› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.12.2015

Modada son trend: İkinci el alışveriş çılgınlığı

İkinci el alışveriş alışkanlıkları tüm dünya çapında gittikçe yaygınlaşmaya başlıyor. Biz de bu trendi mercek altına aldık.

Modayı seviyor, son trendleri takip etmekten hoşlanıyor ama bu tutkunuzun cüzdanınıza zarar vermesini istemiyor musunuz? Öyleyse size tüm dünyada oldukça popülerleşen ikinci el alışverişten bahsedelim. 

Modada son trend: ikinci el alışveriş çılgınlığı
 
İkinci el kıyafet satışı ve alımı, 19. yüzyılın ortalarına kadar kıyafet alışverişi için en etkin yollardan biriydi. Daha sonraları endüstrileşme, seri üretim imkanları ve artan gelir seviyeleri sayesinde satın alınabilirliği artan tekstil ürünleri ve aksesuarlar, insanlarda yeni ürünler alma arzusunu tetikledi. Fakat kısa bir süre sonra çevresel bilincin gelişmesi ile tekrar gündeme gelen ikinci el alışveriş trendi, internetin de yayılması ile bugünkü popüler halini almaya başladı.
 
İkinci el kıyafet alışverişi son 10 yıldır ABD'de, bundan daha da uzun süredir Avrupa'da oldukça büyük bir pazar oluşturuyor. Bu pazarın içinde sadece ihtiyacı olanlar ya da bütçesi elvermediği için yeni kıyafetler alamayanlar var sanmayın. Ünlü isimler, moda ikonları ve özgün giyinmeyi seven kişiler ikinci el alışveriş yapmayı alışkanlık haline getirenler arasında ilk sıralarda yer alıyor.
 
İkinci el ülkemizde de yaygınlaşıyor
Türkiye’de maalesef kullanılmış eşyaların satılmasını nedense ayıp ya da paraya ihtiyacı olmak gibi kavramlar ile bağdaştırıyoruz. Ama gerçek şu ki ikinci el satış ve alışveriş yapmak modayı takip etmenin en çevre dostu ve sürdürülebilir yolu. 

İçinde bulunduğumuz bu çağda maalesef birçok şeyi hızına ayak uyduramayacağımız kadar çabuk tüketiyoruz. Aslında ihtiyacımız olmamasına rağmen sadece fiyatını uygun bulduğumuz için alınan ve gardıroptan dışarı bir kere bile çıkmayan kıyafetlerimiz ya da modaya uyum sağlamak için her sezon başında alıp eskimesine bile fırsat kalmadan demode olan tüm o giysilerimiz aslında çevreye ve cüzdanımıza verdiğimiz en büyük zararlardan. Daha bilinçli alışveriş alışkanlıkları kazanarak hem bütçemizi koruyabilir hem de tüketim çılgınlığına biraz olsun dur diyerek çevremize verdiğimiz zararı azaltabiliriz.
 

Pudra Shop: İkinci el satış platformu

İşte ikinci el kıyafet satışı tüm bu sıkıntılar için harika bir çözüm yöntemi. Artık stilimizi yansıtmadığı için giyinmekten hoşlanmadığımız ya da benzer bir yenisini aldığımızdan dolayı eskisine sıra gelmeyen kıyafetlerimizi elden çıkarabilir ve bunu bir para kazanma yöntemine dönüştürebiliriz. Pudra.com’un yeni pazar yeri Pudra Shop kadınlara ikinci el eşya alım-satımı konusunda yepyeni bir platform sunuyor. Kullanılmış ya da hala etiketi üzerinde olan eşyalarınızı satabileceğiniz, kazandığınız paralar ile yerine çok daha güzellerini alabileceğiniz bir pazar yerinden bahsediyoruz. Üstelik sadece kadınlara özel.  
 
Pudra Shop yenisine bütçemizin yetmeyeceği markaların ürünlerine sahip olabilmek ve lüksü ucuza almak için harika bir fırsat. Bunun yanı sıra mağazalarda bulamadığınız eşyalar ve sezonunda kaçırdığınız parçalar ile karşılaşma olasılığı da sunuyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER