@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.08.2017

Böcek ve sinek ısırığına doğal çözümler

Böcek sokmaları ve sinek ısırıklarında ve güneşin zararlı etkilerine karşı cildinizi korumada kullanabileceğiniz alternatif doğal karışımlar Pudra.com’da.

Yazın bol nemli ve bunaltıcı günlerinde böcek, sinek gibi haşereler ve ısırıklarıyla mücadele etmek çok daha can sıkıcı olabiliyor. Peki, bu haşerelere karşı kullandığımız ilaçlara daha tedbirli olmamız gerektiğini biliyor muyuz? Tipik böcek ilaçları nörotoksik (sinir hücrelerini tahrip eden) etkileri olan bir kimyasal içeriyor. Dolayısıyla bu ilaçlar yerine doğal ürünlere yönelmek çok daha sağlıklı. Yazımızda, böcekleri uzaklaştırma, böcek ısırıklarına karşı önlem alma ve güneşin olumsuz etkilerinden korunmada kullanabileceğimiz alternatif doğal karışımları araştırdık, okumadan geçmeyin.

Böcek ve sinek ısırığına doğal çözümler
Böcek ısırıkları
Kil, karbonat, lavanta yağı, sinirotu ve tütün içeren karışımlar sinir bozucu yaz haşerelerine karşı savaşta başarılı olur. Arı sokması ve böcek ısırıklarında karbonat ve su karışımı haşerenin zehrini nötralize eder. Lavanta yağı da ısırılan bölgenin ağrı ve acısını dindirir.
Böcek ve sinek ısırığına doğal çözümlerHaşereleri uzaklaştırın
Esansiyel yağlar; keskin, baharatlı ve odunsu kokularıyla haşereleri uzaklaştırmak için birebir. Ezağacı, okaliptüs (sıtma ağacı), lavanta, biberiye ve çay ağacı yağları bu kategoride en etkili olanları. Esansiyel yağların yoğunluklarının, onları sprey halinde kullanırken seyreltilmiş olduğundan emin olmalısınız. Evde kendi esansiyel yağınızı hazırlamak için beş damla paçuli yağı, 60 gram kadar fındık ve 8-10 damla erz ağacı yağını sprey şişesinde karıştırabilirsiniz.

Alerjileri engelleyin
Yaz sezonu boyunca alerjiyi bünyenizden uzak tutmak istiyorsanız, kuersetin gibi bir doğal antihistamin almanız gerekiyor vücudunuza. Kuersetin, soğanda ve turunçgillerde bulunan bir antioksidan. Gıda takviyesi formunda almak isterseniz uzmanların önerisine göre 1000 miligram kersetini günde üç kez almalısınız. Tabii her gıda takviyesinde olduğu gibi bunu da kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız. Bir başka antihistamin olan sıcak çayı termosunuzdan eksik etmeyin. Her gün çay içmek, tıkanmayı ve sinüslerin baskısıyla oluşan baş ağrısını azaltır.

Güneşe karşı korunun
Güneşe maruz kalan cildinizi korumak için, 30 ve üstü koruma faktörlü güneş koruma kremini belli aralıklarla yenileyerek dudaklarınız dahil vücudunuzun görünen tüm yüzeylerine sürmeyi ihmal etmeyin. Kullandığınız ürünün içeriğinde UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili çinko oksit olup olmadığını okuyun. Güneş kremine alternatif olarak linoleik yağ asidi açısından zengin olan hodan yağı da kullanarak cildinizi güneşin olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz.
Böcek ve sinek ısırığına doğal çözümler
Güneş yanıklarını iyileştirin
Anti inflamatuvar etkili aloe vera, güneş yanığı acısını dindirmede son derece etkilidir. Amino asit içeriği zengin olan bitkisel aloe vera jeli ya da yüzde 95-100 saf aloe vera içerikli olan bir ürün kullanabilirsiniz. Cildi serin ve nemli tutmak için ise süt tozu ile 10 damla kadar lavanta yağını da karıştırabilirsiniz. Karışımı vücudunuza sürdükten sonra küvete dolduracağınız ılık suyun içine dökün ve bu suda bir süre kalın. Güneş yanığına karşı cildinizi yatıştırmada son derece etkili bir yöntemdir bu.

Sıcakta serinleyin
Yapış yapış bir havada serin kalmak ve isilikten korunmak için lavanta yağı ve aloe vera karışımı kullanabilirsiniz. Bu anti-inflamatuvar etkili karışım, ciltteki kızarıklıkları ve isiliği azaltmada yararlıdır. Aynı safa çiçeği merhemi de benzer bir etkiyle cildinizi serin tutmaya yardım eder.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Evdeki böceklere ekolojik çözümler
Evlerin en sık karşılaşılan sorunu haşereler, sinekler, karıncalar... Bunların eve girişini önlemenin ve varolan böcekleri yok etmenin ekolojik yolları Pudra.com'da.

Batıklar için doğal çözüm
Pürüzsüz bacakların önündeki en büyük engel batıklar için evde yapabileceğiniz doğal çözüm Pudra.com'da.

Kabızlık için denenmiş doğal çözümler
Pudra.com, kabızlığı gidermek için bu sorunu çekenlerin deneyip sonuç aldığı yöntemleri okuyucularıyla paylaşıyor. İşte, kabızlık sorununa iyi gelen öneriler…

Baş ağrısını geçiren doğal öneriler
Çok sık baş ağrısı yaşıyorsanız, bu yazımızı mutlaka okuyun. Dr. Ayça Kaya, baş ağrısından kurtulmanın doğal yollarını Pudra.com okuyucuları için yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER