› 
 › 
Pudra.com 04.01.2012

Modern çiftlerin klasik tercihleri

Dugun.com, çiftlerin tercihlerini ortaya çıkardı ve önümüzdeki senenin trendlerine dair ipuçları verdi. Çıkan istatistiklere göre, çiftlerin popüler olan trendlere gösterdiği ilginin yanı sıra klasikten de vazgeçmedikleri görüldü.

Evlenecek olan çiftlerin başvuru platformu Dugun.com, kullanıcılarının verilerini esas alarak yaptığı araştırmayla çiftlerin 2011 tercihlerini belirledi. Önümüzdeki sene yükselişte olacak trendlere ilişkin ipuçlarının da bulunduğu araştırmada Dugun.com çiftlerinin genel olarak yenilikleri tercih ettiği, bunun yanı sıra klasik olandan da vazgeçemediği belirlendi.

Modern çiftlerin klasik tercihleri

Gelinliklerde sadelik ve asalet öne çıkıyor
Dugun.com’un elde ettiği sonuçlara göre 2011 yılında evlenen kullanıcılar gelinliklerinde çoğunlukla sadeliği tercih etti. Gerçekleşen kraliyet düğünlerinin etkisiyle daha sade ve asil bir hava taşıyan gelinliklerin tasarımının 2012’de de bu yönde olacağı öngörülüyor. Dantel, tül ve ipek gibi sade ve zarif kumaşlar gelinlikte yine tercih edilecek. Bunun yanında minimal modeller de gelin adaylarının ilgisini çekecek. Ayrıca sonuçlara göre geçtiğimiz sene Dugun.com kullanıcısı olan gelin adaylarının % 85’inin düğününde beyaz ya da beyaz tonlarında elbiseler giydiği görülürken 2012’de de bu etkinin devam edeceği anlaşıldı. İlerleyen yaşlarda yapılan evlilikler ile ikinci evliliklerde ise giyilen elbiselerde daha koyu renklerin tercih edildiği belirlendi.

En popüler konsept: Kır düğünü
Dugun.com kullanıcılarının verilerine göre düğün konseptinde en popüler olan üç temanın; kır düğünü, kış düğünü ve destinasyon düğünü olduğu görüldü. Dugun.com çiftlerinin % 30’u kır, % 25’i kış, %5’i ise destinasyon düğünü ile dünya evine girdi. Geri kalanlar ise otel, sosyal tesis ve havuz başı düğünleri ile “mavi düğünler” olarak sıralandı. Dugun.com Genel Müdürü Emek Kırbıyık kırda yapılan düğünlerin son yılların yükselen trendi olduğunu ve 2012’de de revaçta olacağını belirterek şunları söyledi: “Kırda yapılan düğünlerin temaları piknik veya geri dönüşümlü malzemelerin kullanıldığı ‘eko-düğünler’ olarak biliniyor. Bunun yanı sıra evlenmek için ilkbaharı beklemeyenler kapalı mekanlarda davetlileri şömine ve sıcak şarap eşliğinde ağırlayabiliyorlar. Bu gibi ortamlarda davetli sayısı az olmasına rağmen unutulmaz düğünler yaşanıyor. Düğün mekanı dekorasyonunda da canlı renkler, dağınık çiçek düzenlemeleri gibi detaylar kullanılarak daha karnaval havasında düğünler yaşanıyor. Fakat pastel renklerle yapılan klasik dekorasyonlar da halen tercih sebebi... 2011 yılında nikah şekeri yerine çoğunlukla anı hediyeleri tercih edilmeye başladı, klasik nikah şekeri konsepti ise halen kullanılıyor. Düğün arabasında ise klasik görünümlü eski arabalar geçtiğimiz sene çok kullanıldı, 2012’de de bu trendin devam edeceğini düşünüyorum”

Kırbıyık, çiftlerin balayını Avrupa ve Uzakdoğu’da bulunan ülkelerde de geçirdiklerini söylerken Bodrum, Antalya gibi yurt içi turizminin kalbinin attığı noktaların da tercih edildiğini ifade etti. Verilere göre Dugun.com çiftlerinin % 40’ı balayını yurtdışında geçirdiklerini belirtirken, %60’lık kesim ise yurt içini seçti.

Gelin adayı kullanıcıların 2011’deki saç ve makyaj tercihi de doğallıktan yana oldu. Omuzlara dökülen, doğal renklerindeki saçlar ve sade makyaj geçtiğimiz senenin tercihleri arasındaki yerini aldı.

Takılarda da klasik modeller ön planda
Alyans ve tek taş yüzük seçimlerinde ise Dugun.com çiftlerinin %65’i klasik modeller dedi. Emek Kırbıyık, özellikle tek taş yüzüklerde en gözde modelin halen yüksek montür üzerine oturtulmuş olan klasik, yuvarlak kesim pırlanta olduğunu söyledi. Alyanslarda kızıl-beyaz altın kombinasyonlarının kullanıldığını belirten Kırbıyık, gelin takı setlerinde ise yakut, safir, zümrüt gibi değerli taşların ve klasik modellerin satın alındığını ifade etti.

Artık fotoğraflar ve davetiyeler kişiye özel...
2011’in düğün davetiyelerinde el yapımı ve kişiye özel tasarımlar sıklıkla kullanıldı. Verilere göre Dugun.com kullanıcılarının %65’i bu tarz davetiyeler ile düğünlerine renk katarken %35’i de klasik konsepti seçti.

Dugun.com çiftleri fotoğraflarda ise klişeden uzak konseptleri istedi. Geçtiğimiz sene kullanıcı olan çiftlerin bir kısmı tarihi bir alanın bahçesi, park, havuz kenarı gibi açık hava mekanlarını tercih ederken, geri kalan kesim ise düğünü hazırlanma aşamaları da dahil olmak üzere ev, otel gibi kapalı mekanlarda farklı karelerle ölümsüzleştirmeyi seçti.

Çiftlerin seçimleri, önümüzdeki sene hem düğün davetiyelerinde hem de fotoğraflarında bu “modern hareketliliğin” devam edeceği şeklinde yorumlanıyor.

http://dugun.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER