› 
 › 
25.03.2024

Yeni nesil içecek Bubble tea tarifi

Daha önce hiç bubble tea denediniz mi? Alkollü ya da alkolsüz, farklı bir içecek tüketmek istiyorsanız bizce bubble tea'nin tadına mutlaka bir bakın.

Daha önce hiç baloncuklu çay olarak da tanımlanan inci çayı denediniz mi? Alkollü ya da alkolsüz, aynı türde içecekler tüketmekten sıkıldıysanız, dünya çapında fenomen olmaya hazırlanan bubble tea'yi denemeye ne dersiniz?

Yeni nesil içecek Bubble tea tarifi

Tüm dünyada popülaritesi artan Tayvan kökenli içecek bubble tea, Türkiye’de de giderek yaygınlaşıyor. Özellikle gençlerin tercih ettiği yeni nesil içecek, aynı zamanda önemli bir ekonomik pazar haline geliyor. Yerli markalar ise üretim kapasitelerini artırarak yalnızca ülkemizde değil yurtdışında da büyüyor. 

Bubble Tea, büyük çiğnenebilir tapyoka topları içeren, onu interaktif bir içecek haline getiren ve tatlı bir atıştırmalık yapan soğuk, aromalı bir çay içeceği.

Yapılması kolay olan bubble tea, hem görsel olarak çekici hem de tat olarak renkli bir içecek. Mini mini çay toplarının rahat bir şekilde tüketilebilmesi için geniş pipetlerle servis ediliyor. 

Bu içeceğin en keyifli yanı ise hem alkollü hem de alkolsüz tüketilebilmesi. Soğuk her türlü içecekle harika bir uyum halinde. Hali hazırda İstanbul'da menülerine bubble tea katan pek çok alkollü, alkolsüz mekan var. 

Bubble tea'yi dilerseniz evde de kendinize hazırlayabiliyorsunuz. Örneğin güzel bir öğlen vakti, çocuklarla pikniğe gittiğinizde onlara eğlenceli bir içecek hazırlamak istiyorsanız bubble tea toplarından yararlanabilirsiniz. 
Buz gibi bubble tea

Bobajoy Blueberry Ice Tea tarifi
 
  • 1 yemek kaşığı berry punch çayını french press’te demleyin.
  • Demlenmesi 4-6 dk arası.
  • Süzdükten sonra soğumaya bırakın.
  • Çayı buzlu bir bardağa dökün.
  • Dilerseniz taze kekik, dilerseniz bir dilim portakal veya bir dilim limon ile süsleyin.
  • Ardından içeceğin içine bubble tea setinde çıkan vanilya aromasından 4 damla dökün.
  • Ardından içine neşeli blueberry parçacıklarını dökün.
  • Bir içecek için 3-4 tatlı kaşığı bubble tea parçası yeter.
  • Ardından gerekiyorsa, biraz daha buz ilave edin.
  • Sonrasında geniş ağızlı pipterlerle servis edin.
  • İçeceğiniz hazır.

Afiyet olsun!

Bubble tea, Türkiye’de son 5 yılda yaygınlaşmış durumda

Bubble tea yerli üreticilerinden biri olan ve 2015 yılında kurulan Bobajoy firmasının Kurucu Ortağı Sabri Eyüp Küçük, “Bubble tea, bugün dünyada oldukça popüler bir ürün.Türkiye’de de hızla artan yatırımlarla özellikle son 5 yılda yaygınlaşmış durumda" diyor.

Türkiye pazarını domine eden BobaJoy bugün 40’tan fazla ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Bu da aslında yeni bir girişimin ekonomik anlamda bize önemli ihracaat fırsatı getirdiğini gösteriyor. Eyüp Küçük de bubble tea'nin zaman içinde gün içinde tükettiğimiz pek çok meşrubat kadar popüler olacağını öngörüyor. Öyle ki pazar paylarını küresel pazarda daha da artırmak için yeni bir fabrika hazırlığındalar.

Bir ilki temsil eden ve patenti alınmış olan özel bir ürün dahil olmak üzere, toplamda iki yeni ürün ve marka daha yaratan BabaJoy, yıllık ortalama 50 milyon bardak bubble tea üretimi kapasitesine sahip.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER