@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.08.2012

Doğa dostu kozmetikleri nasıl seçeceğiz?

Çevre dostu güzellik ürünleri günümüzde çok popüler. Artık hepimiz doğala ve doğaya dönüyoruz. Ancak bu ürünleri seçerken dikkat etmemiz gereken bazı kriterler var.

Doğa dostu güzellik ürünlerine olan talep arttıkça, piyasaya her geçen gün yeni kozmetikler çıkıyor. Bu ürünlerin hangisinin "gerçekten" çevre dostu olup olmadığını anlamak için ise bazı püf noktaları var.

Doğa dostu kozmetikleri nasıl seçeceğiz?

Etiketleri okuyun
Bir ürünü satın alırken etiketi okumak çok önemli. Yağlar veya bitki özleri gibi ağırlıklı olarak doğal malzemeler kullanan markalar bile kanserojen olabilecek kimyasal maddeler içerebiliyor. Çevre dostu güzellik ürünleri, formaldehit, tolulene, DKB, sodyum lauryl, laureth sülfat, propilen glikol, vazelin, civa, kurşun gibi maddeler ASLA içermez.

Seçtiğiniz üründe bunlardan birini bulursanız, bu çevre dostu değildir emin olun!

Ambalaj hakkında bilgi
Ambalajın üzerinde "geri dönüşümlüdür" ibaresi veya resmi varsa çevre dostudur. Ayrıca çevre dostu kozmetiklerin ambalajı oldukça sade ve basittir. Genellikle natürel renkli kağıt kullanılır ve bunların üstünde de yeşil ağaç resmi veya yeşil yazılar olur. Birçoğunda "eco-friendly" yazısı vardır.

Hayvanlar üzerinde test
Çevre dostu markalar, hayvanlar üzerinde kendi ürünlerini ASLA test etmezler ve bunu da ambalajlarında belirtirler. En iyisi, markanın test politikalarını okuyun. İnternette kendi sitelerinde bu bilgiler mutlaka vardır. Hayvanlar üzerinde test yapanlar, doğa dostu değildir.

Bütün bunlara ek olarak, çevre dostu kozmetiklerin sertifikası vardır. Ambalajın üzerinde sertifika logosu var mı yok mu iyice bakın. Sertifikalı markalar %100 çevre dostudur.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER