14.01.2019

Richmond Nua'nın favori masajları

Sapanca'da yer alan ve açıldığı günden bu yana pek çok ödül alan sağlık ve spa konseptli Richmond Nua'nın favori masajlarını ve kampanyalarını listeledik.

Türkiye’nin ilk ve tek destinasyon spası Richmond Nua Wellness-Spa İstanbul’a 1,5 saat uzaklıkta Sapanca Gölü kenarındaki muhteşem konumu ve uzman kadrosuyla sağlıklı bir yaşama davet ediyor. Türkiye’nin ilk ve tek destinasyon Spa’sı, Avrupa’nın en lüksü Richmond Nua Otel & Wellness - Spa Merkezi'nde farklı su terapileri, sağlıklı menüler, uzman terapistler ve sürekli yenilenen kişiye özel programlar ile Spa deneyiminin yanı sıra konforlu odaları ile muhteşem bir deneyim yaratıyor. Üstelik Richmond Nua Wellness - Spa’ya, konsepti gereği 14 yaş ve üzeri misafirler kabul edilmiyor. Bu sayede merkezden zihnen ve bedenen tam bir arınmışlık hissi ile ayrılıyorsunuz. 

Richmond Nua'nın favori masajları

Türkiye’nin ilk ve tek destinasyon spası Richmond Nua Wellness-Spa İstanbul, daha önce pek çok kere giderek tecrübe ettiğimiz bir sağlık ve spa merkezi. Richmond Nua, hem İstanbul'a sadece 1,5 saat uzaklıkta oluşu hem de Sapanca Gölü'nün hemen yanındaki muhteşem konumu ile misafirler için şehir içinde küçük bir cennet.

Richmond Nua manzaraRichmond Nua'nın bir diğer güzel yanı ise, wellness fikrinden yola çıkarak hazırlanmış konseptinin, her hizmetine yansımış olması. Sadece spa ve masaj bölümleri değil, mutfağı ve sunumları ile de kendinizi özel hissediyor, her dakikanızın sağlıkla dolduğunu fark ediyorsunuz. Üstelik Richmond Nua, vegan ve vejetaryenler için son derece geniş bir menü seçeneği sunuyor. Buna, tadını asla gerçeğinden ayırt edemeyeceğiniz vegan peynirler de dahil! :) 

Merkezin bir diğer özelliği ise yüz bakımı, vücut sağlığı için pek çok seçeneği, farklı su terapileri, sağlıklı menüleri, uzman terapistleri ve sürekli yenilenen kişiye özel programları 7/24 sağlık konseptinin koruması.

Richmond Nua'nın uzman eğitmenlerle birlikte yapılan yoga ve pilates derslerinden, diyet danışmanlığına; vücudunuzdaki kalıcı yağları yakmaya yarayan Hypox uygulaması gibi teknolojik çözümlerden solaryuma kadar saymakla bitiremeyeceğimiz bir hizmet listesi var. Ancak Richmond Nua Wellness-Spa'nın bize göre en güçlü olduğu nokta spa ve masaj hizmetleri...


 
Richmond Nua Otel & Wellness - Spa Merkezi

Şimdi gelelim asıl konumuza: Richmond Nua Wellness - Spa Merkezi masaj seçeneklerine... 

Richmond Nua'da her ziyaretçinin en az bir kere tecrübe ettiği geniş masaj seçenekleri mevcut. Farklı ihtiyaçlar doğrultusunda tek başına ya da kombinasyon şeklinde sunulan masajlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmeniz ve kendinize özel masajı seçebilmeniz için bu masajlar hakkında genel bir bilgi vermek istedik. Bu sayede asıl ihtiyacınız olan masaj türünü de öğrenmiş olacaksınız.

Richmond Nua Wellness - Spa favori masajları ve masajların etkileri

Chi-Yang Masajı: Chi-Yang, masaj öncesinde peeling uygulanan bir vücut bakımı. 24 karat altın parçacıklı Golden Body Oil, vücudunuza hafif, rahatlatıcı bir masaj ile uygulanır. Masaj sayesinde vücuttaki negatif enerji, pozitife çevrilir. 

Organik Aromaterapi Masajı: Çok hafif baskı tekniği uygulanılarak, özel organik aroma terapi yağları ile yapılan rahatlatıcı masaj (Süre 50-75 dakika seçenekli)

Nua Signature Masajı: İhtiyacınız doğrultusunda belirlenen baskı seviyesinde uygulanan ve isteyeceğiniz bölgede yoğunluk sağlana Richmond Nua Wellness-Spa'ya özel masaj  (Süre 50-90 dakika seçenekli)

Magnezyum Masajı: Magnezyum, vücudun kas fonksiyonlarını ve genel sağlık durumunu destekler. Bu besleyici masaj ile vücut toksinlerden arınır, düşük magnezyum seviyesi yükselir.  (Süre 60 dakika)

Nua İlk Dokunuş Masajı: Hamilelere özel uygulanan, gerginliği azaltan, kasları gevşeten, rahatlamaya yönelik masaj. Hamileliğin ilk 3 ayı sonrasında doktorunuzun onayı ile alabilirsiniz.  (Süre 50 dakika)

Lomi Lomi Nui: Ruhani Hawaii Masajı. Akıcı dokunuşlar kan dolaşımınızı hızlandırır, kaslarınızı rahatlatır. Vücudu, zihni ve ruhu rahatlatır; stres ve gerginlikten arındırır ( (Süre 50-75 dakika seçenekli)

Sıcak Taş Terapisi: Bu bakım, vücut masajı ve enerji masajının bir kombinasyonu. Kökeni eski Şamanlara dayanıyor. Sıcak volkanik taşlar vücuttaki enerji noktalarına (çakralara) diziliyor ve sıcak taşlarla birlikte tüm vücut masajı ile destekleniyor. Kişinin kendini iyileştirme işlemi hızlanıyor, yoğun rahatlık sağlanıyor ve enerji dengeleniyor (Süre 75-90 dakika seçenekli)

Geleneksel Bali Masajı: Noktasal baskı ve avuç içi baskı teknikleri ile uygulanan tüm vücut masajı. (Süre: 50-75 dakika seçenekli)

Derin Asya Masajı: Geleneksel Bali Masajına göre daha baskılıdır. Masaj tekniğinde kol ve dirsek ile uygulama eklenir. (Süre: 50 dakika)

Bölgesel Masaj: Kişinin istediği bölgeye uygulanan masaj tekniği. (Süre: 30 dakika)

İsveç Masajı: Sporcu masajı tekniği ile yapılır. Kaslar için uyarıcı teknikler içerir ve orta baskı seviyesinde uygulanır. (Süre: 50 dakika)

Anti-Selülit Masajı: Selülitli bölgelerdeki sorunu gidermeye yönelik uygulanan baskılı masaj. (Süre: 30 dakika)

Detoks Lenfatik Drenaj: Oldukça hassas ve yumuşak bir uygulamadır. Cildi, lenf akışı ve lenf düğümleri yönüne doğru hareket ettirerek uygulanır. (Süre: 50 dakika)

Çikolata Masajı: Ginseng ve E vitamini içeren özel çikolata yağı ile uygulanan vücut masajı. (Süre: 50 dakika)

Refleksoloji: Ayak tabanında yer alan refleks noktalarına uygulanan, noktalar baskılar içeren masaj (Süre: 45 dakika)

Aroma Soul Element Masajı: Her yolculuk Doğu, Akdeniz, Hint veya Arap bölgelerinden bir yağ seçimi ile başlar. Gevşeme, denge ve huzur duyguları bir arada yaşanır. Masajın sonunda ağrılarınız yatışır, hafiflersiniz. (Süre: 50 dakika)

Thai Masajı: Meridyen noktalarına uygulanan, kompresyon veya yoga esnetme hareketlerinin kombinasyonundan oluşan; baskılı ve kuru bir masaj. ((Süre: 50-75 dakika seçenekli)

Shiatsu Terapisi: Vücudun meridyen noktaları üzerinde çalışılarak chi enerjisinin akımını artıran, tüm organları güçlendiren baskılı ve kuru bir masaj. (Süre: 50 dakika)

Shiradora Terapisi: Ayurveda felsefesinin baş bölgesine uygulana antik terapisi. Bakır kaptan Üçüncü Göz Dora'ya incecik bir şekilde sızan ılık susam yağı Shira şifa verirken, derin bir rahatlık sağlanır. (Süre: 30 dakika)

Shiroabhyanga Masajı: Ayurveda felsefesinin antik terapilerinden. Terapi, hafif vücut masajı ve yoğun baş masajı şeklinde uygulanır. (Süre: 75 dakika)

Gelelim spa hizmetlerine...

Richmond Nua Wellness-Spa'da sıcaklıkları 40º ile 100º arasında değişen farklı buhar odaları bulunuyor. Salt Jacuzzi, Jet Pool 117, Ottoman Steam Bath, Salt Inhalation Steam Bath, Herbal Steam Bath, Laconium, benzersiz çift katlı Fin kelo kütüklerinden yapılmış Loft Sauna, Ice Grotto, Tepidarium, Water Beds, Day Dream, Aqua Cave, Snail Showers gibi alanlar modern bir SPA teknolojisiyle sunuluyor.

KabanalarBu arada, Richmond Nua’da geçtiğimiz yıl en çok tercih edilen masaj, bakım ve paketler 2019’a özel fırsatlarla sunuluyor.

Richmond Nua Wellness-Spa’da, geçtiğimiz yıl en çok tercih edilen masaj ve bakımlar 7-20 Ocak tarihleri arasında %20 indirimli. Chi Yang masajı, Nuvola yosun vücut bakımı, Nua kişiye özel yüz temizleme bakımı, 3 gecelik “Hayata Mola” veya 4 gecelik “Beni Baştan Yarat” paketleri arasından dilediğinizi seçerek 2019'a taze bir başlangıç yapabilirsiniz. 
 
Paketlerin içerikleri

Chi Yang masajı öncesinde peeling ile vücudunuz arındırıldıktan sonra 24 karat altın parçacıklı “Golden Body Oil” ile hafif ve rahatlatıcı bir masaj uygulanıyor.
 
Cildinizi sıkılaştıran ve toksinlerden arındıran Nuvola yosun vücut bakımı, vücudunuza 6 saatlik uyku ile aynı etkiyi veriyor. Sadece tek bir bakım bile cildinizdeki canlılığı hissetmeniz için yeterli oluyor.   
 
“Beni Baştan Yarat” paketi içerdiği oksijen yüz bakımı, Nua signature masajı ve sıcak taş terapisi gibi birçok masaj ve bakım ile hem ruhunuzu hem bedeninizi besliyor. Kendinizi yeniden keşfetmeniz için 4 günlük eşsiz bir arınma fırsatı sunuyor.
 
Geçtiğimiz senenin tüm stresini atacağınız ve günlük hayatın temposundan uzaklaşacağınız “Hayata Mola” paketi ile 3 gün boyunca birbirinden özel masaj ve bakım çeşitleriyle tanışma fırsatı bulunuyotsunuz. Organik aromaterapi bakımı ve mineralli canlandırıcı banyo yenileyici etkisi ile çok şaşırtıyor.
 
Nua kişiye özel yüz temizleme bakımında tüm cilt tipleri derinlemesine temizlenirken, cildiniz ihtiyacı olan canlılığa kavuşuyor.

Önerilen Spa kullanım sıralaması (*)
1. Vücudunuzu spa aktivitelerine hazırlamak için geleneksel Türk hamamı, 15 dakika
2. Deniz suyu mineralleri ile zenginleştirilmiş Salt Jakuzi, 10 dakika
3. Tatlı sudan oluşan Jet Pool 117, 10 dakika
4. Vücudunuzu sıcaklığa alıştırmak için %20 nem oranı ve 40 derece sıcaklığı olan kuru banyo Lacanium, 15-20 dakika
5. 37 derece sıcaklığı olan ısıtılmış seramik yataklarda (Tepidarium) dinlenme, 15-20 dakika
6. Sıcaklık olarak Laconium'a göre biraz daha yüksek olan Herbal Steam Bath, 20 dakika
7. 32 derece ısıtılmış su yataklarında dinlenme, 30 dakika
8. %100 nem oranı olan 40 derece Osman Steam Bath, 10-15 dakika
9. Vücut ısınızı dengelemek için salyangoz duşlarında rain ya da splash fonksiyonu ile soğuk duş (Side ve head fonksiyonlarında su sıcaklığını duş içerisinde yer alan kollarla ayarlayabilirsiniz)
10. Day Dream dinlenme bölümünde dinlenme, 15-20 dakika
11. %100 nem oranı ve 40 derece sıcaklıktaki tuzlu buhar banyosu (Salt Inhalation Seam Bath), 10-15 dakika
12. Vücut ısınızı dengelemek için macera duşu (Aqua Cave) (Girişin sol tarafındaki butonlar sayesinde yağmur, şelale veya püskürtme seçenekleri ile soğuk duş alabilirsiniz
13. Tercihe göre Tepidarium (seramik yatak), su yatağı, Day Dream, Salt Jakuzzi ya da Jet Pool 117
14. Sıcaklığı alt katında 60 ile 80 derece, üst katında ise 80-100 derece arasında olan Loft Sauna, 10-15 dakika
15. Vücut ısısını dengelemek için Buz Odası'nda (Ice Grotto) buz çeşmesinden akan buzları vücudunuza kalp yönüne doğru sürerek kullanım

(*) Vaktiniz varsa, bu sıralamayı tekrar uygulayabilirsiniz.

Spa kullanımı ile ilgili önemli notlar
1. Her sıcak uygulamanın ardından kaybedilen vücut sıvısını dengelemek için mutlaka su için.
2. Her sıcak uygulamanın ardından mutlaka 10-15 dakika dinlenin.
3. Buhar banyoları veya saunada oluşabilecek acil durumlar için kapı yanlarında  bulunan acil durum düğmelerine basabilirsiniz. 
 
Richmond Nua Wellness  - Spa hakkında
 
Avrupa’nın en donanımlı, Türkiye’nin ise ilk ve tek destinasyon spası Richmond Nua Wellness-Spa İstanbul’a 1,5 saat uzaklıkta Sapanca Gölü kenarındaki muhteşem konumu ve uzman kadrosuyla  sağlıklı bir yaşama davet ediyor. Richmond Nua Wellness-Spa, sıcaklıkları 40º ile 100º arasında değişen farklı buhar odaları bulunuyor. Salt Jacuzzi, Jet Pool 117, Ottoman Steam Bath, Salt Inhalation Steam Bath, Herbal Steam Bath, Laconium, benzersiz çift katlı Fin kelo kütüklerinden yapılmış Loft Sauna, Ice Grotto, Tepidarium, Water Beds, Day Dream, Aqua Cave, Snail Showers gibi alanlar modern bir SPA teknolojisiyle sunuluyor.

Kazandığı ödüller
 
2011-2012-2013-2014-2015-2016-2017-2018 World Luxury Spa Awards “Best Luxury Wellness-Spa”
2017-2018 World Luxury Hotel Awards “Luxury Spa Hotel”
2017 Haute Grandeur Global Hotel Awards Best Resort Spa & Best Country Spa
2016 Spafinder Wellness Travel Awards “Best in Turkey”
2015 World Spa & Wellness Awards “Resort Spa of the Year”
2014 Spafinder Wellness Travel Awards “Favorite Wellness Travel Property in Turkey”
2013 Spafinder Wellness 365™ “Best in Turkey” & “Best for Romance”

Richmond Nua Wellness - Spa
Sahilyolu 54600 Sapanca, Sakarya/Türkiye
Telefon: +90 264 582 21 00 
Faks: +90 264 582 21 01
E-posta: richmondnua@richmondnua.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER