pudra.com 22.03.2010

Bakımlı eller için 10 altın öğüt

El bakımı nasıl olur? Güzel ve sağlıklı eller için basit ama etkili öneriler pudra.com'da...

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan; soğuk ve rüzgarlı havalarda kuruyan ve egzama riski artan ellerimiz için basit ama etkili bakım tüyoları verdi.

Güzel eller için bakım önerileri pudra.com'da

Sağlıklı ve bakımlı eller için 10 altın öğüt:

1- Kurutmayan temizleyiciler kullanın: Ellerinizi kurutmayan temizleyiciler kullanmaya önem verin. Her el yıkama sonrası ellerinizin nem kaybettiğini unutmayın.

2- Ilık suyla yıkayın: Ellerinizi ılık suyla, cildi kurutmayan sabunlarla yıkamaya dikkat edin.

3- Kısa süreli banyo yapın: Banyo sürenizi kısa tutun. Uzun süren banyolar, derinin daha fazla nem kaybetmesine neden olur.

4- Nemsiz bırakmayın: Nemlendirici kullanmaya önem gösterin; ellerinizi sık sık nemlendirin. Yaz-kış çantanızda el kremi olsun.

5- Zeytinyağı ve E Vitamini: Shea yağı, gliserin, zeytinyağı ve E vitamini içeren nemlendiriciler kullanın.

6- Mutfak işlerinde eldiven kullanın: Mutfakta sebze ve meyve doğrarken mutlaka eldiven giyin.

7- Soğuktan/rüzgardan koruyun: Soğuk ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkarken mutlaka eldivenlerinizi takın.

8- Tahriş olmasın: Deriyi tahriş edici maddelerle (mesleki ajanlar, kimyasallar) temas etmeden önce mutlaka eldiven kullanın. Eldiven kullanarak ellerinizin zarar görmesini engelleyin.

9- Pişik kremleriyle bariyer kurun: Özellikle tahriş edici maddelerle temasın fazla olduğu durumlarda bariyer/pişik kremleri yararlıdır. Pişik kremleri; derinin üst tabakasında katman oluşturur ve nemlendirici özelliğinin yanında üst tabakada bariyer oluşturma özelliğinden dolayı kimyasalların içeriye girmesini engeller.

10- Güneş kremi şart: Ellerinizin yaşlanmasını engellemek istiyorsanız, yüze uygulanan güneş koruyucularından ellerinize de uygulayın.

İlgili haberlerimiz:

Pürüzsüz eller için bakım tüyoları
Yaşlılık belirtilerinin yüzümüzden bile önce yerleştiği eller, soğuk kış günlerinde daha özel bakım istiyor. Güzel eller için etkili öneriler pudra.com'da...

Hastalıklardan korunmak için el nasıl yıkanmalı?
Hastalıklardan ve mikroplardan korunmada en iyi, en etkili ve ucuz yöntem el yıkama alışkanlığıdır. Peki el ne zaman yıkanmalı, el yıkama nasıl olmalıdır?

​Eller nasıl yıkanmalı?
Hijyen, bulaşıcı hastalıklarda korunmak için çok önemli. Peki, mikroplardan kurtulmak için ellerimizi nasıl yıkamamız gerektiğini ve 20 saniye kuralını biliyor musunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER