› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 28.01.2010

Şort giymek ciddi iştir, inceliklerini bilmek lazım!

Geçirin şortunuzu, üzerine ise gideceğiniz mekana göre ister şık bir bluz, isterseniz spor bir tişört giyin.

Hem rahat hem de moda olan şort şıklığını şehirde de yaşayabilirsiniz. Fakat tek bir şartla! Yaşınıza, tarzınıza ve vücut yapınıza uygun şortu seçerek bu modaya ayak uydurabilirsiniz.

Şort giymek ciddi iştir, inceliklerini bilmek lazım!


Vücut yapısı
Eğer bacaklarınıza güvenmiyorsanız kesinlikle şort modasını zorlamayın. Bacaklarınızın kalın olduğunu düşünüyorsanız, çok kısa şortlar yerine bermuda tarzı diz hizasındaki şortları deneyin. Minyonsanız diz hizasında biten modellerden kaçınmalısınız. Bu tip bir model sizi daha kısa gösterecektir. Bunun yerine orta boy duble paçaları tercih edin. Hem de böyle bir modeli şehirde de rahatlıkla giyebilirsiniz.





Yaşa dikkat!
Orta yaş üzeri bayanlar için en ideal şort modeli duble paça ve diz hizasında olanlar. Çünkü üzerinizdeki modelin yaşınızı yansıtması çok önemli. Her bedene ve her tarza uygun şort modellerinden kendinize yakışanı mutlaka bulabilirsiniz. Çünkü bu yaz şort modelleri hiç olmadıkları kadar zengin.





Renk zenginliği
Renkli kotlardan yapılmış şortlar canlı ve neşeli bir görünüm veriyor. Yalnız renkli bir şortun üzerine giyeceğiniz bluzun rengi de çok önemli. Alt ve üstün renkleri mutlaka birbirini tamamlamalı. Size önerim, eğer fosforlu renklerde bir şort giyiyorsanız üstüne daha sade bir renk tercih edin. Beyaz, siyah ve gri renklerde desensiz t-shirtler ilk aklınıza gelenler olmalı. Eğer seçtiğiniz şort beyaz ya da transparansa iç çamaşırınızın gözükmediğine emin olun. Böyle bir durumda ten rengi bir tanga kurtarıcınız olabilir.





Dengeyi kurun
Kısacık bir şortla tamamlanan bluz fazla iddialı olmamalı. Üzerine biraz daha kapalı bir t-shirt tercih edin. Unutmayın dekolte tek bir bölgede olduğu zaman çok daha seksi ve dikkat çekici olur. Diğer türlü dikkatleri fazlaca dağıtabilirsiniz.


Bacaklar görücüde
Şort giyiyorsanız, bacaklarınızı bir ön kontrolden geçirmeniz şart. Yeni alınmış tüyler bacaklarınızın kızarık görünmesine neden olabilir. Ya da yeni yeni çıkmaya başlamış olan tüyleriniz güneş ışığının altında bacaklarınızı tam bir facia gibi gösterebilir.








Ortama göre tercih
Şortların her ortama uygun oldukça şık modelleri olduğundan bahsetmiştim. İşte, plajda, kafede, her yerde üzerinize yakışacak bir modeli bulmanız mümkün. Şortunuzun gittiğiniz ortama uygun olmasına dikkat edin. Örneğin ofiste giydiğiniz şortun boyu çok da kısa olmamalı. Renk olarak deseni olmayan, siyah, beyaz ya da griyi tercih edin. Üst olarak tril tril koton bluzlar sizi oldukça şık gösterebilir. Gece içinse payetli üstler oldukça başarılı bir kombinasyon yaratıyor.





Ayakkabı seçimi
Günlük kullanım için bantlı sandaletler, gladyatörler ve babetler en doğru seçim olurken, gece ise sizi yükseklere taşıyacak şık stilettolar giyilebilir. Tercih tamamen size kalmış. Tabi burada da ayakkabı seçiminin gidilen mekana göre yapılması gerekiyor.


Eğlenceli aksesuarlar
Şortlarınızı eğlenceli aksesuarlarla tamamlayın. Bol bol, iri taşlardan yapılmış renkli kolyeler, iri küpeler ya da renkli plastik bilezikler sizi tam bir yaz kızı yapabilir. Her şeyinizi yanınızda taşımanızı sağlayacak ekstra large bir çanta da şortlarla oldukça şık durabilir. Yani şort mini ama şortla tamamlanıldığınız her şey oldukça iri olmalı!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER