› 
 › 
Habertürk 30.05.2011

Elegan görünmenin kuralları

Yaz da gelmişken, içinizdeki Audrey Hepburn’u dışarı çıkarmanın zamanı geldi. İşte, elegan görünmenin kurallarını açıklıyoruz…

Yeni sezonla birlikte romantik siluetler ve zarif tarzlar eski Hollywood filmlerini aratmıyor. Grace Kelly, Audrey Hepburn ve Lady Diana’nın unutulmaz tarzları yeni sezonda tasarımcılara da ilham kaynağı oldu. Peki, elegan nasıl görünebilirsiniz?

Elegan görünmenin kuralları

- Elegan giyinmek kıyafetlere ve aksesuvarlara servet harcamak demek değil. Doğru parçalar ve şık kombinlerle çabasız şıklığı yakalamak mümkün.

- Şık pantolonlar jean'lere nazaran daha elegan parçalardır. Jean'leri es geçin, onun yerine yüksek bel ispanyol paça kumaş pantolonla elegan görünmeyi garantileyin.

- Kıyafetinizin renklerini iyi koordine edin. Kıyafetinizde minimum üç renk kullanın. Benzer renkleri birbiriyle çok şık kombinleyebilirsiniz. Pastel tonlar, maviler ve klasik lacivert ve siyah tonları şık kıyafetlerde asil bir duruş sergiler.

- İçinizdeki Audrey Hepburn’u dışarı çıkarın mesajını verdiğimize göre klasik trençkotu unutmamakta fayda var. Audrey Hepburn’un "Breakfast in Tiffany" filmindeki yağmur sahnesinde giydiği krem rengi trençkotu o zamanlarda efsaneleşmiş ve elegan kadınların gardıroplarında başköşeye yerleşmişti. Klasik parçalarla asil durmayı başaran ender kıyafetlerden biri olan trençkotlar, elegan duruşun simgesidir; hala gardırobunuzda yoksa mutlaka yatırım yapın.

- Elegan bir görünümün en iyi temsilcisi olan elbiseler vintage detaylar ve ipek, kaşmir, dantel, kadife, brokar gibi kaliteli kumaşlarla şanını yürütüyor. Zarif ve asil görünmek istiyorsanız elbisenizi klasik kesimlerden ve kaliteli kumaşlardan tercih edin.

- Alışveriş yaparken her zaman az ve öz davranmayı bilin, deli gibi alışveriş yapmak şık olacağınızın garantisini vermez. Trendleri bir kenara bırakın. Kıyafetlerde kumaşın kalitesine, kesimine, dikişine, rengine dikkat edin. Aksesuvarlarda ise elinize geçeni almayın, ince eleyip sık dokuyun ve her zaman rahatça kullanabileceğiniz kaliteli aksesuvarlara yatırım yapın. Alışverişinizi sezonluk değil ömürlük yapmaya özen gösterin.

- Elegan görünümün garantisi olan iyi bir çift ayakkabıyı unutmamak lazım. İyi ayakkabıya yatırım yapın.







Esra Çoruh


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER