@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.07.2016

Evde yapabileceğiniz güneş sonrası tonikle ferahlayın

Kavurucu güneşin altında fazla zaman geçirdiyseniz evde kolayca yapabileceğiniz tonik sayesinde cildinizin ferahlamasını ve hızlıca iyileşmesini sağlayın.

Güneş en önemli doğal D vitamini kaynaklarından biri. Bu yüzden kapalı kapılar ardında saklanmayıp her gün 20 dakika boyunca direkt güneş aldığınız takdirde sağlığınızı korumanız mümkün. Güneşin faydalarının yanında yaydığı ultraviyole ışınlarının cilde verdiği hasardan da kaçınmak gerekiyor. Kavurucu yaz güneşinin altında saatler boyu kalmak yaşlanma belirtilerini hızlandırabiliyor, hatta cilt kanserine sebep oluyor.

Evde yapabileceğiniz güneş sonrası tonikle ferahlayın

Güneş koruyucu kreminizi gün boyunca tazeleyerek güneşin tehlikelerinden kaçınmanız mümkün. Tatilde korunmanızı ihmal ettiyseniz, cildinizi rahatlatacak ürünlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Güneşin kavurucu etkisini giderip cildinizi rahatlatmak ve ferahlatmak istiyorsanız evde kolayca yapabileceğiniz tonik tarifini mutlaka deneyin.
 

İhtiyacınız olan malzemeler

1/3 bardak aloe vera jeli: Aloe Vera bitkisinin yaprağını keserek elde edebileceğiniz mucize jel, cildi ferahlatması, acıyı gidermesi ve çabucak iyileştirmesiyle ünlü.

1/2 bardak demlenmiş ılık çay: Çayın içinde bulunan tanen maddesi kızarıklığı ve iltihabı önlemek için birebir!

1 yemek kaşığı zeytinyağı: Yanıklar için hemen zeytinyağı süren büyüklerimiz çok haklı. Cilt hasarını önleyen antioksidanlar açısından zengin bu yağ aynı zamanda cildi nemli tutarak soyulmayı önlüyor.

10 damla lavanta yağı: Lavanta hem zihni hem de vücudu rahatlatmasının yanı sıra harika bir kokuya sahip!

1 boş sprey şişesi: Toniğinizi doldurmak için bitmiş bir ürünün sprey kabını kullanabilirsiniz. Marketlerden boş olanlarını da temin etmeniz mümkün.
evde yapabileceğiniz güneş sonrası tonikle ferahlayın

Yapılışı

Aloe vera ve ılık çayı boş sprey şişesine boşaltın. Son olarak zeytinyağı ve lavanta yağını ekleyin. Ağzını kapattıktan sonra güzelce çalkalayın ki tüm malzemeler birbirine karışsın. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın. Buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. Plajda geçirdiğiniz günün sonunda ılık bir duş aldıktan sonra düzenli olarak uygulamayı ihmal etmeyin.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
En iyi güneş koruma ürünleri hangileri?
Dr. Ebru Karpuzoğlu, hem sağlıklı hem de cildimizi güneşin zararlı etkilerinden koruyacak en iyi güneş koruma ürünlerini yazdı.

​Yaz sonrası cilt bakım önerileri
Sıcaktan, denizden ve güneşten zarar gören cildimiz için artık bakım vakti! Sonbahar gelmeden cildinizi sonbahara hazırlayacak bakım önerileri Pudra.com'da!

Güneş lekeleri nasıl geçer?
30 yaşın üstündeki kadınların neredeyse %40’ının cildinde pigment sorunu var. Leke giderici ürünler sayesinde bu problemin üstesinden gelebilirsiniz.

​Güneş koruma faktörü içeren en iyi 7 fondöten
Hem cildinizin kusursuz görünmesini sağlayan, hem de sizi güneşin zararlı ışınlarından koruyan marifetli fondötenlerin en iyilerini sizler için seçtik.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER