07.11.2019

Pop Art'ın dahisi Andy Warhol orijinal eserleriyle UNIQ Expo'da!

Pop Art'ın öncüleri Andy Warhol, Keith Haring, Roy Lichtenstein, James Rosenquist ve Robert Indiana 7 Kasım'dan itibaren orijinal eserleriyle UNIQ Expo'da!

Pop Art'ın öncüsü Andy Warhol ve yine bu akımın en önemli isimleri arasında olan Keith Haring, Roy Lichtenstein, James Rosenquist, sanatı desteklemek amacıyla girişimlerini sürdüren Odeabank'ın ana sponsorluğunda 7 Kasım 2019 - 29 Mart 2020 tarihleri arasında Begüm Alkoçlar küratörlüğündeki Andy Warhol sergisinde buluştu. Sanatçının, aralarında ikonikleşen Marilyn Monroe, Campbell Soup ve Flowers gibi ünlü eserlerinin de dahil olduğu 90 adet orijinal eseri #SagolWarhol mottosuyla kanlı canlı olarak karşımızda! Üstelik 29 Mart 2020'ye kadar! 
 
20. yüzyılın en etkili sanatçılarından Andy Warhol, 90 orijinal eseriyle 7 Kasım 2019'dan itibaren McArt.ist desteği ve Begüm Alkoçlar küratörlüğünde UNIQ Expo’da sanatseverlerle buluşuyor.

 
Roy Lichtenstein

Roy Lichtenstein, "WHAAM!" - 1963

Odeabank'ın ana sponsorluğunda gerçekleşen ve Pop Art'a saygı duruşu niteliğinde olan bu sergi, İstanbul Maslak'ta 1500 metrekarelik dev bir Pop Art arenası sunuyor. Andy Warhol'un yanı sıra yine Pop Art'ın öncüleri olan Keith Haring, Roy Lichtenstein, James Rosenquist ve Robert Indiana’nın da Türkiye'de ilk kez sergileneceği orijinal 40 eseri de bu sergi sayesinde İstanbul'a geldi.

Sergiye gitmeden önce bu haber ilginizi çekebilir: Pop Art sanatının öncüleri
Marilyn Monroe eserinin Andy Warhol'un 14 yaşında gelişen ölüm korkusuna dayandığını biliyor muydunuz? Pop Art sergisi gezmeden önce öncülerini tanıyalım.

Genç sanatçı kuluçka platformu McArt.ist koordinatörlüğünde Türk Pop Art temsilcilerine de yer verilecek sergi, “Sanata herkes dokunsun” misyonunu üstleniyor. Sergide bu kapsamda, Pop Art ve Andy Warhol'u tüm yönleriyle tanıtılırken, çeşitli atölye çalışmaları ve sanat sohbetleriyle ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunuluyor.

Roy Lichtenstein’ın Van Gogh odası29 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek olan ve 7'den 77'ye herkese hitap eden sergide çocuklar; Andy Warhol'un renkli Pop Art dünyasını ve 50'li yılların tüketim çılgınlığını keşfederken, sanatın keyifli, eğlenceli tarafıyla da tanışacaklar.

Roy Lichtenstein’ın Van Gogh odasında hayal dünyalarını genişletecek, New York sokak sanatçısı Keith Haring’in grafitileriyle renklenecek, 60'lı yılların diskoteğinde dans edecek ve eğlenerek öğrenecekler.

Serginin ana sponsorluğunu üstlenen Odeabank’ın Genel Müdürü Mert Öncü, sergi hakkında şunları söyledi: “Odeabank olarak sanatın ve sanatçıların yanında yer alma motivasyonumuz doğrultusunda UNIQ Expo’da gerçekleşecek Andy Warhol sergisine sponsor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sanat tutkunlarının hafızalarında yer edinmiş, Andy Warhol gibi dev sanatçıların eserlerini sanatseverlerle paylaşma olanağı yaratan sergilere verdiğimiz desteği de artırarak devam edeceğiz.”

Sergide sosyal medya tutkunları da unutulmadı...

Ziyaretçiler, özel tasarlanmış dekorlarda, sanat kokan, özgün fotoğraflar çekip, paylaşım yapabilecek. Ücretsiz sesli rehber eşliğinde Pop Art keşfine çıkacağınız Andy Warhol sergisinin biletleri Biletix'te!
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2