› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.09.2011

Bu akşam ne yapıyorsunuz?

Kitchen Guerilla (mutfak gerillaları) da neyin nesi? Onlar mutfak kültürümüze gönül vermiş gerillalar. Nerede, nasıl, ne yapıyorlar? Cevapları Pudra.com'un özel yazısında. Bu cuma akşamını (30 Eylül 2011) boş bırakın.

Türkiye’nin binlerce yıllık zengin gastronomi ve mutfak geçmişi ve kendi artistik mutfak sanatları deneyimleri onları, Türk mutfağını dünyada hakettiği yere getirme konusunda cesaretlendirmiş. Kim mi onlar? Mutfak Gerillaları...

Bu akşam ne yapıyorsunuz?

Başlangıcı İstanbul'un çok boyutlu ve zengin sokak yemekleri konusunda yapmışlar. Yaptıkları işe olan inançları onları hızla emin adımlarla büyütmüş ve kısa zamanda en doğru yeri ve ortakları bulmuşlar.

İlk etkinlikleri 30 Eylül 2011'de şehrin kalbinde, Beyoğlu'nda, tarihi Suriye Pasajı'nda yer alan Manzara İstanbul’da gerçekleşecek.

Bu mekânı canlı bir sokak yiyecekleri alanına çevirecekler. Ayrıca kentin en iyi sokak yiyecekleri satıcıları ve yerel üreticilerin mevsimsel ürünleri ile orada olacak.

Bu etkinliğin sadece bir gastronomik aktivite olmaktan çok öte aynı zamanda bir sanat olduğunu unutmamak lazım. Mutfak Gerillaları 30 Eylül'de aynı zamanda mutfağı sanatla birleştirecekler.

Mutfak Gerillaları'nın ilk aktivitesi
Sokak yemekleri

30 Eylül 2011 Saat: 18'den itibaren

Nerede: Suriye Pasajı'ndaki Manzara İstanbul'da. (İstiklal Cad, No.348, Kat:4 Tünel)

Ücret: Yemek ve 1 yerli içki kişi başı 50 TL

Daha fazla bilgi ve rezervasyon: reservation@kitchenguerilla.com


ManzaraIstanbul nedir?
Kasım 2008’de hayata geçen ManzaraIstanbul kendine ait olan farklı mekanlarda sergiler düzenliyor. Sergilerinde farklı tatil apartlarını, İstiklal Caddesi üzerindeki Suriye Pasajı'nda yer alan geniş bir daireyi ve Tatar Beyi Sokak’taki bir sergi alanını kullanıyor.

Tatil apartlarında bir seri solo sergi gerçekleştiriyor. Yerli ve yabancı sanatçılar hâlihazırdaki eserlerini bu alanlarda sergiliyor. Eserlerin ana teması ‘sanat ve yaşam alanları’. Sergiler apartlarda bir kaç ay teşhir ediliyor.
www.manzara-istanbul.com

Mutfan Gerillaları'nı İstanbul'da kim destekliyor?
12 yıldır İstanbul.Easts.com sitesiyle yemek tecrübelerini paylaşan Ansel Mullins ve Yigal Schleifer, Mutfak Gerillaları'nın da destekçisi.

Istanbul Culinary Institude
Istanbul Culinary Institute bir yemek eğitim ve üretim merkezi olarak pek çok konuda Türkiye'de ilk'leri gerçekleştirdi. Türkiye’de ve dünyada mutfağımızı tanıtıp geliştirmek, farklı mutfak kültürlerini yemekseverlere aktarmak ve sektöre eğitimli aşçılar yetiştirmek amacıyla yemek kursu ve sertifika programı sunmaya devam eden İstanbul Culinary Institude'un bir de restoranı bulunuyor.
www.istanbulculinary.com/tr

Sanatçı Per Schumann
Hamburglu sanatçı Per Schumann, Mutfak Gerillaları'nın ilk etkinliği için İstanbul’daki sokak satıcılarının el arabalarından esinlenerek geliştirdiği kendi mobil-masa-mutfak el arabasını getirecek. Sanatçı ‘Floraltopia’ isimli bir çalışma yapacak ve mekanın duvarını kullanarak bir illustrasyon yaratacak.

Per Schumann birkaç seneden beri New York, San Francisco, Berlin ve Londra gibi şehirlerde geçici bahçeler ve ‘oasis’ resmi yaratmayla uğraşıyor. Malte Zacharias ile yaptığı işbirliğiyle dünya çapında bir çok mekanı ”Gartenstudio-installation” adı altında insanların bir araya gelip, yemek yapıp, sanatsal etkinliklerini paylaştıkları doğaçalma bir bahçe mutfağa dönüştürdü.
www.perschumann.de


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER