03.09.2018

Tatil dönüşü bronz teninizin ışıltısını korumanın 7 yolu

Yazın en güzel taraflarından biri bronzlaşınca sağlıkla pırıl pırıl parlayan ciltler! Ancak tatil bronzluğunu şehirde korumanın yöntemlerini bilirseniz...

Güneş ışınlarının cildinizin üst katmanındaki pigmentleri harekete geçirmesiyle oluşan bronzluk, hücrelerin yenilenmesine bağlı olarak normal şartlarda altı ile 10 gün içerisinde soluyor ve cildimiz eski rengine dönüyor. Ancak Foreo'nun tavsiyelerine uyarak tatil bronzluğunu uzun süre muhafaza etmeniz ve şehre döndüğünüzde de ışıldamaya devam etmeniz mümkün.

Tatil dönüşü bronz tenin ışıltısını koruma yolları

1. Yüzünüzü ölü hücrelerden arındırın

Tatilde uzun partiler, kum ve UVA/UVB ışınları cildinize zarar vermiş olabilir; çare peeling uygulamak. Foreo Luna 2, dakikada 8 bin titreşimle bir taraftan cildi ölü hücrelerden arındırırken bir taraftan da ciltteki mikro kan dolaşımını destekliyor. Böylece tatilin yan etkilerinin izleri yüzünüzden zahmetsizce silinirken size de tazelenmiş ve aydınlık bir cildin tadını çıkarmak kalıyor.

Foreo Luna 2 için tavsiye edilen fiyat 1500 TL. Tüm Foreo ürünlerini www.foreo.com sitesi üzerinden satın alabilirsiniz.​

2. Vücudunuza peeling uygulayın

Elbette vücudu da unutmamak gerek! Bronzlaşmış bir bedene peeling yapmak pek çok kişi için alışılmamış bir durum olsa da, uygulamakta çok fayda var. Evet, peeling işlemi cildin yenilenmesini (yetişkinlerde cilt ortalama ayda bir yenilenir) tetiklediğinden, teninizin biraz daha çabuk solmasına neden olacaktır, ancak bu sayede tüm vücudunuz orantılı bir şekilde renk değiştirecektir. Muhtemelen kimse yer yer daha koyu ve lekeli bir cilt istemez.

3. Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Cildi her daim tepeden tırnağa nemlendirmenin ne denli önemli olduğunu artık herkes biliyor. Ve elbette nemli bir cilt, bronzluğunu da daha uzun süre koruyabiliyor. Bronzluğunu en çabuk yüzümüz kaybettiğinden, yüze ayrı bir özen göstermek gerek. Kaliteli bir nemlendirici ve cildin emiciliğini artıran LUNA 2, cildinizin ışıltısını uzun süre korumak için en önemli yardımcılarınız biri olacaktır. 

4. Bronzlaştırıcı kullanın

Dinlenmiş ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak için bir bronzlaştırıcıdan da yardım alabilirsiniz. İşin sırrı ise; bronzlaştırıcıyı yüzünüzün her yerine değil de güneşin ilk vurduğu yerlere; yâni alına, şakaklara, burnun üstüne ve elmacık kemiklerine sürmek.

5. Beta-karoteni buzdolabından eksik etmeyin

Beta-karoten (bir tür turuncu-kırmızı pigment) açısından zengin besinler tüketmek cildinizi renklendirir. Menü zengin! Tatlı patatesten kayısıya, mangodan havuca pek çok meyve ve sebzede beta-karoten bulunuyor. Bu besinler hem sağlıklı hem düşük kalorili hem de cildinizi ışıldatıyor, daha ne olsun!

6. Bol bol su için

Artık yavaş yavaş yazın son günlerine yaklaşıyor olsak da en sıcak günlerde içtiğiniz kadar çok miktarda su tüketmeyi bırakmayın. Bol bol su içmek, üst tabakadaki bronzlaşmış olanlar dâhil, hücrelerin ömrünü uzatıyor, ayrıca cildin daha gergin ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Kavun, karpuz ve salatalık gibi besinler de yüksek oranda su içerdiklerinden cildinizin güzelliğine güzellik katıyorlar.

7. Beyazlara bürünün

Son olarak küçük bir hatırlatmada bulunalım: Beyaz renkli giysiler kontrast yaratarak teninizin daha koyu görünmesini sağlarlar. Tiril tiril beyaz bir gömlek ya da açık renkli bir tişörtü biraz bronzlaştırıcı ve kırmızı bir ruj ile tamamlayın. İşte size yaz mevsiminin en güzel kombini! 

İlgili haberlerimiz:

​Cilt bakımında yeni trend: Yüz temizleme fırçaları
Cilt bakımında derinlemesine temizlik arayanların favorisi yüz temizleme fırçaları nasıl kullanılmalı, hangi ciltlere uygun tüm detaylar Pudra.com’da.

Bronz tene makyaj
Bronz ten her zaman için makyajı daha iyi taşır. Peki ideal bir bronz makyaj için hangi ürünleri seçmeliyiz?

​Yüz temizliğinde yapılan 7 yanlış
Güzel, sağlıklı ve parlak bir cildin sırrı doğru temizleme rutininde saklı. Cilt temizliğinde en çok yapılan 7 yanlışı yazdık.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER