› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.12.2015

2016 yılının rengi: Kuvars Pembesi ve Dingin Mavi

Renk otoritesi Pantone, bu yıl bir ilki gerçekleştirdi ve yılın rengi olarak iki farklı renk seçti: Kuvars Pembesi ve Dingin Mavi.

Her sene sonunda bir sonraki yıla damgasını vuracak rengi belirleyen Pantone, bu sene tek bir renkle yetinmeyerek iki renk birden seçti. Moda, dekorasyon, grafik ve bunun gibi her türlü görsel tasarım dünyasında trend belirleyici olacak 2016’nın renkleri Kuvars pembesi ve Dingin Mavi.

Önümüzdeki yıla bu iki renk damgasını vuracak
 
Geçtiğimiz yıl yaşanan şiddet içerikli, üzüntü veren olaylara bir tepki olarak bu iki sakin rengi belirleyen Pantone, pembe ve mavi tonlarının birlikte seçilmesinin cinsiyet eşitliğinin altını çizdiğini vurguluyor. Birbirinden sakin ve huzur verici duygular çağrıştıran bu renkler, renk otoritesinin yeni yıl dilekleri gibi adeta. 2016’nın daha sakin, barış dolu ve uyumlu geçmesi dileği ile seçilmiş bu iki renk birbirinden farklı renk paletleri ile de oldukça rahat bir şekilde kullanılabiliyor.
 
2015 yılının rengi olan Marsala, moda dünyasında sıkça karşımıza çıkmıştı. Bakalım Kuvars Pembesini ve Dingin Maviyi önümüzdeki yıl boyunca ne kadar sıklıkla göreceğiz.

Pantone'un 2016 yılının renkleri için hazırladığı videoyu izlemek için tıklayın. 
 


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER