› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.04.2016

Zeynep Tarhan Muslu bugün Pudra Shop'ta canlı yayında!

Stil ve renk danışmanı Zeynep Tarhan Muslu, moda ve stille ilgili tüm soruları bugün (28 Nisan Perşembe) Pudra Shop'ta canlı yayında yanıtlayacak.

Geçmişte Marie Claire dergisinde moda editörlüğü yapan, markalara çekim danışmanlığı veren Zeynep Tarhan Muslu günümüzde bireysel stil danışmanlığı ve renk şifresi danışmanlığı yapıyor. Renk ve stil ile ilgili temel bilgilerin içselleştirilmediği sürece danışanlarının her zaman ona ihtiyaç duyduklarını fark eden Zeynep Tarhan Muslu, hata yapmaya çok uygun olan renklere dokunuş yaparak zamansız stiller yaratmaya yardımcı oluyor. 

Zeynep Tarhan Muslu bugün Pudra Shop'ta canlı yayında!

Zeynep Tarhan Muslu, kişiye en çok yakışan rengi, en sağlıklı ve en güzel gösteren renkleri buluyor ve danışanlarına bu renk ailesini sunuyor. Doğru renk ailenizi bularak bu renklere göre giyinmek hem vakit kaybını hem para kaybını önlüyor. Zeynep Tarhan Muslu, bugün (28 Nisan Perşembe) stil ve moda ile ilgili sorularınızı 12:00-13:00 saatleri arası Pudra Shop'ta canlı yayında yanıtlayacak. Son trendler, bedeninize ve vücut şeklinize göre doğru kombin yapma, 2016 ilkbahar-yaz modası ve renkleri, aklınıza gelen her türlü soruyu sormak için shop.pudra.com 'a tıklayıp ücretsiz üye olmanız yeterli.

Zeynep Tarhan Muslu, zamansız stil için renklerin önemini Pudra.com için yazdı. Size en uygun renkleri bulabilmek için Zeynep Tarhan Muslu'nun tüyolarına kulak verin.

Tekstil, kozmetik ve mücevher sektörlerinin eğlenceli dünyaları bizi bir mıknatıs gibi içine çekiyor. Fakat bu yüksek çekim kendi içerisinde ciddi bir zorluk yaratıyor. Beğeniler hızla değişirken kişisel bir imaj yaratmak ve bu imajın tutarlı olması bir hayli zorlaşıyor. Bu karmaşada size özel doğru renklerinizi bilmek her şeyden önemli. 

Bu renk aralığına “renk şifresi” deniyor. Tamamen kişiye özel olan bu şifreyi çözmek yaklaşık 2 saat süren bir seansla gerçekleşiyor. Kişi bu seansın sonunda tüm hayatı boyunca onu en iyi bütünleyecek renkleri idrak ediyor ve bu renkleri nasıl kombinasyonlarla kullanacağını öğreniyor. Bu şifreyi sizin çözebilmeniz için bir kaç öneri verelim.

1 – Kendinize karşı tarafsız olun
Kendini tarafsızca incelemek epey zordur. Konu renk olunca bu iyice güçleşir. Kendinizi ayna önünde renklerle incelerken mümkün olduğunca tarafsız bakmaya çalışın. Başkalarının etkileri, başkaları üzerinde görüp beğendikleriniz ve modanın dikte ettiği her şeyi unutun. Bunlar sizin renkleriniz olmayabilir. Bu etkilerden kendinizi sıyırıp özgür bir bakışla inceleyin.

2 - Gün ışığından faydalanın
Diyelim ki henüz bir renk analizinden geçmediniz ama almayı düşündüğünüz giysinin rengi sizinle uyumlu mu merak ediyorsunuz. Bunun için size ufak bir tüyo: Mağazanın gün ışığı alan bir bölümüne gidip ayna karşısına geçin ve almayı düşündüğünüz renkli kıyafeti yüzünüze yaklaştırın. İfadenizde bu rengin nasıl değişimlere yol açtığını gözlemleyin.

3 - Alışveriş sırasında sadece giysiye değil yüzünüze de bakın
Alışverişte yapılan en büyük hatalardan biri de yüzü tamamen unutup, sadece kıyafetin vücuttaki duruşuna göre karar vermek. Ne giyerseniz giyin her şeyden önce, üzerinizdeki rengin yansımasına yenik düşmeyen ışıl ışıl görünen bir ifadeniz olduğundan emin olun. Kendinize baktığınızda üzerinizdeki renk sizi tam dengelemeli, ne önünüze geçmeli ne de geri planda kalmalı.

4 - Sıcak ve soğuk renkleri algılayın
Her rengin sıcağı ve soğuğu vardır. Kimi renklerde sarı daha baskın, kimi renklerde mavi daha baskındır. Örneğin mavi soğuk olarak tanımladığımız bir renk olsa da onun da sıcak ve soğuk tonları var aslında. Yani soğuk bir kraliyet mavisi ve sıcak bir petrol mavisi aynı kişiyi harika bütünleyemez. Size düşen, sıcak renkler yoksa soğuk renkler mi sizi daha iyi bütünlüyor keşfetmek.

5 - Koyu mu açık mı keşfedin
Renk Şifresi seanslarında üzerine çalıştığımız önemli konulardan biri de kişinin kontrast ve koyuluk oranlarıdır. Kimileri kontrastı yüksek parçaları beraber iyi taşıyabilirken, kimileri de kontrastı düşük kombinasyonlarda daha iyi görünür. Kendinizi inceleyerek kontrast ve koyuluk oranlarınızı gözlemleyin. Bu gözleminiz profesyonel bir analiz kadar etkili olmasa da algıda seçiciliğinizi arttıracaktır.

Alışveriş yapmak kimisi için bir keyif ve terapi, kimisi içinse yorucu bir uğraş. Her iki durumda da doğru renkleri bulunca hayat daha keyifli, daha kolay.

Stil ve renk danışmanı Zeynep Tarhan Muslu ile Pudra Shop'ta sohbet etmek ve merak ettiklerinizi öğrenmek için bugün saat 12.00'de Pudra Shop'a bekleriz.

​shop.pudra.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER