› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.04.2011

2. Ankara Dağ Filmleri Festivali

Doğa ve dağ tutkunları için macera dolu filmlerin yer aldığı 2. Ankara Dağ Filmleri Festivali 13 Nisan’da başlıyor.

Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Usta ve Çırak ile Dağ Kültürü Derneği ortak organizasyonu ile düzenlenen 2. Ankara Dağ Filmleri Festivali, 13 – 17 Nisan 2011 tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor. “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Bisiklet” ana temaları altında toplanan filmler, izleyenlre keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler vaat ediyor.

Macera dolu 21 film
National Geographic Türkiye'nin festival sponsoru olduğu Türkiye’nin ilk ve tek dağ filmleri festivali olan ve İstanbul’da 6 yıldır düzenlenen organizasyon “The North Face” ve “Salcano Bisiklet” tema sponsorlukları ile ikinci kez Ankaralı doğaseverlerle buluşacak. Yamaç paraşütü, kano, bisiklet, dağcılık, kayak gibi doğa sporları ile ilgili filmlerin yanında doğa ve çevre belgesellerinin de yer alacağı festival programında 21 film yer alıyor.

Genç kuşaklarda kalıcı bir doğa kültürünün yerleşmesi adına önemli bir işlev gören ve bu alanda Türkiye’deki büyük bir boşluğu dolduran Dağ Filmleri Festivali kapsamında, film gösterimlerinin yanı sıra iki söyleşi ve bir fotoğraf sergisi de düzenlenecek.

Doğa belgeselciliğine katkı
Seyirci sayısını her geçen yıl artıran ve giderek büyüyen bir ilgiyle takip edilen festivalin içeriği de buna bağlı olarak zenginleşiyor. DFF bu sayede kent insanının bir parçası olduğu doğaya olan ilgisinin ve duyarlılığının artırılması, buna dair bilinç düzeyinin yükseltilmesi hedefine daha güçlü adımlarla ilerliyor.

Festivalin etkili olduğu ve kısa sürede fark yarattığı bir başka konu da Türkiye’de doğa belgeselciliğine sağladığı katkı. Geçen yıllar gösterdi ki festivalin varlığı dahi bu alanda eser vermek isteyen amatör ve profesyoneller için başlı başına bir motivasyon kaynağı.

Festival programı ve gösterim mekan detayları için www.dagfilmfest.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Festivalde gösterilecek filmlerden seçilen fotoğrafları görmek için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2