selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Sessiz lüks yüzünüze yansısın: Old money kombinler için makyaj stili

Sessiz lüks son dönemin popüler akımı. Old money stil ile "basic" kombinlerin birbirine karıştığı bu dönemde, gelin makyaj ve estetik konusuna değinelim.

Old money makyaj olur mu demeyin, tabii ki olur. Çünkü sessiz lüksün tamamlayıcısı tabii ki iyi bir makyaj olacaktır. Peki nasıl olacak bu makyaj? Gelin birlikte önce "old money" kavramını inceleyelim ve makyaj tekniklerine ve estetik trendlerine bir göz atalım. 

Old money kombine uygun makyaj stili

Modada 'Old Money' ifadesi, kıyafetlerden daha fazlasını ifade eden bir tanım. Sessiz lüks olarak bilinen bu akım "modayı takip et ama esiri olma" diyor.

SESSİZ LÜKSÜN TAMAMLAYICISI BAKIMLI CİLT VE SAÇLAR

Old Money akımında abartı saç kesimlerine, koyu veya çok yoğun göz ve dudak makyajına yer yok.

Cilt sağlıklı ve temiz görünmeli; abartı kontür uygulamaları yapılmamalı.

Çok renkli ve/veya koyu farların, yoğun gölgelerin ve koyu renkli rujların tercih edilmediği bu trendde, doğal ve temiz bir görünüm yakalanması amaçlanıyor.

Hailey Bieber'den aşina olduğumuz "Clean girl" makyajı işte tam da bu akım nedeniyle popüler olmuş bir makyaj stili.
 
Hailey Bieber

"Clean Girl" makyaj stili doğal cilt tonlarının hakim olduğu, özellikle krem ve likit formdaki ürünlerin kullanıldığı bir makyaj türü. 

Bu makyajda nude tonlar kullanılarak yüzün doğal güzelliği ön plana çıkarılıyor ve makyaj yokmuş gibi bir görünüm elde etmek hedefleniyor.

"Yok gibi makyaj" tanımı da işte bu stilden adını alıyor. Hani şu Instagram'da gördüğümüz "no make up" etiketleri işte... 

CLEAN GİRL MAKYAJI İÇİN UYGUN ÜRÜNLER
 
Clean Girl

BB ve CC kremlerle cildinizi canlandırın ancak cildinizi tamamen kapatan, bu sırada doğallığı da kaybetmenize yol açacak yoğun kapatıcı fondötenlerden kaçının.

Allıkta da doğallık hakim olmalı. Bu konuda krem yapılı allıklardan yararlanabilirsiniz. Örneğin Nars'ın Afterglow Liquid Blush - Likit Allık serisi göz atabileceğiniz ürünlerden. Elbette muadilleri de var. Yalnız krem yapılı allıklar seçerken bunların çok fazla ışıltılı olmamasına dikkat edin. 
 
Afterglow Liquid Blush - Likit Allık


Abartı kontür uygulamaları, çok belirgin elmacık kemikleri ve jow line'ı yoğun bir şekilde ortaya çıkaracak kontürler de bu makyajda tercih edilmeyecek uygulamalar.

Keza "Highlighter'ım olmadan asla" diyen arkadaşları biraz üzeceğim ama, highlighter kullanımının da ayarında olması gerekiyor. Sağlıklı ve ışıldayan bir cilde tabii ki tamam ancak yaldır yaldır parlamanız bu stilin kemiklerini sızlatacak bir uygulama olacaktır, benden söylemesi. :)

GELDİK GÖZ MAKYAJINA...

Krem yapılı pembe alt tonlu nude ve açık kahve farlar hem göz kapaklarınıza canlı ve sağlıklı bir görünüm verirken hem de hafif nemli bitişleri sayesinde daha canlı bir görünüm sağlar. Çok doğal durur.

Kirpiklerde eğer maskara kullanmayacaksanız ipek kirpikler kullanmak bir alternatif. Ancak maskara sürecekseniz bu, çok yoğun olmamalı. Hatta açık tenli kumral biriyseniz kahverengi maskaralar kullanabilirsiniz.

Takma kirpiğe yer yok demiştik değil mi? :) Makyajda oryantal stile hoşçakal demeniz gerekiyor :)

Keza siyah kalın eyelinerlara da bu makyaj stilinde yer yok. Kahverengi orta-yumuşak kalemler veya far paletinizdeki en koyu kahverengi ile ufak bir dipliner yapabilirsiniz. Ancak uzun kuyruklar yapmayın. 

OLD MONEY KOMBİNLERDE DUDAK MAKYAJI NASIL OLMALI?

Ruj konusu da mühim. Nude ve kahverengi tonlara yönelebilirsiniz ancak çok koyu renkte rujlardan kaçının. Amaç dudak çizgilerini kusursuz gösterirken, doğallığı kaybetmemek. Hafif bir parlatıcı güzel olacaktır ancak çok parlak, yapış yapış bir görünümden de uzak durun.

Benim rujda favorim Chanel Rouge Allure Velvet Extreme serisi ile Nars Audacious serisi. Her iki seride de yok gibi görünen ancak dudağı çok doğal bir şekilde renklendiren harika nude'lar var.

Chanel'de 102 ve 118 favorilerimden. 110 ise akşam bir davette hem doğal hem de çok hoş bir nar çiçeği görünümü veriyor. Hayatınızda kullanabileceğiniz en harika turuncu gibi olmayan bir turuncu. 
 
Chanel Rouge Allure Velvet Extreme

Bu arada bu turuncunun muhteşem bir muadilinin Avon'da olacağı aklıma gelmezdi ancak Avon'un Ultra Mat Ruj serisindeki Coral Fever'ın sürüşü ve tonu gerçekten inanılmaz.
 
Mauve Matters + Marvellous Mocha + Peach Flatters + Coral Fever

Bu seride ayrıca Mauve Matters, Marvellous Mocha ve Peach Flatters renklerini çok seveceğinize eminim. 

Sadece kalem türünde dudak ürünleri kullanıyorsanız, NARS Powermatte High-Intensity kalemini önerebilirim. Onun da çok doğal tonları var ve dudağı kurutmuyor. 

Elbette arada bir dudağınızdaki ölü derileri atmak için haftada bir iki kere dudak maskesi yapmanız iyi olacaktır. Çünkü çok kuru bir dudak, istediğiniz kadar kaliteli ruj sürseniz de sağlıklı ve pürüzsüz durmaz. 

Elbette iş sadece makyajla bitmiyor. 

Bir old money kombinde, saçlar iyi taranmış, temiz, bakımlı olmalı; yoğun şekillendiricilerle kaskatı hale getirilmemeli.

Zarif topuzlar, sade atkuyrukları, abartısız katlı kesimler ve bob kesim saçlar bu modanın tamamlayıcıları arasında.

Örneğin bu yıl Gigi Hadid'in saçlarını emanet ettiği, Hollywood’un usta kuaförü Chris McMillan, Gigi'yi dönem dönem popüler olan Bob kesim saçlarla yeniden tanıştırdı.

Bob kesim dediğimiz, klasik küt kesim saç modeli. Özellikle ince-orta kalınlıktaki saçlarda harika duruyor.
 
AYARINDA MEDİKAL ESTETİK

Üzgünüz ama bu stilde kesinlikle abartı dolgu ve botoks uygulamalarına da yer yok. Sağlıklı, dinç görünüm temel kural.

Dolgudan şişmiş dudaklar, mimiklerden yoksun bir yüz ile dilediğiniz kadar iyi bir kombin yapın; “varlıklı” bir görünüm yakalayamazsınız. "Varlıklı" lafı de nereden çıktı diye soracak olursanız, isterseniz önceki yazımı okuyun.

​Old money (sessiz lüks) kombinlerin olmazsa olmazları
Sessiz lüks olarak bilinen bu akım "modayı takip et ama esiri olma" diyor.

MİMİNAL, KALİTELİ VE "LESS IS MORE"

Sessiz lüks, minimalist yaklaşımın ve kaliteli malzemelerin birleşimi. Bu tarz, abartılı detaylar ve büyük logolar yerine, dikkatlice düşünülmüş kesimler, yüksek kaliteli kumaşlar ve incelikli tasarımlarla öne çıkıyor.

"Az daha fazladır" felsefesini işte tam da bu akım için harika bir slogan. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, şimdilik hoşçakalın! :)


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER