› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.03.2013

Tasarımda genç bir yetenek: Azer Bayındır

Pudra.com olarak sizleri genç ve başarılı bir tasarımcıyla tanıştırmak istiyoruz: Azer Bayındır! Öyle gözüküyor ki adını bundan sonra daha sık duyacağız.

Genç olmasına rağmen sessiz ve başarılı bir yolda ilerleyen Azer Bayındır, yakın zamanda kendisinden oldukça söz ettireceğe benziyor. Yaptığı işi ticari kaygıdan uzak bir tavırla ortaya koymayı tercih ettiğini söyleyen Bayındır’ın hikayesi Pudra.com’da!

Tasarımda genç bir yetenek: Azer Bayındır

Lisede hazır giyim kalıp eğitimi almasının her şeyin başlangıcı olduğunu söyleyen Bayındır, babasının yüksek terzi oluşunun kendi altyapısına zemin oluşturduğunu ifade ediyor. Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünde alan Bayındır, bölümünü onur derecesi ile bitirmiş. Eğitimi sırasında BGN markasında 2 yıl tasarım asistanlığı yapan genç tasarımcı, bu tecrübenin kendisine profesyonel bir bakış açısı kattığını ve bu sayede uluslararası bir tasarım serüvenine sürüklendiğini söylüyor.

2009`da değişim programıyla gittiği Almanya’da dijital kumaş tasarımı ve triko tasarımı konuları üzerinde eğitim alan tasarımcı, tasarımlarını Flensburg Universitat ve Burg GIebestein Design Halle`de sergileme şansı yakalamış. Aynı yıl, hazırladığı kumaş koleksiyonu ile IHKIB kumaş tasarımı yarışmasında yarı finalist olmuş.

Ardından 2010 yılında İtalya Milano’ya yerleşip Angelo Russico tasarım ofisinde birçok ticari markaya giysi koleksiyonu ve ayakkabı tasarımları yapmış. Sonrasında ise Sarar firmasında Ermenegildo Zegna`nın baş tasarımcısı olan Leo Rogna`nın danışmanlığını yaptığı kapsül koleksiyonda, Leo Rogna`nin asistanlığını yapmış. 2011 yılında ise Genç Moda Tasarımcılar Yarışması Habitus Baltija Letonya’da Türkiye’yi temsil etmiş.



Genç tasarımcı, 2012’de IDMID Ayakkabı Tasarım Yarışması için hazırladığı modelleri birer tasarım objesi olarak tanımlıyor. “Eğer yaptığınız işe inanıyorsanız, teknik ve malzeme çözümleme yöntemlerini iyi biliyorsanız, kim ne derse desin tüm hayal gücünüzü hayata geçirebilirsiniz” diyor Azer Bayındır ve ekliyor:



"Crystallization koleksiyonumda buzullarda olan kütlesel ve kaba formları estetik bir tasarım açısıyla buluşturdum. Eko sistemin içerisinde olan buzulların dünyası her zaman yaratıcı bir dokuydu benim için.



Ticari tabuların tasarımcıları yaratıcılıktan uzaklaştırdığını savunan bir tasarımcıyım. İşlerimde mümkün olduğunca bundan uzak durmaya çalışıyorum."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER