› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.06.2012

İtalyan stili tiramisu tarifi

Sevdiklerinize enfes bir tiramisu yapmak ister misiniz? Pudra.com olarak leziz mi leziz bir tiramisu tarifini paylaşıyoruz. Biz denedik, çok beğendik.

İZLE: TİRAMİSUNUN PÜF NOKTALARI👇 
Geleneksel İtalyan stilinde bir tiramisu yemek için çok şey verebilirim ama bugüne kadar hiç bir zaman yapmaya cesaret edememiştim. Bir ay önce ilk kez denedim. Farklı ülkelerden gelen arkadaşlarım için yaptığım bu ilk deneyimden geçer not aldım. Tatlı ile arası pek olmayan bir arkadaşım iki tabak tiramisu yiyince bu zahmetli tatlının uygulanabilir tarifini sizlerle paylaşmaya karar verdim. Bu özgün tarifi hiç bir yerde bulamazsınız. Çünkü bu tiramisu tarifini 4 ayrı İtalyan yemek kitabından aldım, kendimce birleştirdim. İstediğim sonuca ulaşmak için de tekrar tekrar denedim. Sonuçta en ideal ölçüleri ve yapılış biçimini buldum. İşte sizinle paylaşacağım uzun denemelerden sonra bulduğum bu tarif olacak.

İtalyan stili tiramisu tarifi

Tarife geçmeden önce size tiramisu tarihinden biraz bahsetmeliyim. Orijinal adı Tiramesu olan bu tatlının ilk tarifi Vin Veneto dergisinde 1981 yılında yayınlanmış. Bu tarif tiramisusu ile ünlü Le Beccherie Restaurant'nın tarifiymiş. Ünlü İtalyan yemek ve şarap yazarı, aktör ve oyun yazarı Giuseppe Maffioli yazıya "Il Tiramisu' Legittimo delle Beccherie" (Legittimo Beccherie'nin tiramisusu) başlığını koymuş. Kahve bazlı bu tatlı Veneto bölgesinde ünlü olmasına rağmen bu yazıyla birlikte tüm İtalya'da konuşulmaya başlanmış. Bu yazı tiramisunun dünyanın en ünlü İtalyan tatlısı olmasını sağlamasıyla da anılıyor.

Şimdi gelelim tarife...

Tiramisu
1,5 bardak filtre kahve (Ben Nespresso ristretto kahvesinden double shot hazırladım. Siz herhangi bir kahveciden orta boy double shot sade kahve alıp eve getirebilirsiniz ya da evde çekilmiş kahvenizle filtre kahve şeklinde hazırlayabilirsiniz. Önemli olan kahve tadının yoğun olması.)
2 tatlı kaşığı şeker
4 yumurta sarısı
1/2 bardak (100 gr) şeker
450 gr mascarpone peyniri (oda sıcaklığında olmalı)
25-30 adet kedi dili bisküvi
2 tatlı kaşığı bitter kakao
4 yemek kaşığı konyak ya da rom

Hazırlanışı:
* Öncelikle 1,5 bardak kahve hazırlayın. Bu kahvenin içine 2 tatlı kaşığı şeker atıp karıştırın. Kahveyi geniş bir tabakta soğumaya bırakın. Kahve soğuduktan sonra 4 yemek kaşığı konyak ekleyin. (Konyak tadı almak istemezseniz koymayabilirsiniz ama gerçek tiramisunun alkolle yapıldığını unutmayın).

* 4 yumurta sarısı ile yarım bardak (100 gr) şekeri iyice karıştırın. (Kabarcıklar oluşup karışım bulut gibi hafifleyene kadar)



* 450 gr mascarpone peynirini ayrı bir kapta 1 dakika karıştırıp üzerine yavaş yavaş şekerli yumurta karışımını ekleyin. Mascarpone iyice ezilene kadar karıştırılıp sonra 10-15 dakika buzdolabında bekletin. (Mascaporne tadının daha yoğun olmasını isterseniz 500 gr da kullanabilirsiniz). Karışımı hazırlarken mikser yerine karıştırıcı kullanırsanız tatlınız daha lezzetli olacaktır.

* Dikdörtgen ya da kare, 5-10 cm derinliğindeki bir cam servis tabağını hazır bulundurun. Kedi dili bisküvisinin bir yüzünü kahve karışımına batırıp (orta derecede ıslatmanızı tavsiye ederim) ıslak taraf yukarıya gelecek şekilde tabağa yerleştirin. Ve tabağın altını tek sıra olarak kedi dilleri ile döşeyin. Üzerine dolaptan çıkardığınız karışımın yarısını iyice yayarak sürün. Kalan bisküvilerin iki tarafını da kahve ile tek tek ıslatarak karışımın üzerine araları boş kalmayacak şekilde ekleyin. En sonra da kalan karışımı kedi dili bisküvilerinin üzerine sürün.

* İnce delikli çay süzgecine kakaoyu koyup hazırladığımız tiramisunun üzerine yavaş yavaş serpiştirin.

* Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında en az 4 saat bekletin. Daha lezzetli sonuç için dolapta 12 saat bekletmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
Esra Erden
Twitter: @Esralicious


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER