selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Hacimli ve uzun! Sezonun en iyi maskaraları ile dolgun kirpikler (2023-24)

Hacimli ve upuzun kirpikleriniz olsun ister misiniz? O halde 2023-24 sezonunun en iyi maskaralarına birlikte göz atalım. Hangisi size uygun, karar verelim.

Maskara, makyajın en önemli tamamlayıcısı. Ayrıca çok makyaj yapmayı sevmeyenlerin bile makyaj çantalarının olmazsa olmazı. Çünkü sadece bir maskara ile çok şeyi değiştirmek mümkün. Peki bu sezonunu en iyi maskaraları neler, öğrenmek ister misiniz? Ben sizin için hepsini denedim ve bu sezonun en çok satılan maskaraları arasında favorilerimi seçtim. Gelin, hepsinin özelliklerine, etkilerine bakalım ve kirpik yapınıza göre size en uygun maskarayı bulalım.

Maskarada sezonun en iyileri! (2023-24)

'Maskara benim kırmızı çizgim. O olmadan markete bile gidemem' diyenlerdenseniz, bu maskara inceleme yazım tam size göre. Çünkü sizler için sezonun en çok satılan maskaralarını denedim ve kirpik yapınız veya ihtiyacınıza göre size en uygun maskarayı bulmak için rafları taradıktan sonra makyaj çantanıza gönül rahatlığı ile atabileceğiniz en iyi maskaraları listeledim. Gelin sözü çok fazla uzatmadan direkt konuya girelim :)

HER KATTA DAHA DA GÜÇLÜ: M·A·CSTACK MASKARA
MacStack maskara

Her kirpik yapısına uyabilecek ideal fırçası ile M·A·CStack Maskara bu sezon da yerini koruyor. Gerçekten de iddia ettiği gibi sınırsız kat uygulanabilme özelliği ile anında daha hacimli, daha uzun ve kıvrık kirpik görünümüne kavuşuyorsunuz. Maskaranın bir diğer harika özelliği ise iki ve üçüncü katlarda takma kirpik etkisi yaratması. Özel gün ve gecelerde yoğun makyaj yaptığınız günlerde rahatlıkla makyaj çantanıza atabilirsiniz.  | Fiyat: 899TL (12 ml) - 649TL (8ml)

MACSTACK MASKARA KİMLER İÇİN UYGUN?
  • Kat kat maskara uygulamayı sevenler
  • Özel gecelere çok katılan, yoğun makyaj sevenler
  • Kirpikleri kısa olduğu için ipek kirpik gibi uygulamalara ihtiyacı olanlar
  • Maskarada ağırlık hissinden çok sıkılanlar
  • Fırça yapısı güzel olsa da pek çok maskarada gün içinde dökülme sorunu yaşayanlar
  • Maskara alırken uzun süre gitsin, ml'i çok olsun diyenler :) (12ml)

SEZON SÜRPRİZİ: BENEFIT FAN FEST MASKARA
 
Fan Fest Maskara - Benefit yeni maskara

Hacimli ve yelpaze gibi ayrılmış upuzun kirpikleriniz olsun ister misiniz? O halde Benefit'in bir önceki çok sevilen BADgal BANG! maskarasını bile geride bırakabilecek Fan Fest'i deneyin. Benefit, kaş ve kirpik ürünlerinde Benefit'ten vazgeçemeyenler için yeni sezonda yeni maskarasını sundu. Fan Fest, kirpiklerinizde yelpaze etkisi yaratabilecek güçte hacim veren bir maskara. 
 
Benefit Fan Fest Maskara

Tek bir fırça dokunuşuyla kirpikleri tek tek ayırırken, hacmini ve belirginliğini de artıran maskara, özel olarak tasarlanmış Full-Flex Fiber fırçaya sahip. 40 derece açılı bu fırça kirpikleri kolaylıkla kavrayabiliyor. Bu sayede her kirpiğe eşit oranda ürün gelmesini destekliyor, kirpikleri kökten uca kaldırıyor.  Maskaranın bir diğer güzel özelliği ise ağırlık hissi yaratmayan formülü. Topaklanmıyor, dökülmüyor. Esnek lifleri sayesinde kirpikleri sertleştirmeden ve doğallığını koruyarak hacim veriyor.

En önemli özellikleri; 24 saat boyunca yelpaze gibi ayrılmış kirpik görünümü, dağılmaya dayanıklı oluşu; su geçirmeyen, nem ve terlemeye dayanıklı formülü ve tabii ki oftalmolojik olarak test edilmiş olması. | Fiyat: 949 TL

FAN FEST MASKARA'YI KİMLER TERCİH EDEBİLİR?
  • Kirpikleri kısa ve zayıf olanlar
  • Kirpiklerin tek tek ayrılmış görünümünü sevenler
  • Maskarada yapışma nedeniyle tek tek tarama ile uğraşmaktan yorulan, ikinci katı sürmeye korkanlar
  • Tek kat uygulamada doğal ve neredeyse hiç maskara sürülmemiş gibi hafiflik isteyenler

KELEBEK KANATLARI GİBİ HAFİF: GUERLAIN NOIR G24HR INTENSE VOLUME CURL MASKARA
Guerlain Noir 24hr Hassas Volüm etkili Maskara

Guerlain'ın 24 saat boyunca bozulma yapmayan maskarası kirpiklerin kelebek kanatları gibi uçuşmasını sağlamak için yoğun ve canlı bir bitiş sunuyor. Hafif şekilde uygulanacak ilk katta maskarasız gibi ancak kıvrık kirpikler sunuyor. Çok fazla bekletmeden sürülecek ikinci katta ise makyajı tamamlayacak yoğun etkiye kavuşuyor. İçeriğindeki gece mavisi pigmentleri, derinden yoğun, siyahtan daha siyah bir gölge sunuyor. Ayrıca suya ve tere dayanıklı. Yağmurlu günlerde 'makyajım akacak korkusu' olmadan sürebilirsiniz. Bir Garlain klasiği Guerlain Mad Eyes Maskara'ya da alternatif olabilecek yapıda. Makyaj çantanızda yenilik istiyorsanız, deneyebilirsiniz. | Fiyat: 1,475 TL (6gr)

GUERLAIN NOIR G24HR INTENSE VOLUME CURL KİMLER İÇİN UYGUN?
  • Kirpikleri uzun olsa da kıvrık görünüme ihtiyacı olanlar
  • Maskarada dökülme sorunu yaşayanlar
  • Çok sık makyaj yapmayan ama yaptığı zaman da iyi ürünüm olsun diyenler
  • Gözleri hassas olanlar

YERİ SAĞLAM OLANLAR: SEPHORA SIZE-UP MASKARA
 
Sephora SIZE-UP maskara

Sephora Collection'un Size-Up maskarası, bu sezon da yerini koruyor. Maskara kategorisinde Sephora'nın halen çok satanları arasında bulunan Size-Up, tam yedekleme yapılacak ürünlerden. Çünkü malum, Sephora bazen çok sevilen ürünlerinde değişikliğe gidebiliyor. Sephora'nın ml'inden kısmadığı, bu sayede uzun süre gidecek Size-Up maskarası, adının hakkını veriyor ve çok kısa kirpiklerde bile sonuç veriyor ve gerçekten de size uzun kirpikler sunuyor. Hem uzatma hem de kıvırma etkisine sahip. Tek katta bile gösterişli bir görünüm veren maskarayı ikinci kez sürmeye bile gerek kalmıyor. Orta dereceli ıslak yapısı maskara sürme konusunda amatör olanlar için bile kolaylık sağlıyor. Bir diğer önemli özelliği ise çabuk kurumaması. Özellikle her gün maskara süren ve doğal olarak tüpün daha sık hava almasına neden olanlar için çok ideal. Yeni bir maskara denemek isteyenler için fiyatı da çok makul... Ml konusunda da bizlerin kalbini kazanıyor ve 14 ml'lik ürün içeriği ile bu listenin en uzun dayanacak maskarası oluyor. | Fiyat: 419 TL (14 ml)

SEPHORA SIZE-UP MASKARA KİMLER İÇİN UYGUN?
  • Çok sık maskara kullanan ve 'maskaram çok çabuk kurudu' şikayeti olanlar
  • Uygun fiyatlı ve uzun süre tek bir maskara ile devam etmek isteyenler
  • İnce ve zayıf kirpik yapısı olanlar
  • İlk katta bile değişimi fark etmek isteyenler
  • İkinci üçüncü katları sürmeyi sevenler

YILLARIN VAZGEÇİLMEZİ: LANCÔME HPYNÔSE DRAMA MASKARA
 
Lancôme Hypnôse Drama Maskara

Evet, annelerimizin makyaj çantalarında bile olan Lancôme Hpynôse Drama maskara bu sezon da en iyiler arasında. Alerjik olmayan ve en gözü yaşlı kişilerin bile rahatça sürebileceği Hpynôse Drama maskara, doğal görünüm arayanların başvurabileceği bir maskara. 'Makyajım tamamlasın, uzun ve kıvrık kipriklerim olsun ancak çok abartı olmasın, takma kirpik etkisi yaratmasın' diyorsanız Lancôme Hypnôse Drama maskara tam size göre. Kıvrımlı fırça yapısı ile kirpikleri iyi bir şekilde kavrıyor, güzel tarıyor ve böylece ipek kirpik etkisi yaratırken kirpiklerinizi belirginleştiriyor ancak asla abartı durmuyor. Tek sorunu biraz çabuk kuruması. 6,5 ml'lik miktarı da kalpleri biraz kırıyor ancak çok sık makyaj yapmıyorsanız, hiç sorun değil. | Fiyat: Klasik düz fırçalı olan, siyah ve kahverengi olmak üzere iki ayrı renk seçeneği olan versiyonu 1,050 TL. Bir de sadece siyah seçenği olan kıvrık fırçalı versiyonu var. Benim bahsettiğim kıvrık fırçalı olan hem Sephora hem de Beymenlerde 1,150 TL

LANCÔME HPYNÔSE DRAMA MASKARA KİMLER İÇİN UYGUN?
  • 'Tek bir maskaram olsun ama iyi olsun' diyenler
  • Alerjik yapılı gözü olanlar
  • Çok sık makyaj yapmayan, hafif makyaj sevenler

BONUS: UYGUN FİYATLI MASKARA FAVORİLERİM (FİYAT - KALİTE PERFORMANSI YÜKSEK MASKARALAR)
Uygun fiyatlı en iyi maskaralar

Bir de her sezonun 'akarı kokarı olmayan' maskara çeşitleri var. Fiyat-kalite performansı çok iyi olan bu ürünler ayrıca adlarının hakkını veriyorlar. Yani kirpiklerinizi tam da iddia ettikleri hale dönüştürüyorlar.
 
  • Maybelline Sky High Maskara halen uygun fiyatlı favoriler arasında. Lash Sensational serisinin bu favori ürünü her gün makyaj yapmayanların bile makyaj çantasında yer alan, en çok satılan maskaralar arasında. Üstelik normalde 659 TL olan maskara, Watsons kartlılara özel olarak 261,90 TL! Üstelik bu fiyat, limited edition sunulan özel ambalajlı olanının fiyatı.
 
  • L'Oreal Paris Telescopic Lift Maskara: Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan maskaraları arasında L'Oreal'in bu teleskopik ve lifting etkili maskarası vardı. Sezon trendlerini takip etmeyen kişiler bile merak edip denedi, üstelik memnun kaldı. Karış karış kirpikleri olanlardan çok seyrek kirpiği olanlara kadar pek çok kullanıcıdan tam not olan bu maskara da 9.9ml'lik ürün miktarı ile uygun fiyatlı maskaralar arasında. Normalde 699,90 TL olan maskara Watsons kartlılara özel olarak 419,90 TL'ye satılıyor.
 
  • Maybelline New York Colossal Big Shot Maskara da uygun fiyatlı iyi maskaralar arasında. Evet, tek dokunuşta büyük sonuçları var. Kirpiklerinizde farkı hemen hissediyorsunuz. Üstelik yine Watsons kartlılara özel şahane bir indirimi var. Normalde 499 TL olan maskara, 249,90 TL'ye satılıyor. 

'DEPOLARDA BULURSANIZ KAÇIRMAYIN' MASKARASI: REVOLUTION 5D EXTREME EXTENTION MASCARA

Revolution 5D Extreme Extension Mascara makyaj çekimlerini bile kurtaracak favorilerim arasında. Fırça yapısı, uzunluğu, lifting etkisi için içindeki alerjik olmayan lif parçaları ile şahane bir görünüm sunuyor. 'Kocaman kocaman bakışları seviyorum' diyenler için şahane bir ürün. Tek kötü yanı her ne kadar bir Watsons ürünü olsa da artık Watsons.com.tr'lerde online stoklarda bitmiş görünmesi. Ancak "mağazada bul" seçeneğini kullanarak fiziki mağazalara göz atabilirsiniz. Ayrıca Trendyol gibi pazar yerlerinde de yer alıyor. Tek sorun depolarda kalanlar satıldığı için herkes kendisine farklı fiyat biçiyor. Kapalı ambalajla geldiğinden tarih derdi olmadan en uygun satıcıdan alabilirsiniz. Elimde kalan son pakete üzülerek baktığım, gerçekten severek kullandığım bir ürün. | Fiyat: Normalde Watsonslarda 349 TL. Watsons kartınız varsa, mağazada 174,90TL'ye kavuşabilirsiniz. (Pazaryerinden alırsanız 599TL'ye de var 263TL'ye de...)

Umarım bu inceleme sizler için faydalı olur. Eğer sizin de farklı maskara önerileriniz varsa bana selen@pudra.com adresimden yazabilir veya Instagram'dan @selenserdaroglu kullanıcı adımla ulaşabilirsiniz.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER