24.01.2023

Kadın, kışkırtma ve gizem: Temptation

Muse Contemporary'nin kadın, kışkırtma ve gizem temalı 'Temptation' başlıklı grup sergisi 10 Mart tarihine kadar görülebilecek.

Sanatı, sanat tutkusu olan herkes için erişilebilir kılmak amacıyla kurulan ve bu hedefle birçok önemli sanat projesine imza atan Muse Contemporary, ana teması kadın, kışkırtma ve gizem olan Temptation sergisi ile 2023'e merhaba dedi. 

Muse Contemporary 17 Ocak itibarıyla “Temptation” başlıklı grup sergisini izleyiciyle buluşturuyor. 10 Mart tarihine kadar galerinin Levent’teki mekânında ziyaret edilebilecek sergi, Türkiye’den ve dünyadan 12 sanatçıyı bir araya getiriyor.
 
Muse Contemporary Temptation

2013 yılında kurulan, 2020 yılında çevrimiçi platformların öncüsü olarak karşımıza çıkan ve ertesi yıl Levent'te açılan sanat galerisini de hayata geçiren Muse Contemporary, geçmişi, bugünü ve geleceği bir araya getirerek köklü sanatçılarla büyülü ortamlarda benzersiz sergilere imza atıyor. 
Dokuz yıldır sanat dünyasında aktif olarak çalışan Ayşe Pınar Akalın’a ait Muse Contemporary Sanat Galerisi pandemi sonrasında açılmış ve çağdaş bir platform.

10 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek sergide Alea Pınar Du Pre, Canan Savaş, Ebru Yılmaz Kale, Jeff Robb, Mehrnoush Esmaeilpour, Naz Sirmen, Reka Nyari, Sinan Polvan, Tom Fellows, Wayne Maser, Yasemin Vardarlılar ve Yuval Avital’ın farklı disiplinlerden eserleri bir araya geliyor.

Serginin ana teması: Kadın, Kışkırtma ve Gizem
Temptation

Serginin temasını kadın, kışkırtma ve gizem kavramları oluşturuyor. Temptation, sanat tarihi boyunca izleyicinin karşısına çıkan çıplak kadın figürünün; bugünün sanatçıları tarafından eskinin kuralcı oranları, renkleri ve bakışları yerine daha etkili, kışkırtıcı ve feminist imgelerle yorumlandığını hatırlatıyor. Canan Savaş sergide, insan doğası ve davranışlarından yola çıkarak ürettiği son dönem işleriyle yer alıyor. Sanatçının sergideki seçkisinin tamamı 2022 yılında ürettiği işlerden meydana geliyor.

İKONİK MADONNA FOTOĞRAFI DA SERGİDE OLACAK
 
Temptation - Muse Contemporary

Fotoğraf medyumu üzerinde yoğunlaşan seçkide, lentiküler fotoğraf alanının önde gelen temsilcilerinden İngiliz sanatçı Jeff Robb’un ve New Yorklu fotoğraf sanatçısı Reka Nyari’nin yeni dönem işleri göze çarpıyor. Bunun yanı sıra İsrailli multimedya sanatçısı Yuval Avital’in Etna Yanardağı’nda çektiği gizemli fotoğraflar ve ABD’li fotoğraf sanatçısı Wayne Maser’ın 1994 yılında çektiği ve ilk kez sergilenecek olan ikonik Madonna fotoğrafı da sergide görülebilecek olan eserler arasında.

CUBO, SANATIN ARKA PLANINDA MUSE CONTEMPORARY BULUŞUYOR

Yapı sektörünün tanınan markası CUBO, 2023 yılı Muse Contemporary Sanat Galerisi’nin destekçilerinden oldu. Sanatçı Taner Yılmaz’ın direktörlüğünü yaptığı 17 Ocak’ta açılan 'Temptation' adlı karma sergi için tercih edilen ilk duvar rengi CUBO’nun GALATA’sı ve BEYAZ rengi oldu. Sanatçı Yılmaz, Muse Contemporary’de sergilenecek eserleri Galata ve Beyaz rengi üzerinde lanse edecek.
 
Cubo

CUBO’nun GALATA rengi aynı zamanda 2023 yılı Pantone rengine yakınlığı ile de dikkatleri çeken oldukça iddialı, çarpıcı ve canlı bir renk. 2023 yılı iç mekan tasarımlarında şimdiden gönülleri fetheden Viva Magenta, CUBO Boya’nın renk kartelasındaki 'GALATA' renginde karşılık buluyor.

Galeride iki ayda bir yenilenecek olan duvar renkleri, eserlerini sergileyecek sanatçılar ile ortak kararlaştırılacak. Sanatsever bir marka olan CUBO, modern ve çağımızı takip eden renk kartelasıyla 2023 yılı boyunca sanatçıların renk taleplerini karşılayacak. Sanatçıların arzu ettikleri renklerle, onların eserlerini sergileyeceği duvarları hazırlayarak sanata ve sanatçıya destek olacak.

Birçok sanatçının eserinin yer alacağı sergi 17 Ocak’ta kapılarını açtı. Sergi, 10 Mart tarihine kadar Muse Contemprary Sanat Galerisi’nde sanat severlerle buluşacak.

Temptation sergisini salı gününden cumartesiye 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2