Pudra.com 15.11.2011

Tasarımda statükoya karşı “2iki” kadın

Tasarımcı iki genç kadın, Sezgi Beşli ve Ayçin Aydoğan, “2iki” markasında buluştu. Başta ayakkabı olmak üzere, çanta, aksesuar, deri ve kıyafet tasarımlarıyla dikkat çeken ikili, ilk koleksiyonlarını moda severlerin beğenisine sundu.

Tasarımlarında renk ve materyal kombinasyonunu özgür bir tavır içinde kullanmayı tercih eden “2iki” markasının genç yaratıcıları Beşli ve Aydoğan; tasarımda ‘meli’- ‘malı’ tavrından uzak durmayı özellikle tercih ettiklerini belirterek, bu tavrı; “2iki kadınının kombinasyonu, vitrinlere göre şekillenmez. 2iki kadını kombinasyonunu kendisi şekillendirir. Örneğin, sezonda elbise grubunda kırmızı çok trend ise 2iki kadını, kırmızıyı elbisede değil de ayakkabının topuğunda vurgular” cümlesiyle açıklıyorlar.

Tasarımda statükoya karşı “2iki” kadın



“2iki” artık seçkin satış noktalarında
Beşli ve Aydoğan’ın imzasını taşıyan “2iki” markalı 2011-2012 Sonbahar/Kış Koleksiyonu artık seçkin satış noktalarında. İkilinin 2011-2012 Sonbahar/Kış Ayakkabı Koleksiyonu, Akmerkez Building Pop-up Store 8- Harvest Grape ve Nişantaşı F8 mağazasında satışa sunulurken, koleksiyona www.2iki.com.tr adresinden de ulaşmak mümkün.

2iki’de detaylar ön planda
2iki markasında buluşuncaya kadar kendi tasarımlarını hazırlayan ve kariyerlerini kişisel koleksiyonlarıyla ilerleten Sezgi Beşli ve Ayçin Aydoğan, geçtiğimiz Temmuz ayında kurdukları 2iki markasıyla öncelik ayakkabıda olmak üzere, kadınlara farklı bir seçenek sunmayı hedefliyor. İki farklı genç kadının bakış açısı ve yaratımlarından oluşan markanın en belirgin özelliklerinden biri ise ‘tasarımlardaki detaylar’.
“2iki tasarımlarında detaylar çok önemli” diye konuşan Ayçin Aydoğan “Bizim için tasarımda detaylar olmazsa olmazlarımızdan. Tasarımlarımıza ilk kez bakan bir kişi dönüp bir kez daha bakma ihtiyacı hissediyor. Çünkü tasarımlarımız bu kişilerde ‘acaba kaçırdığım bir detay var mı?’ duygusunu hissettiriyor” diyor.

2iki markasının diğer bir özelliği ise; ‘zıtların buluşması.’ zıt çıkışları sevdiğini ve sıkça kullandığını dile getiren Sezgi Beşli “Özellikle aksesuarlarla kombin yapılan tasarımlarda, zıt çıkış görüntüsü yakalamayı seviyorum. Eskitilmiş tarzda deri ve parlak bir taşın yanında oksitli kirli görünümlü bir aksesuarı kullanmak beni ifade ediyor.” sözleri ile tasarımlarına olan bakışını ifade ediyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER