› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.04.2012

Suya dair merak ettiğiniz her şey bu etkinlikte

Mutfak Dostları Derneği ve Mutfak Sanatları Akademisi işbirliğinde gerçekleşen "Türk Mutfağının Yapıtaşları" etkinliklerinin ikincisi "Su ve Maden Suları Degüstasyonu". 23 Mayıs Çarşamba günü su tadımı için MSA'ya gitmeli...

Mutfak Dostları Derneği ve Mutfak Sanatları Akademisi işbirliğinde gerçekleşen "Türk Mutfağının Yapıtaşları" etkinlikleri devam ediyor. Türkiye'ye özgü lezzetler ve bu lezzetlerin tarihçeleri hakkında bilgilendirme yapılan seminerlerin ikincisi "Su ve Maden Suları Degüstasyonu" 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü MSA'da.

Suya dair merak ettiğiniz her şey bu etkinlikte

Kaynak ve maden sularının yeryüzüne ulaşmasından soframıza gelinceye kadar epey kritik bir yolculuğu var. Olumsuz koşullar suyun lezzetini etkiliyor. Dolayısıyla sofraya gelinceye kadar su şişelerini etkileyen şartları da öğrenmemiz, etiket okumayı bilmemiz, hangi suyu nasıl tercih edeceğimiz konusunda bilinçlenmemiz gerekiyor.

Temelde suların hepsinin yapısı aynı fakat suyun çevresindeki maddeleri çözündürerek bünyesine katmak gibi bir özelliği de var. Dolayısıyla, toprağın derinliklerindeki kayaçlardan süzülen kaynak suları buralardaki mineralleri, elementleri de içine alıp kendine özgü lezzetlerini oluşturuyor. Suyun kaynağı ve teruarı onun tadını oluşturuyor. Suyun sertliği ve içindeki minerallerin dengesinin nasıl olması gerektiği de bilmemiz gereken ayrıntılar arasında yer alıyor.

Günümüzde dünyada su barları giderek artmakta, iyi restoranlar su menüleri hazırlamakta ve şefler değişik suların yemeklerle uyumunu dikkate almaktalar.

"Su ve Maden Suları Degüstasyonu"
nda katılımcıları su konusunda Enis Burkut bilgilendirecek. Maden suları konusunu Mehmet Erbak ve suyun Osmanlı dönemindeki önemini de Mutfak Dostaları Derneği Yönetim kurulu Üyesi Turgut Kut anlatacak. Konuşmalardan sonra katılımcıların soruları cevaplanacak.

Katılım ücreti kişi başı 50 TL. Etkinliğe katılım sınırlı sayıda, bu yüzden acele etmekte fayda var. Su ve maden suyu tadımlarının da yapılacağı etkinlik canlı yayında Pozitif Tv'den www.pozitiftv.com/MSA canlı olarak izleyebilir.

Su ve Maden Suları Degüstasyonu
23 Mayıs 2012, 18:00-21.30

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)
Meydan sok. Beybi Giz Plaza, B Blok,
No: 123-136, Ayazağa – Maslak
Tel: 0212 290 35 50 (16 HAT)
Kroki için www.msa.com.tr

Ücret: 50 TL. (Ücretin tamamının rezervasyonla birlikte bankaya yatırılmasını gerekiyor)
Banka ödemeleri için:
Mutfak Dostları Derneği
Garanti Bankası, Galatasaray Şubesi
İBAN TR 31 0006 2000 0680 0006 2974 51

Rezervasyon için Zeliha Hanım
Tel: 0536 947 00 19 - 0216 506 17 39


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER