07.10.2020

Cerebral Palsy'li çocuklar hayalleri için kamera karşısında

Cerebral Palsy'li çocukların hikayeleri Mehmet Turgut'un objektifinden “Benim Güzel Yarınlarım Var” sergisinde hayat buldu.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye (TSÇV) ve Allergan Aesthetics Türkiye iş birliğinde fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un desteğiyle 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü’nde “Benim Güzel Yarınlarım Var” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında açılan dijital sergi ile CP’li çocukların hayatlarında erken müdahelenin önemine dikkat çekildi.
 
Celebral Palsy'li çocuklar objektif karşısında

Hayalleri de kalpleri kadar büyük... Hiçbir şey hayallerinin gerçekleşmesine engel değil çünkü onların güzel yarınları, umutları, heyecanları var...

Fotoğraf, soldan sağa: Tuğra Kayfeci, Ecrin Yılmaz, Sude Mercan.
Fotoğraf alt: Ali Yiğit Yılmaz

Ali Yiğit YılmazBebeklerde doğum öncesi, sırası veya sonrasında gelişimini tamamlamamış beynin hasar alması sonucu oluşan fiziksel engellilik hali olan Cerebral Palsy hastalığına dikkat çekmek için 6 Ekim Dünya Celebral Palsy Günü'nde Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye ve Allergan Aesthetics Türkiye bir araya geldi. Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut'un katılımıyla Cerebral Palsy’li çocukların umutları ve yaşam mücadeleleri konusunda farkındalık yaratmak için “Benim Güzel Yarınlarım Var” isimli dijital fotoğraf sergisi Sakıp Sabancı Müzesi sanat danışmanlığında hayata geçirildi.
 
Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un Sakıp Sabancı Müzesi’nin desteğiyle gerçekleştirdiği çekimler sonrasında miniklerin fotoğraf karelerine yansıyan hikâyelerine Vakfın web sitesi www.tscv.org.tr veya www.sakipsabancimuzesi.org’dan ulaşılabilecek.
 
Bir AbbVie şirketi olan ve dünyanın en geniş global tedavi, tıbbi cihaz ve estetik ürün portföyüne sahip, alanında öncü ürünlerle markalar geliştiren Allergan Aesthetics’in Türkiye’de 2018’den bu yana Cerebral Palsy’li çocukların ve ailelerinin hayatında fark yaratmak amacıyla TSÇV ile birlikte yürüttüğü Kutup Yıldızları Sosyal Sorumluluk projesinin devamı niteliğindeki sergiye Vakfın websitesi www.tscv.org.tr veya www.sakipsabancimuzesi.org üzerinden ulaşılabiliyor.
 
Cerebral Palsy’li çocuklar hayalleri için kamera karşısına geçti
 
Kiminin en büyük hayali aşçı, hakem, şarkıcı, tarihçi olmak, kiminin de doktor, ressam, prenses, sanatçı olmak. 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü’nde bir araya gelen 11 Cerebral Palsy’li çocuk hem geleceğe yönelik hayallerini anlattı, hem de hikâyeleriyle umut verdi. Proje kapsamında fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut 11 çocuğun hayallerini simgeleyen objelerle, hikâyelerini fotoğrafladı. Fotoğraf çekimlerine ev sahipliği yapan Sakıp Sabancı Müzesi, dijital serginin sanat danışmalığını da yürüterek projeye destek verdi.
 
AbbVie Türkiye Genel Müdürü Dr. Mete HüsemoğluAbbVie Türkiye Genel Müdürü Dr. Mete Hüsemoğlu, “AbbVie ailesine 8 Mayıs’ta katılan Allergan’ın Cerebral Palsy gibi engellilik durumlarında erken tanı ve rehabilitasyonun öneminden yola çıkarak, bu sıkça rastlanan toplumsal soruna fayda sağlayabilme amacıyla üç yıldır Cerebral Palsy Türkiye (TSÇV) ile birlikte yürüttüğü Kutup Yıldızları sosyal sorumluluk projesine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Kutup Yıldızı, 0-36 ay arasındaki riskli bebek grubuna alınan çocukların Cerebral Palsy ya da diğer gelişimsel bozukluklarının erken dönemde tespit edilmesi, yaşam boyu ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon desteklerine kavuşabilmeleri ve hepsinden önemlisi bu çocukların sosyal hayata karışabilmelerini destekleyen çok değerli bir sosyal sorumluluk projesi.

Cerebral Palsy’li çocukların da diğer tüm çocuklar gibi, doğru desteklerle sosyal hayatta yer almalarını ve tüm hayallerine kavuşmalarını diliyoruz.” dedi.
 
Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar EvginTürkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin “Vakfımızda erken müdahaleye yönelik çalışmalar 2010 yılından beri devam ediyor. Erken müdahalede amacımız 0-3 yaş arasındaki gelişimsel gerilik açısından risk altında olan bebekler ve gelişimsel destek ihtiyacı olan bebek ve küçük çocuklara, temel ve yeni beceriler kazandırmak ve bu süreçte ailelerini de destekleyerek iyi olma hallerine katkıda bulunmaktır.

Allergan Aesthetics ile 3 yıldır yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projesi sayesinde aileleri maddi zorluk içinde olan, Cerebral Palsy olma riski taşıyan bebeklere destek verebildik.

Maddi durumu yetersiz, risk altındaki bebekleri ve aileleri fizyoterapist, çocuk gelişimcisi, nörolog ve psikologtan oluşan bir ekip interdisipliner yaklaşım ile aile temelli erken müdahale programı kapsamında yıl boyunca takip etti.”
 
Mehmet TurgutÇektiği fotoğraflarla serginin taşıyıcısı olan Mehmet Turgut; “Böyle anlamlı bir projede yer almak benim için çok kıymetli.

Cerebral Palsy’li çocuklarımızla bir günü geçirmek onların gülüşlerini yakalamak, hayallerini fotoğraflamak çok değerli bir deneyimdi.

Engellerimizi hissetmediğimiz çok güzel bir çekim geçirdik. Erken tanı ve rehabilitasyonla bu çocuklarımızı topluma kazandırabileceğimizi gösteren, önemli bir projeye imza attık” dedi.
 
Projeye Doğa Rutkay Kamal da destek verdi
 
Doğa Rutkay KamalBaşarılı oyuncu Doğa Rutkay Kamal sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile serginin duyurulmasına destek verdi.

Canlı yayınında Mehmet Turgut’u ve Nigar Evgin’i konuk olarak ağırlayan Rutkay projenin taşıdığı anlamı vurgulayarak, “Günümüzde pek çok çocuğun gerek maddi imkânsızlıklar gerek dışlanma nedeniyle hayata katılamadığını düşündükçe ne kadar önemli ve kıymetli bir işin içinde olduğumu düşünüyorum.

Her şeyden önce bir anne olarak bu projeye kayıtsız kalamadım çünkü bir hayat bile değiştirmek, hayaline kavuşmasını sağlamak, çocuklarımızı topluma kazandırmak son derece önemli ve değerli. Güzellikler paylaştıkça çoğalır, daha çok sayıda çocuğumuza destek olabilmemiz için bu tür gönüllülük çalışmalarının daha da artmasını diliyorum” dedi.
 
Allergan Aesthetics hakkında:
Bir AbbVie şirketi olan Allergan Aesthetics, dünyanın en geniş global tedavi, tıbbi cihaz ve estetik ürün portföyüne sahip, alanında öncü ürünlerle markalar geliştiren, dünyanın en büyük ve en yüksek donanımlı medikal estetik şirketlerinden biridir.
 
Cerebral Palsy Türkiye Hakkında:

Cerebral Palsy Türkiye - Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türkiye’de Cerebral Palsy (Serebral Palsi) konusunda geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluştur. Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, Cerebral Palsy’li çocuklar ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35 bin 569 metrekare alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi bulunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; kurulduğu günden bugüne 30 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu.
 
Cerebral Palsy Hakkında:
Cerebral Palsy (CP), bebeklerde doğum öncesi, sırası veya sonrasında gelişimini tamamlamamış beynin hasar alması sonucu oluşan fiziksel engellilik halidir. Bebeğin hareket gelişiminde yavaşlık, reflekslerde, kas kontrolünde zayıflık1,beslenme ile yutma zorluğu1 bu hastalığın en önemli belirtileri arasında yer almakta ve dünya genelinde 17 milyon kişi Cerebral Palsy’den etkilenmektedir2. Ülkemizde ise her 1.000 çocuktan 4,4'ü Cerebral Palsy tanısı almaktadır. Cerebral Palsy’li bireylerin bir kısmı konuşma, bir kısmı yürüme, bir kısmı görme bozukluğu yaşamakta, beynin etkilenen bölgesine bağlı olarak çoklu engel durumu ile karşılaşmaktadır.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2