13.07.2022

Modayı takip etmek hiç bu kadar ucuz olmamıştı!

Modada sürdürülebilirliği destekleyen kıyafet kiralama sektörü gitgide büyüyor. Siz de hem modayı yakından takip edip hem de ekonomi yapabilirsiniz!

Dünya hızla paylaşım ekonomisine doğru yol alırken; kıyafet kiralama sektörü de ekonomiye değer sağlamaya devam ediyor. Paylaşım ekonomisinin 2025 yılında 400 milyar dolarlık hacme ulaşması bekleniyor ve kiralama sektörü de hızla yükseliyor. 

Sürekli yeni kıyafet giymek hiç bu kadar ucuz olmamıştı!

KPMG'nin hazırladığı 'Mobiliteyi Hızlandırmak' raporuna göre, 2018’de 1 milyar dolar büyüklüğe sahip olan kıyafet kiralama sektörünün 2025’de 400 milyar dolara ulaşacağını belirten Stil Danışmanı Yasemin Eke, “2022’de dünya ekonomisinin hızla büyüyeceği öngörülüyor. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte tüm dünyada etkili olacağı düşünülen birtakım trendler de mevcut. Bu trendleri tetikleyen sebepler genel olarak ekonomik gücün değişimi, teknoloji, nüfus değişimi, çevresel konular, değişen kültürel değerler olarak sıralanıyor.  Bu trendlerden biri de kıyafet kiralama sektörü.”

KIYAFET KİRALAMA SEKTÖRÜ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Türkiye’de kiralama sektörünün 2022’de çok hızlı büyümeye başladığının da altını çizen Eke,“ Çok ünlü perakende devlerinin kiralama işine girmesi sektörün geleceğine dair önemli ipuçları veriyor. Özellikle Amerika’da çok büyük şirketler moda kiralaması yapıyor ve en önemli markalar kiralama sektörünün içinde yer almayı önemsiyorlar. Bunu gençlere ulaşabilmek veya çağı yakalamak için bir yol olarak görüyorlar. Her yıl çok hızlı büyüyen bir sektörden bahsediyoruz. Sahip olmaktan çok deneyim kazanmanın önemsendiği günümüzde, çevre bilinci yüksek olan gençleri de dikkate alınca kıyafet kiralama sektörünün çok daha hızlı büyüyeceği kesin. Türkiye’de ise hala yeni ve gelişmekte olan bir sektör, o yüzden bizim de öncelikli amacımız bu pazarı büyütmek.” şeklinde konuştu. 

PAYLAŞIM EKONOMİSİNE DESTEK!

Eke ayrıca, “Elbise kiralama, ‘paylaşım ekonomisinin’ de bir parçası ve günümüz yaşam koşullarının doğurduğu bir ihtiyaç. Kiralama pazarı, hızlı modanın çevresel ve sosyal açıdan olumsuz etkilerini azaltmayı ve marka imajını korumayı hedefleyen markalar için; kusursuz bir alternatif oluşturuyor.” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kıyafet kiralama uygulamalarında yüzlerce özel ve yeni marka içerisinden istenilen kıyafet, belirlenen süre aralığında kiralanabiliyor. Ürünü seçip kiraladıktan sonra kıyafeti özel kurye adrese teslim ediyor, iade zamanı geldiğinde ise ürünü yine kurye kapınızdan teslim alıyor. Özel 3 aşamalı hijyen programıyla temizlenen giysiler, tekrar kiralanabilir konuma getiriliyor. Üstelik bilinenin aksine sadece özel günler için değil, günün her anına uygun kıyafetleri de sistemde kiralamak mümkün. Kıyafet ve aksesuar kiralama şirketlerinde fiyatlar 175TL ile 4 bin TL arası değişebiliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER