23.06.2020

Koltuk altı kararmasına karşı çözümler

Koltuk altında veya genital bölge çevresinde cilt renginde koyulaşma ve kararma olmaması için cilt bakımında dikkat edilecekler ve doğru ürün kullanımı...

İZLE: KOLTUK ALTI KARARMASI NASIL GEÇER?👇 
Koltuk altında ve genital bölge çevresindeki renk koyulaşması çoğu kadının en büyük dertlerinden biri. Bunun için öncelikle çok dar kıyafetler giymekten kaçınmak gerekiyor. Çünkü cildi çok sıkı bir şekilde saran kıyafetler, dar külotlar sürtünmenin etkisi ile ciltte tahrişe neden oluyor. Buna ek olarak direkt cildimize temas eden kıyafetlerde sentetik yerine pamuklu kumaşlar tercih etmek gerekiyor. Çoğu kişinin epilasyon ile ilgili en önemli sorunlarından biri olan koltuk altında veya genital bölge çevresinde cilt renginde koyulaşma, kararma olmaması için dikkat etmesi gerekenler ve doğru ürün kullanımı... 

Koltuk altı kararmasına karşı çözümler

Koltuk altında ve genital bölge çevresindeki renk koyulaşması çoğu kadının en büyük dertlerinden biri. Bunun için öncelikle çok dar kıyafetler giymekten kaçınmak gerekiyor. Çünkü cildi çok sıkı bir şekilde saran kıyafetler, dar külotlar sürtünmenin etkisi ile ciltte tahrişe neden oluyor. Buna ek olarak direkt cildimize temas eden kıyafetlerde sentetik yerine pamuklu kumaşlar tercih etmek gerekiyor.

Koltuk altı kararmasına karşı dikkat etmeniz gerekenler
  • Epilasyon yöntemi olarak jilet yerine ağda veya kalıcı olarak tüylerden kurtulmak için lazer yöntemleri tercih etmek, ciltte kararma oluşma riskini azaltıyor. 
  • Koltuk altı bölgeniz için terlemeye karşı koku giderici kullanıyorsanız, deodorant ya da jel antiperspirantlar (koku giderici) yerine mum roll-on ya da antiperspirat ürünler kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
  • Ciltte bir mantar oluşumu söz konusuysa anti-fungal krem kullanımı gerekebilir. Bu nedenle bir dermatoloğa başvurmakta yarar var.
  • Koltuk altlarında renk değişiminin bir diğer nedeni ise koltuk altının havasız kalması. Bu nedenle koltuk altının çok sıkı bir şekilde sarıldığı dar kıyafetlerden kaçınmak gerekiyor. 
  • Özellikle ağdanın yaygın olduğu bölgelerde, koltuk altının renginin koyulaşmasının en sık karşılaşılan bir diğer nedeni ise çok sıcak ağda nedeniyle derinin yanması. Bu nedenle klasik ağda yerine sir ağda gibi, cildi yakmayacak türde ağda yöntemlerini, silk epil yöntemi ile tüylerinizi almayı veya kalıcı olarak tüylerinizden kurtulmak için lazer epilasyon yöntemini seçebilirsiniz. 

Koltuk altı ve genital bölge çevresindeki kararmayı açmak için 
  • Koltuk altına, onu tahriş etmeden kese yapma ve sonra taze siyah üzüm suyunu sürüp, kuruyunca ovarak çıkartmanın, koyulaşma sorununa iyi geldiği söyleniyor.
  • Banyo sırasında koltuk altlarını nazik bir şekilde limon dilimleriyle ovmanın ya da E vitamini yağı uygulamanın da koltuk altının beyazlatılmasında etkili olma olasılığı var.
  • Düzenli olarak bebek pudrası kullanmanın rengin zamanla açılmasına neden olduğu biliniyor.

Koltuk altı kararmasını açmak için banyo öncesi yapılabilecekler
  • 1 çay kaşığı vazelin, 1 çay kaşığı elma suyu ve 1 çay kaşığı limon suyu ile hazırladığınız karışımı önceden temizlenmiş olan koltuk altınıza sürün.
  • Kuruduktan sonra ılık su ile temizleyerek bebek pudrası ile cildinizi yumuşatın.
  • Bu yöntem koltuk altında koyulaşma sorununa karşı başvurulan yöntemlerden.
  • * Bu formülü her banyo öncesinde uygulamak gerekiyor.

Bu haberler ilginizi çekebilir:

Koltuk altı bakımı için en doğal ürünler
Epilasyon, hatalı ürün kullanımı gibi nedenlerle koltuk altı kararması gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu nedenle doğru ürün seçimi çok önemli.

​Doğal içerikli deodorant ve roll-onlar
Etkin ve güçlü bir deodorant arıyorsanız, aynı zamanda doğal içerikli olmasını önemsiyorsanız sizler için farklı deodorant ve roll-onları inceledik.

Koltuk altı rengini açmak için Suna Dumankaya’nın doğal tarifi

Malzemeler:
. Bir tatlı kaşığı pirinç unu
. Bir yemek kaşığı yoğurt
. Bir tatlı kaşığı sirke

Hazırlanışı:
  • Malzemeleri bir kapta iyice karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz karışımı temiz koltuk altlarınıza yedirerek sürün.
  • 15 dakika beklettikten sonra ovalayarak çıkartın.
  • Koltuk altlarınızı ılık su ile temizleyin.
  • Koltuk altınızı kuruladıktan sonra limon suyu sürün ve kurumasını bekleyin.
  • Kuruduktan sonra talk pudrası sürün.
  • Bu işlemi haftada iki kere yapmanız yeterlidir.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Koltuk altı bakımı nasıl yapılır?
Epilasyondan, epilasyon sonrası kızarıklığa; ter kokusundan, cilt rengi koyulaşmasına kadar koltuk altı bakımı ile ilgili bilmeniz gereken her şey bu yazıda...

Video ile öğrenin: Koltuk altı kararması nasıl geçer?


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER