› 
 › 
Hürriyet Kelebek 17.01.2012

Resort sezonu açıldı!

Kışın tam ortasındayız, hava buz gibi. Ama ünlü tasarımcılar resort olarak adlandırdıkları ara koleksiyonlarıyla mağaza vitrinlerini şenlendirmeye başladı bile...

Sizin de içinizi kıpır kıpır ettireceğine inandığım yeni koleksiyonlar, hem ruhunuza hem göz zevkinize hitap edecek türden... Ocak ayıyla birlikte indirim fırtınası başladı, mağazalar indirimi kaçırmak istemeyen moda tutkunlarınca talan edildi. Şimdi indirim heyecanının yerini resort yani ara koleksiyon heyecanı almış durumda.

Resort sezonu açıldı!
Prada Resort 2012

Genellikle minimal tasarımların hakim olduğu resort koleksiyonlarda siyah ve beyaz her zamanki gibi başrolde. Onlara cazibenin ve asaletin sembolü diyebileceğimiz ten rengi ve bej eşlik ediyor. 0 tonlarda ipek kumaşlarla hazırlanan bol paça pantolonlar, boyundan bağlı ve vücudu saran gömlekler, hem canlı renklerle kombinlenebiliyor hem de tek renk olarak kullanılabiliyor.

Gelin ara sezonun öne çıkan trendlerine birlikte göz atalım:

Pastel tonlar: Resort koleksiyonlarda en dikkat çeken detaylardan biri, pastel renklerin hemen hemen her tasarımcı tarafından tercih edilmesi. Mavi, somon, turuncu ve pembe önümüzdeki ayların favori renkleri olacak.

Rengarenk çantalar: Yalnızca kıyafetler değil çanta ve ayakkabılar da bu canlı, göz alıcı renklerden nasibini alıyor. Toprak tonlarında veya nötr renklerdeki kıyafetinizi, omuzdan askılı, köşeli, turuncu, fuşya, yeşil veya sarı renkte bir deri çantayla gönül rahatlığıyla tamamlayabilirsiniz.

Renkli deri: Gündemdeki bir başka akım da, içi kalın yünlü kumaşlarla astarlanmış renkli deri ceket ve montlar. Zaman zaman belde, zaman zamanda diz üstünde biten kırmızı, kahverengi, yeşil, bej, turuncu, sarı hatta fuşya deriler baharı erken getirmemizi sağlayacak gibi görünüyor.

Plise: Plise etekler geçtiğimiz aylarda olduğu gibi önümüzdeki aylarda da güncelliğini koruyor. Zaman zaman boyu diz altına kadar uzanan plise etekler, bazen de önü kısa, arkası uzun olarak yani biraz daha abiye haliyle çıkacak karşımıza.

Metal ve bronzun dönüşü: Metalik renklerde hazırlanan etekler yeni sezonunun gözdelerinden... Ayrıca siyah ceketi metalik renklerde bir bluzla kombinleyebilir, bu şekilde yine farklı ve ışıl ışıl görünebilirsiniz.

Üçüncü renk şart: Bu sezon gece mavisi, mor ve lacivert zaman zaman siyahla kombinleniyor. Bu tonlar, yeri geldiğinde siyaha bir alternatif de oluyor.


Yasemin Taciroğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER