› 
 › 
Time Out 09.10.2012

Burger Joint: Hamburgerin müdavimi oluyorsunuz!

Uzun yıllar New York’ta yaşayıp hamburgerin âlâsını yemiş bir yemek tutkununun İstanbul’a dönünce açtığı Burger Joint, şehrin hızla yayılan hamburgercilerinin en tazelerinden.

Ihlamurdere Caddesi’nde ve Bebek'te yer alan mekân, New York’un en sıra dışı ve lezzetli hamburgercilerinden biri olan Burger Joint’e saygı duruşu niteliğinde. Burger Joint’in alametifarikası 160 gramlık etiyle hamburgeri ve çizburgeri haliyle. Klasik çizgiden ayrılmayan mekân, hamburgerini etin tadını örten soslardan veya karamelize soğan gibi güçlü bir tada sahip ek malzemelerden arındırılmış şekilde sunuyor.

Burger Joint: Hamburgerin müdavimi oluyorsunuz!

Etler Bebek Kasabı'ndan özel geliyor
Hamburgerde domates, yeşillik, soğan ve turşudan başka bir malzeme yok, dolayısıyla her lokmanızda et yediğinizi hissediyorsunuz. Çizburger de aynı şekilde, ete çok yakışan peynir dışında köfteden rol çalan hiçbir şey çizburgerin içine giremiyor. Bebek Kasabı’ndan alınan et de kendisine gösterilen bu saygının hakkını veriyor.

Hamburger ile arası iyi olmayanlar için bir diğer seçenek ise kuşbaşı şeklinde kesilmiş dana sokum eti ile hazırlanan dürüm. Mekânın hamburgerleri izin verirse tortilla ekmeğine sarılmış olan bu dürümü de gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Donmuş patates kullanılmıyor
Mekânın çok iddialı olduğu bir diğer nokta ise patates kızartması. Üç aşamalı bir pişirme tekniğinden geçen patatesler altın rengiyle masanıza gelir gelmez yüzünüz gülmeye başlayacak. Burger Joint’in bir diğer sürprizi daha var: Hamburger ile birlikte masanıza gelen nar ekşili nane ve roka Hatay mutfağını anımsatıyor. Ihlamurdere Caddesi’nin biraz üst kısımlarında kalsa da Burger Joint çevresindeki evlere servis de yapıyor. Beşiktaşlılar için büyük şans olan Burger Joint, fiyat/performans olarak şehirdeki en iyi gurme hamburgercilerden biri kesinlikle.

Burger Joint
Ihlamurdere Caddesi 94, Beşiktaş, Beşiktaş
Telefon: (0212) 258 72 75


Cevdetpaşa Caddesi
Germencik Sokak N0: 4B Bebek
Telefon: (0212) 287 08 19

Burgerjoint.net


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER