› 
 › 
Pudra.com 24.05.2012

Prof. Karatay'dan beklenen kitap geldi: Karatay Mutfağı

Kitaplarıyla satış rekorları kıran Prof. Canan Efendigil Karatay, üçüncü kitabı "Karatay Mutfağı"nı çıkardı. Kitap, hem sağlıklı hem de kilo verdiren tarifler içeriyor.

"Türkiye’yi zayıflatan profesör" olarak ünlenen ve ilk iki kitabı satış rekorları kıran Prof. Canan Efendigil Karatay’ın merakla beklenen üçüncü kitabı "Karatay Mutfağı" çıktı.

Prof. Karatay'dan beklenen kitap geldi: Karatay Mutfağı

"Karatay Mutfağı", sağlığını (ve kilosunu) önemseyen ama ağız tadından da taviz vermek istemeyen, mutfağında sağlığı, lezzeti ve sürdürülebilirliği aynı anda arayanlar için ideal bir kitap.

Kitap, sağlıklı bir mutfakta olması gereken ‘tüm’ özellikleri bünyesinde topluyor. Bu anlamda alanında "ilk ve tek" olarak lanse ediliyor.

Karatay Mutfağı'nın özellikleri
Doğal malzemelerle yapılmış tariflerde paketli gıdaların hiçbiri kullanılmamış. Prof. Karatay’ın meşhur "eve ve mutfağa asla alınmayacaklar, vücuda girmeyecekler" listesine harfiyen uyulmuş. "Gıdanın iyisi nasıl anlaşılır, doğru alışveriş nasıl yapılır?" sorularına yanıt verilmiş. Besinlerin besin değerlerini öldürmeyen, onların yapılarını bozmayan pişirme yöntemleri önerilmiş. Mevsimselliğin önemi vurgulanmış.

Kitaptaki tüm yemek tariflerinin Türk damak tadına uygun ve ulaşılabilir olmasına dikkat edilen kitapta, insanların ismini dahi duymadıkları malzemelerin yer aldığı ‘ithal’ mutfakların tam tersine, kullanılan malzemeler bakkaldan, pazardan rahatça bulunulabiliyor.

Kitabın en ayırt edici özelliği ise içinde yer alan tariflerin kilo vermenize yardımcı olması. Çünkü tariflerin hepsinin glisemik indeksi düşük.

Karatay Mutfağı, Karatay Diyeti prensiplerine göre revize edilmiş geleneksel Türk mutfağından en güzel örnekleri sunuyor. ‘Kalıcı kilo verdiren’, doğal ve lezzetli yemek tariflerinin yer aldığı kitap adeta bir sağlıklı yaşam prospektüsü niteliğinde. Sağlıklı malzeme seçimi, akıllı alışveriş tüyoları, yoğurt, ekşimik, tereyağı gibi evde yapılabilecek doğal ürünlerin tarifleri var kitapta. Çorbalardan salatalara, mezelerden yumurtalı yemeklere, zeytinyağlılardan et ve balık yemeklerine tamamı denenmiş onlarca leziz tarifin yer aldığı kitapta, küçük ‘tatlı’ kaçamaklar ve dinlendiren çay formülleri de bulunuyor.

Bu tariflerin en önemli özelliği ise sağlıklı yağlar, sağlıklı proteinler ve sağlık karbonhidratlarla hazırlanması, vücudu sağlığına kavuşturması. Ve tabii ki zayıflatması…

Mevsimsel mönü örnekleri de Karatay Mutfağı’nın "tüm besinler mevsiminde yenmeli" prensibini ortaya koyuyor. Ayrıca kitapta Karatay Diyeti’ni ‘protein diyeti’ olarak eleştirenlere de yanıt veriliyor.

Karatay Mutfağı, Prof. Dr. Canan Karatay’ın 50 yıllık hekimlik tecrübesinin ve geleneksel Türk mutfağına olan aşkının bir ürünü. Prof. Karatay, bundan önceki ilk iki kitabında az sayıda da olsa yemek tarifi vermişti. Hasta ve okuyuculardan bu tariflerin sayısının artırılması yönünde yoğun talepten ötürü Karatay Mutfağı bu ‘pratik’ ihtiyaca cevap vermeye soyundu. Prof. Dr. Canan Karatay ve ilk iki kitabının editörü olan Nihal Doğan önce Karatay Mutfağı’na uygun tarifleri belirledi. Nihal Doğan tarifleri uyguladı. Prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Diyeti prensiplerine uygunluğunu ve glisemik indeks değerlerini denetledi.

Kitabın bölümleri

1. KARATAY MUTFAKTA
2. HANGİ BESİN HANGİ MEVSİMDE GÜZEL
3. KARATAY MUTFAĞI’NIN ALTIN KURALLARI
4. EVDE YAPILABİLECEK ‘HAKİKİ’ DOĞAL ÜRÜNLER
5. DİNÇLEŞTİREN VE KALICI KİLO VERDİREN TARİFLER

. Verimli bir gün için sağlıklı ve doyurucu KARATAY KAHVALTISI
· Enerji veren YUMURTALI LEZZETLER
· Vitamin-mineral-karbonhidrat kaynağı SALATALAR VE MEZELER
· Mideyi ve bağırsakları rahatlatan ÇORBALAR
· Hafif, besleyici OT VE SEBZE YEMEKLERİ
· Protein deposu ET VE SAKATAT YEMEKLERİ
· Omega-3 zengini BALIK YEMEKLERİ
· Sağlıklı karbonhidrat kaynağı BAKLAGİLLER, PİLAVLAR, DOLMALAR VE KÖFTELER
· Küçük mutluluklar için SAĞLIKLI KÜÇÜK KAÇAMAKLAR
· Dinlendiren ve güzelleştiren ÇAYLAR
6. MEVSİMLERE GÖRE ÖRNEK MÖNÜLER

Karatay Mutfağı
Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay, Nihal Doğan
Hayy Kitap
Fiyatı: 19.50 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER