06.12.2017

Güzel bir cilt için bırakmanız gereken alışkanlıklar

Güzel bir cilde sahip olmak için yapmanız gerekenler çok basit! Gelin, önce yapmamanız gereken yanlış alışkanlıklarınıza göz atalım.

Bazı alışkanlıklar cildinizi kötü etkiliyor, bunu biliyorsunuz ve yine de yapmaktan vazgeçmiyorsunuz değil mi? Kendiniz için zaman harcamalısınız. Maalesef her güzelliğin bir bedeli var.

Güzel bir cilt için bırakmanız gereken alışkanlıklar

Daha iyi bir cilde sahip olabilmek için yaptığınız yanlışların farkına varın ve onları düzeltin. Kendinizi, 40'lı yaşlarınızda ve sonrasında muhteşem parlaklığa sahip bir cilde hazırlayın. Bunun için yapmamanız gerekenleri bilmeniz zaten neler yapmanız gerektiğini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Neler mi? Başlıyoruz…
 
  1. Makyajınızı çıkarmadan uyumak
Evet, artık bütün dünya bunu biliyor. Gece hücreleriniz yenilendiği için makyajınızı çıkarmadan uyumak cildinizi kötü etkiliyor. Tüm gün kapalı kalan gözenekleriniz gece de kapalı kalınca mat, renksiz bir görüntü ortaya çıkıyor. Unutmayın cildinizde oluşacak problemler yıllar sonra ortaya çıkıyor.
makyaj
 
  1. Günün sonunda cildinizi temizlememek
Gün içerisinde yaşanılan kirlilik, ultraviyole radyasyon, günlük kir ile gözenekleriniz kapanır tıpkı makyajınızı çıkarmadan uyuduğunuz zaman olduğu gibi cildinizin hücre yenilenmesi gerçekleşmez. Bunun için yalnızca suyla bile cildinizi yıkamanız hiç yıkamamanızdan daha iyi olacaktır.
makyaj
  1. Gün içinde yalnızca 1 kere güneş kremi sürmek
Güneş kremini yalnızca yazın kullanmak da yapılan başka bir hatadır. Yaz, kış kullanılması gereken güneş kremi gün içerisinde tazelenmelidir. Çünkü etkisi yalnızca 2 saat sürer. Birçok kadın makyajı bozuluyor diye bu işlemi yapmıyor fakat çok az miktarda ince bir tabaka halinde cildinize yedirerek makyajınızın üzerinden hafifçe geçebilirsiniz. Özellikle allık, far gibi toz ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.
güneş kremi
 
  1. Cildinizdeki ölü derilerle birlikte yaşamak
Cildiniz gün geçtikçe ölü hücreler yüzeyde hızla birikir ve bir süre sonra cildiniz nefes alamaz bir hale gelir. Örneğin cildinizin pul pul döküldü mü? Ölü derilerden mutlaka arınması gerekiyor demektir. Bunun için yapmanız gereken en iyi çözüm peeling ile cildinizi canlandırmak olabilir.
peeling
  1. Makyaj fırçalarınızı temizlemeden kullanmak
Makyaj fırçalarınızı temizlemek zorlu bir iş olabilir. Ancak fırça veya sünger yüzünüze her dokunduğunda bakteri toplar. Bu bakteriler fırçaların kılları arasında büyüyebilir. Haftada en az 1 kere fırçalarınızı temizlerseniz sonrasında cildiniz size teşekkür edecek!
firca
  1. Makyaj fırçalarınızı arkadaşlarınızla paylaşmak
Arkadaşınızın cilt tipi sizden daha farklı olabilir ve o anda siz görmeseniz de cildinde birikmiş kir, minik sivilce başlangıçları söz konusu olabilir. Eğer arkadaşınız kullandıktan sonra fırçanızın temizliğini yapmayacaksanız üzgünüz ama fırçanızı kimseyle paylaşmamalısınız.

firca
  1. Yağlı ve çok şekerli yemekler tüketmek
Çok yağlı çerez ve cips sivilce oluşumuna neden olacağı için az tüketmeye çalışın. Ayrıca çikolata, beyaz ekmek gibi gıdalar yerine meyve ve tahıllı tercih etmelisiniz. Eğer bu tarz ürünleri çok canınız çekiyorsa haftada 1 yiyecek şekilde kendinizi sınırlandırın.
cips
İlgili yazılarımız:

Kışın cilt kuruluğunun artmasının nedenleri ve çözüm yolları
Kış aylarında, bütün cilt tiplerinde görülen kuruluğun nedeni ve çözümü Pudra.com'da.

Kış aylarında cilt kuruluğu
Memorial Şişli Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Tuğba Türe, özellikle soğuk havalarda görülen ve cildin pul pul dökülmesine sebep olan cilt kuruluğundan kurtulmanın yollarını anlattı.

Hassas ciltler için cilt bakımı önerileri
Günümüzde her üç kadından biri hassas cilde sahip! Sizin de cildinizde kaşıntı, yanma ve kızarıklıklar varsa, hassas ciltli olabilirsiniz. Bu sorunlarla uğraşanlara bakım önerilerimiz var.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER