@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.12.2015

Neden tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz?

Bitmeyen tüketim çılgınlığı, ihtiyaç olmadan alınan eşyalar, giyilmemiş kıyafetler... Sizce de alışveriş alışkanlıklarımızı değiştirmenin vakti gelmedi mi?

Geçtiğimiz günlerde Black Friday (Kara Cuma) ismi ile birçok markanın büyük indirimler ve dikkat çekici fırsatlar sunduğunu fark etmişsinizdir. İnanılmaz indirimlerin yapıldığı, insanların geceden kuyruğa girdiği ve pek çok izdiham görüntüsüne sahne olan bu alışveriş etkinliği Amerika Birleşik Devletleri’nde Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma günü düzenleniyor. Birçok Amerikan tüketim alışkanlığı gibi Kara Cuma da ülkemizde kendini göstermeye başladı. İnsanların kendini kaybetmişçesine alışveriş yaptığı bu gün, birçok kişinin sadece ucuz diye ihtiyacı olmayan şeyler alması ile sonuçlanıyor ve tüketim çılgınlığının apaçık bir resmi olarak karşımıza çıkıyor.

Neden tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz?
 
Son dönemlerde bu çılgın tüketim furyasına karşıt görüş olarak ortaya çıkan başka bir trend daha var: Buy Nothing Day (Hiçbir Şey Almama Günü). Alışveriş döngüsünden kurtulmak adına bir bilinç oluşturmayı hedefleyen İngiltere çıkışlı Hiçbir Şey Almama Günü, Kara Cuma ile aynı gün gerçekleşiyor ve insanları para harcamamaya ve tüketmemeye teşvik ediyor.
 
Tüketim çılgınlığına tepki olarak doğan Hiçbir Şey Almama Günü gibi organizasyonlar, bu konuda bir şeyler yapma ihtiyacı hisseden birçok insana da ilham veriyor. Avrupa, Kanada ve ABD’nin birçok yerinde alışılagelmiş tüketim alışkanlıklarını bir kenara bırakarak çok daha az tüketim ile yaşamanın mümkün olduğunu kanıtlamak isteyen insanlar var. İngiliz Kath Kelly bir yıl boyunca günde sadece 1 Pound ile yaşayarak imkansız diye bir şey olmadığını; Kanadalı Cait, 'Blonde on a Budget' adlı blogu ile kısıtlı bir bütçe ile istediklerimizi yapabileceğimizi ve Amerikalı the Minimalist ise çok daha azı ile mutlu olabileceğimizi kanıtlıyor.
tüketim alışkanlıklarımızı neden gözden geçirmeliyiz? 2
 
Tüm bu insanlar, artık alışveriş alışkanlıklarımızı ele geçirmiş olan tüketim kültürüne karşı bir duruş sergiliyor ve daha az tüketim ile çok daha mutlu olunabileceğini göstermeye çalışıyorlar. Siz de yaşadığımız bu değişim çağında tüketim alışkanlıklarınızı gözden geçirerek sahip olduklarınıza ve satın aldıklarınıza gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını sorgulayın. Eğer şüphe duyuyorsanız daha az tüketmeye, elinizdeki fazlalıklarından arınmaya ve alışveriş yaparken daha az ama daha iyi ve uzun ömürlü şeyler almaya dikkat edebilirsiniz.
 
Gardırobunuz giyinmediğiniz kıyafetler ile dolu ise satışa çıkarın, evinizde hiç kullanmadığınız eşyalarınız var ise onlara ikinci bir hayat kazandırın. Mobil pazar yerimiz Pudra Shop'u kullanarak ikinci el ya da hiç kullanılmamış eşyalarınızı satabilir ve fazlalıklardan kurtulmanın zevkine varabilirsiniz. Kazandığınız paralar ile gerçekten kullanabileceğiniz şeyler alabilir, iyi ve az alışverişin tadını çıkartabilirsiniz. Pudra Shop hem satış yapabileceğiniz hem de beğendiğiniz ikinci el ürünleri satın alabileceğiniz sadece kadınlara özel bir pazaryeri.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER