@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.08.2016

Sık sık karşılaştığımız sağlık sorunlarına pratik çözümler

Sıkça karşılaştığımız sağlık sorunları için pratik ve doğal çözümleri bir araya getirdik. Güneş yanığından, çatlamış topuklara doğal çözümler Pudra.com'da.

Yaz aylarında sık sık karşılaştığımız böcek ısırığı, ter kokusu, güneş yanığı, yol tutması, topuk çatlağı gibi sorunlardan kışın herkesin başına gelen öksürük ve ateş gibi sağlık problemlerine kadar herkese iyi gelecek kolay ve doğal önerileri şifa olması niyetiyle bir araya getirdik. Umarız herkese faydalı olur. 

Sık sık karşılaştığımız sağlık sorunlarına pratik çözümler

Vücut ağrıları
Ağrılar için ağrı kesici almadan önce evde yapabileceğiniz bu pratik yöntemi deneyin. Bir çorabın ya da kesenin içine pirinç koyun ve fırında çok sıcak olmamasına dikkat ederek ısıtın. Daha sonra ılık pirinç kesesini ağrıyan bölgenize koyun. Soğudukça tekrar ısıtıp tekrardan uygulayabilirsiniz.
 

Dayanıklı makyaj

Hava çok sıcak olunca, makyaj pek kalıcı olmuyor. Aloe vera, anti-mikrobiyel özelliğinin yanı sıra akne ve sivilceye de iyi gelir. Aynı zamanda yazın makyajın uçup gitmesine yol açan gözeneklerdeki yağları da azaltır. Nemlendirme ve sıkılaştırma etkisi bulunan aloe verayı makyaj bazı olarak da uygulayabilirsiniz. Ancak aklınızda bulunsun; yeşil jelin yüzünüzde yeşil tortu bırakma ihtimali var.

Sararan tırnaklar
Hepimizin bildiği ve muzdarip olduğu gibi, uzun süre ojeli ve bakımsız kalan tırnaklar bir süre sonra sarımsı bir renk alıyor. Tırnaklarınızı beyazlatmak için sadece hidrojen peroksit ve karbonata ihtiyacınız var.

İlk olarak tırnaklarınızı 10 dakika ılık suda bekletin. İyice kurulayın. Bir yemek kaşığı hidrojen peroksit ve üç yemek kaşığı karbonatı karıştırarak macun oluşturun. Pamuklu bir bez yardımıyla karışımı sararan tırnaklarınızın üstüne ve altına sürün. Bu şekilde tırnaklarınızı 2-4 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Haftada iki kez işlemi tekrarlayın.

Ateş düşürücü
Ateşlendiğinizde hemen ateş düşürücü ilaç almak yerine, soğuk suyun içine bir limon dilimleyin ve bu suya batıracağınız bir süngeri yüzünüze ve vücudunuza sürün. Şok etkisi yaratmamak için suyun çok soğuk olmamasına özen gösterin. Limonun ferahlatıcı özelliği serin suyla birleşince ateşin düşmesine yardımcı olacak.
Sağlık sorunlarına ev yapımı pratik çözümlerBurun tıkanıklığı
Burnunuz tıkandığında burun açıcı spreylere başvurmak yerine, soğanın nefes açıcı özelliğinden yararlanın. Bir tabağın içine soğanı dilimleyin ve bu tabağı yatağınızın yakınına koyun. Kulağa çok hoş gelmese de soğanın keskin kokusu, burun tıkanıklığını hafifletir. Denemeden bilemezsiniz.

Öksürük
Öksürük peşinizi bırakmıyorsa, hemen öksürük şurubu içmek yerine bal ve zencefil karışımını deneyin. Zencefil ve bal karışımı öksürüğün hafiflemesini ve boğazın yumuşamasını sağlar.
 

Yol tutması

Yol tutması hepimizin korkulu rüyası. Bütün keyfimizi kaçıran mide bulantıları, vücudun fazla tükürük üretmesinden kaynaklanıyor. Fazla tükürük üretmek, vücudun kusmaya hazırlandığını gösteriyor. Bu probleme iyi gelecek şeyse, zeytin. İçerdiği tanik asit sayesinde, zeytin ağız içinde tükürük üretimini azaltır. Zeytin, bulantının ilk aşamalarında etkili olur, bu nedenle bulantı hissettiğiniz ilk anlarda ağzınıza 2-3 adet yeşil ya da siyah zeytin atın. İşler tatsızlaşmadan denemenizde fayda var.

Yola çıkmadan önce ılık zencefil çayı içmek iyi gelebilir. Zencefilin faydalarından yararlanarak, midenizdeki kasılmaları azaltabilirsiniz. 100 ml suya 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil koyup demleyin ve tatlandırmak için biraz bal ekleyin. Çayı soğuyunca, yola çıkmadan yarım saat önce için.

Güneş yanığı
Yazın en büyük derdimiz, bronzalaşayım derken saatlerce güneşin altında yatarak davet ettiğimiz güneş yanığı. Güneş yanığınız varsa içinde asetik asit bulunan sirke; güneş yanığına, kaşınmaya, iltihaplanmaya çok iyi geliyor. Sirke, güneşten yanmış cildin pH dengesinin yeniden oluşmasına yardım eder ve iyileşmeyi sağlar. Dermatologlar sirkeyi lazer uygulamasından sonra da öneriyor. Antiseptik özelliğiyle sirke, kabarcıklara ve soyulmalara yardımcı olur.

Bir miktar kağıt havlu, peçete ya da ince kumaşı üzüm ya da elma sirkesine batırarak ıslatın, daha sonra yanık olan bölgenin üstüne koyun. Havlu orada kuruyana dek bırakın. Gerek duydukça işlemi yenileyin. İsterseniz, bir sprey şişeyi sirke ile doldurarak ve vücudunuzun yanık olan bölgelerine birkaç saatte bir sıkabilirsiniz.
Sağlık sorunlarına ev yapımı pratik çözümler
Güneş yanığı yatıştırıcıları
Anti-inflamatuvar etkili aloe vera, güneş yanığı acısını dindirmede son derece iyi. Aminoasit içeriği zengin olan aloe vera jeli ya da yüzde 95-100 saf aloe vera içerikli bir ürün kullanabilirsiniz.

Cildi serin ve nemli tutmak içinse süt tozu ile 10 damla kadar lavanta yağını karıştırabilirsiniz. Karışımı vücudunuza sürdükten sonra küvete dolduracağınız ılık suyun içine dökün ve suda bir süre kalın. Güneş yanığına karşı cildinizi yatıştırmada son derece etkili bir yöntem.
 
Çatlamış topuklar

Yazın, ayak tabanımız, özellikle topuklarımız çok fazla kuruyor ve çatlıyor. Protein enzimleri içeren papaya meyvesi, çatlayan topukların ve ayak tabanlarının tedavisine yardımcı oluyor. Papaya meyvesini püre haline getirip çatlayan bölgeye sürerek 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi haftada iki kez uygulayın, farkı göreceksiniz.

Koltukaltı kokusu
Yazın ter kokusu başa bela, ama çözümsüz değil. Karbonat, teri buharlaştırmakla kalmaz, kokuya yol açan bakterileri de öldürür. Karbonat alkali, vücuttaki ter ise asidik yapıdadır. Her ikisi birleştiğinde gaz şekillendiğinde, terin anlık buharlaşmasına neden olur. Teknik olarak karbonat gözeneklerdeki teri engellemez; cilt, yeni bir ter oluşana kadar hızla kurur.

Elma sirkesinin de doğal bir deodorant olduğunu söyleyebiliriz. Koltuk altlarınızı elma sirkesiyle yıkadığınızda, tüm gün boyunca terlemeyi azaltabilir. Kuru bir bezi elma sirkesiyle ıslatın ve en çok terleyen bölgelerinizi bezle silin. Bunu terleyen ayaklarınız için de uygulayabilirsiniz. Haftada iki kez 2 litre ılık suya 75 ml elma sirkesi ekleyin ve ayaklarınızı suyun içinde 15 dakika bekletin.

Böcek ısırığı
Böcek ısırıkları kimi zaman, çok sıkıntı verebiliyor. Kaşıntıyı ve rahatsızlığı azaltmak için eski bir Çin yöntemini deneyebilirsiniz. Bu Çin tedavi yönteminde ısırılmış bölgeyi iltihaplanmaya iyi gelen ve tahrişi azaltan muz kabuğunun içiyle beş dakika kadar ovun. Ovduktan sonra o bölgeyi durulamamanız önemli, çünkü muz kabuğunun tortusundan bir miktar deride kalması gerekiyor.

Böcek ve sinek ısırıklarına karşı doğal çözüm olarak bir diğer seçenek karbonat. Bir çay kaşığı karbonat ve iki tatlı kaşığı su kullanarak bir macun hazırlayın ve böcek ısırığının üzerine sürün. Bu hazırlayacağınız formül kaşıntıyı azaltmak için birebir.
Sağlık sorunlarına ev yapımı pratik çözümler
 
Alerjik deri döküntüleri
Deri döküntüleri; böcek ısırması, polen, yiyecekler ya da stres kaynaklı alerjenlere karşı vücudun verdiği ortak bir tepki. Yaz sıcağı bu ürtiker sorununun artmasına yol açabilir. Tanik asit içeren yeşil ya da siyah çay çeşitleri, kan damarlarını büzerek doğal yoldan kanamayı durdurur, cildi gerginleştirir, şişliği azaltır. Birkaç yeşil çay demlik poşetini üç ile beş dakika kadar sıcak suda bekletin. Yazın bu pişirilmiş çay poşetlerini buzdolabına koyun ve deri döküntülerinin üzerine beş ile 15 dakika kadar uygulayın, faydasını göreceksiniz.

Kolay uyku
Uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, bitkilerden yardım alın. Bazı bitkiler sizi uykuya hazırlamak için birebir. Örneğin akdiken, ağrı kesici etkiye sahip, aynı zamanda sinirlilik ve gerginlikle savaşıyor ve kalp atışlarını düzene sokuyor. Kediotu da aynı şekilde sakinleştirici ve spazm çözücü etkiye sahip. Çarkıfelek çiçeği de stresle savaşmak için önerilen bitkiler arasında bulunuyor. Rahatlatıcı ve ağrı kesici etkisi beraberinde mışıl mışıl bir uykuyu da getiriyor. Son olarak uzmanlar ıhlamuru da rahat bir uyku için öneriyor. Ama dikkat; aşırıya kaçmadan! Çünkü fazlası da uyarıcı bir etki yapar ve enerji verebilir. Bu bitkileri kaynatarak sıcak veya suda uzun süre bekleterek soğuk içerek tüketebilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Göz altı torbalarından kurtulmak için doğal yöntemler
Göz çevrenizdeki siyah halkalardan, şişkin gözlerden ve göz altı torbalarından şikayetçiyseniz, Pudra.com’un doğal yöntemlerine göz atın.

Metabolizmayı hızlandırmanın 10 doğal yolu
Bir türlü kilo verememenizin sebebi metabolizmanızın yavaşlığı olabilir. Ayça Kaya'dan metabolizmanızı hızlandıracak 10 doğal yol Pudra.com'da.

Yazın ayakkabılarda oluşan koku nasıl önlenir?
Yazın çorapsız giyilen ayakkabılar kokuya sebep oluyor. Peki, ayakkabı ve ayak kokusu nasıl önlenir? Pudra.com’un yazısında.

Sıcak su içmek mi, soğuk su içmek mi daha sağlıklı?
Vücut fonksiyonlarımızın sağlıklı çalışabilmesi için her gün yeterli miktarda su içmeliyiz. Peki, suyu sıcak mı yoksa soğuk mu içmek daha sağlıklı?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER