş yapın. Kalitenin ve fark yaratacak ürünlerin peşinden gidin.

- Harika düğmeler, güzel iç dikişleri, benzersiz astarlar, alışılmadık detaylar, üzerine düşünüldüğünü gösteren her tür ayrıntı size beklemediğiniz sürprizler yapabilir. Bir başkasının üzerinde göremeyeceğiniz eşsiz parçalar yakalayabilirsiniz.

- İkinci elin çevre duyarlılığı konusunda büyük rol oynadığını da unutmamak gerekiyor.

Evden çıkmadan ikinci el keyfi
İkinci el dünyasına adım atmanın en kolay yolu ise Originalseconds.com‘dan geçiyor. OriginalSeconds’tan ister dünyanın önde gelen markalarının ikinci el kıyafet ve aksesuarlarına uygun fiyatlarla sahip olabilir, ister az kullanılmış veya kullanılmamış giysi ve aksesuarlarınızı değerlendirebilirsiniz. Üstelik evinizden çıkmadan!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER