pudracom yazari ebru karpuzoglu
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Kuru cildi nemlendirmek için neler yapmalı?

Giderek kötüleşen yaşam koşulları ve dengesiz havalar cildimizin kurumasına neden oluyor. Peki kuruyan cildimizi nemlendirmek için neler yapmalıyız?

İZLE: KURU CİLT NASIL NEMLENDİRİLİR?👇 
Mevsim geçişleri, soğuk havalarda ısı ve nem değişikliği cildimizin kurumasına ve nem ihtiyacının artmasına neden olur. Nem yani aşırı su kaybı nedeniyle deri çatlıyor, gerginleşiyor ve pul pul soyuluyor. En iyi nemlendiriciyi, gece kremini veya serumu kullansak bile eğer doğru içerikli ürün kullanmıyor ve uygulamıyorsak beklediğimiz etkiyi göremeyiz. Dr. Ebru Karpuzoğlu cildimizi doğru bir şekilde nasıl nemlendirmemiz gerektiğini Pudra.com'a anlattı.

Kuru cildi nemlendirmek için neler yapmalı? Dr. Ebru Karpuzoğlu anlatıyor.
 

Cilt kuruluğu neden oluyor?


Kuruluğun tek bir sebebi yoktur. Bazı insanlar kalıtsal olarak doğuştan kuru cilde sahiptirler. Zaman ilerledikçe de kişilerde cilt kuruluğu görülebilir.

- Yaş ilerledikce cildin ürettiği yağ (sebum) azalır. Azalan yağ kuruluğu artarak derinin bariyer fonksiyonlarının bozulmasına, egzema ve kuruluğa bağlı çatlamalara neden olur.
- Yüzü sabunla yıkamak, yıkarken çok sıcak su kullanmak cildin üst yüzeyindeki ve cildin nem dengesini koruyan doğal yağ tabakasına (sebum) zarar verir. Yüzeyde zayıflayan serum cildi koruyamaz ve kuruluğa neden olur.
- Nem oranı düşük kuru iklim veya kuru hava (örneğin kaloriferin çok yandığı ve nem düzeyinin düştüğü ortamlar) cildin su kaybına ve kurumasına sebep oluyor.
- Fazla güneş, keskin rüzgar, sigara ve sigara dumanı gibi çevresel faktörler de cildin su ve nem kaybetmesinin nedenleri arasında.

Kuru cilt nemli cilde göre daha kolay incinir, hassastır ve geçirgendir. Bu artan geçirgenlik nedeniyle kuru ciltler suyu daha çabuk kaybeder, tahriş edici ve allerji yapıcı maddelerden daha çabuk etkilenirler. Bu istenmeyen oluşumlardan cildi korumak için derinin dengeli ve aksatmadan nemlendirilmesi gerekir.



 

Kuru ciltler için doğru cilt bakımı nasıl olmalı?


1-Kuru cildin nem dengesini korumada, nasıl ve neyle temizlediğimiz çok önemli. Kuru cilde sahipseniz lütfen çok sıcak suyla yıkanmayın. Sıcak su cilt yağına zarar verecek ve deri enflamasyonunu arttıracaktır. Bunu engellemek için cildinizi ılık suyla yıkayın. Musluk suyu cildinize sert gelebilir. Kuruluk yaşadığınız günlerde yüzünüzü içme suyu ile yıkayın.

Yüz yıkamasında yüksek pH derecesine sahip sabunlardan kaçının. Yüz temizlemesi için kuru ve hassas ciltlere uygun temizleme ürünlerini (yıkama jeli, temizleme sütü vb.) tercih edin. Vücut yıkamasında yumuşak yapılı sabun veya duş jeli kullanın. Vücut için sabun kullanmak istiyorsanız soğuk işlemle yapılmış ve içinden gliserini alınmamış doğal sabunlara yönelin.
 

Cildi nasıl nemlendirmelisiniz?


Nemli bir cilt hücre katmanları arasında dengeli su ve yağ düzeyine sahiptir. Banyo yaptığımızda veya yüzü yıkadığımızda cilt suyu emer. Emilmiş su ciltte tutulmazsa buharlaşır ve cilt daha fazla kuruyabilir. Duştan veya yüzü yıkadıktan sonra cildi havluyla kibarca silin, toniğinizi uygulayın ve en fazla 2-3 dakika içinde cildinize nemlendirici serum, nemlendirici veya cilt bakım yağını yumuşak hareketlerle bol bol uygulayın. Böylece cilteki ıslaklık ürünün altında kalacak, suyun buharlaşıp kaybolmasını engelleyerek derinin nem ve esnekliğini arttıracaksınız.


 

Nemlendirici ürünler içinde neler olmalı?


Çevresel faktörlerin yanı sıra kimyasallar, cilde uygun olmayan kozmetik ürünler, sert yapılı sabunlar, alkollü tonikler kuruluğu arttırabilir.Bu noktada ürünleri almadan içeriği incelemek önem kazanıyor.

- Ürünlerde bulunan yağ iceriği kuruluğu önlemekte önemli rol oynuyor. Yağ damlacıkları kuruluktan pul pul olmuş deri yüzeyinin arasına girerek yüzeyi pürüzsüzleştirirler. Doğal yağlar her zaman tercihim. Doğal veya doğal türevli yumuşatıcı yağlar arasında jojoba, hindistan cevizi yağı, kayısı çekirdeği yağı, badem yağı, shea yağı, kakao yağı, squalene, yağ asitleri, seramid bulunuyor.

- Krem, serum veya nemlendiricilerinizde cilde suyu ceken ve ciltte suyu tutan nemlendirici içerikler (humektanlar) bulunmasına özen gösterin. Bunlar içerikte gliserin, sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sorbitol, butylene glycol, sodium PCA, urea veya alfa hidroksi asit (AHA) olarak bulunabilir. Kuru ciltliyseniz ürünlerinizde gliserinden 1000 kat daha fazla suyu tutma özelliğine sahip sodium hyaluronate (hyaluronic acid) olmasını tercih edin.

- Ürün içeriğinde bulunan protein veya peptidler kuru ciltte hasar görmüş deriye esneklik ve sıkılığını veren kollagen ve elastin dokuyu desteklerler. Proteinler yumuşatıcı yağlar gibi deri yüzeyi üzerinde cildi yumuşatacak bir katman oluşturur. Bu katman kuruluk ve kırışıklıklari yumuşatır ve su kaybını önler.

Kuru cilt için ideal nemlendirici ürünler (serum, günlük nemlendirici, gece kremi gibi) yukarıda bahsettiğim temel içeriklere sahip olmalıdır. Bu temel içeriklerin yanı sıra ürünlerde kuruluğa karşı kullanılan doğal veya doğal türevli bitkisel ekstreler ve kök hücrelerde bulunabilir.

Nemli ve sağlıklı bir cilt için cilt bakımını günlük alışkanlık haline getirin. Nemlendirici bakım ürününüzden en iyi sonucu almak için en az 4 ile 6 hafta arasında kullanmaya özen gösterin. Cilt iyileştikten sonra lütfen cildinizin sağlığı ve güzelliği için aynı şekilde bakıma devam edin ve güzel cildinizi keskin rüzgarlarda, soğuk ve sıcaktan, sigara ve dumanından, güneşten korumayı ihmal etmeyin.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER