@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.09.2017

Topuk çatlakları için doğal çözümler

Sertleşen ve çatlayan topuklardan evde yapabileceğiniz doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Topuk çatlaklarını gideren formüller Pudra.com'da.

Topuklarımız kışın soğuktan yazın da deniz, kum gibi etkenler yüzünden kuruyor ve çatlıyor. Ponza taşları, topuk törpüleri ya da ayak bakım kremleri bile bazen sertleşen topukları iyileştirmeye yetmiyor. Aslında topuk çatlaklarından kurtulmak için kremlere, özel törpülere o kadar para vermeye gerek yok. Sadece buzdolabını açıp birkaç malzemeyle topuk çatlaklarınızı ve sertleşmiş topuklarınızı yumuşacık hallerine geri döndürebilirsiniz. Nasıl mı? Vereceğimiz 3 doğal tarif sayesinde.

Topuk çatlakları için doğal çözümler
 

Ballı topuk yumuşatıcı kür

Çatlamış ve kurumuş topuklarınızdan şikayetçi olmanıza rağmen fazla uğraşmak istemiyorsanız bu pratik tarif sizin çok hoşunuza gidecek. Balın mucizevi gücünden yararlanarak topuklarınızı yumuşacık hale getirebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan 1 bardak bal ve yarım kova ılık su. Bu iki malzemeyi karıştırın ve ayaklarınızı 20 dakika kadar bu karışımda bekletin. Bal içerdiği doğal antiseptik ve nemlendirme özelliği sayesinde topuk çatlaklarınızın iyileşmesini sağlayacak. Bu yöntem aynı zamanda ayaklarınızı da rahatlatacak. Ballı su karışımını haftada birkaç kez ya da ihtiyaç duydukça tekrarlayabilirsiniz.
 

Yulaf ezmesi ve zeytinyağlı ile topuk çatlağı gideren maske

Doğal maskelerin gücüne güvenin! Yulaf ezmesi ve zeytinyağı ile hazırlayacağınız bu topuk yumuşatıcı maske ayaklarınızı hızlıca eski yumuşacık hallerine döndürecek. 1 yemek kaşığı toz haline getirilmiş yulaf ezmesi ve 4-5 damla zeytinyağını macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız macunu ayaklarınıza özellikle topuk bölgenize sürün ve yarım saat boyunca bekletin. Bu süre boyunca topuklarınız doğal yağ ve vitaminlerle beslenecek. Daha sonra ayaklarınızı soğuk suyla durulayın. Bu maskeyi topuklarınız iyileşene kadar her gün yapın.

çatlamış topuklar için doğal yöntemlerMuzlu ayak maskesi
Cildi nemlendirmek için en pratik ve ucuz yöntemlerden biri muz kullanmak. Muzla yapacağınız ayak maskesi topuklarınızı neme doyurarak yumuşamasını sağlar. Bir tane muzu ezip ayaklarınıza sürün ve 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu kolay ve ucuz yöntemi topuklarınız iyileşene kadar her gün uygulayın.

Kaynak: wisemindhealthybody.com

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Batıklar için doğal çözüm
Pürüzsüz bacakların önündeki en büyük engel batıklar için evde yapabileceğiniz doğal çözüm Pudra.com'da.

Sık sık karşılaştığımız sağlık sorunlarına pratik çözümler
Sıkça karşılaştığımız sağlık sorunları için pratik ve doğal çözümleri bir araya getirdik. Güneş yanığından, çatlamış topuklara doğal çözümler Pudra.com'da.

Siyah noktalara karşı 10 doğal çözüm
Siyah noktalarla mücadele edenlerin evlerinde kolayca bulabileceği malzemelerle hazırlanan birçok maske, peeling ve tonik tarifi var. Hepsi Pudra.com'da.

​Çatlaklar için doğal çözümler
Hamilelik, ergenlik, kilo alıp-verme gibi cildin hızla esnediği dönemlerde sıkça görülen çatlaklardan kurtulmak için bitkisel tedavileri deneyebilirsiniz. Çatlakları önlemek ve tedavi etmek için en etkili bitkisel çözümler Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER