› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.08.2016

İdeal bikini vücudunun sonu mu geliyor?

Yalnızca belirli standartlara uyan bedenlerin bikini içinde güzel görüneceği yanılgısına bir son vermenin zamanı gelmedi mi?

Her yaz mevsiminin başlangıcında diyet ve egzersiz peşinde koşturan kadınlardan biriyseniz tatilde nasıl görüneceğinizle ilgili endişeyi tanıyacaksınız. Medyanın da etkisiyle kadınlara yıllardır bikini ve mayonun içinde harika bir vücut sergilemesi gerektiği öğretiliyor. Yalnızca dönemin güzellik standartlarına uyan ince bedenlerin plajda keyifle güneşlenebileceği algısı yaratılıyor. Neyseki cesur kadınlar var ve yavaş yavaş bu algıyı kırmaya çalışıyorlar. Nasıl bir vücuda sahip olursanız olun istediğinizi giyebileceğinizi göstererek diğer kadınlara ilham veriyorlar.

İdeal bikini vücudunun sonu mu geliyor?

İdeal bikini vücudunun yaratılışı 50 yıl öncesine kadar dayanıyor. Zayıflama ürünü pazarlarken yepyeni bir kadın modeli ortaya çıkacağını kim bilebilirdi ki? Yıllar boyu bu tek tip kalıba sığmaya çalışan kadınlar artık bedenlerini kabullenip bikini vücudu idealini sonlandırmaya kararlı görünüyorlar.
 

I'm in the new issue of @bust_magazine on newsstands now!! I mix & matched the Electress bikinis from my @swimsuitsforall collection 👙#myswimbody #gabifreshxswimsexy #psblogger

A photo posted by @gabifresh on


“Herkes bir bikini vücuduna sahip”, “Vücudunuz yaza her şekliyle hazır” gibi sloganlarla sosyal medyayı sallayan kadınlarla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Bunu tetikleyen olaylar birkaç yıl önce Amerika’nın birçok noktasına yerleştirilmiş reklam panolarıyla başladı. Bu afişlerde sadece ince ve fit bir vücuda sahip kadınların bikini giyebileceği ima ediliyordu. Kalıplara sığmayan kadınlardan gelen tepkilerin yanı sıra ünlüler de “gerçekçi olmayan ve sağlıksız” vücutların teşvik edilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Büyük beden modeli Tess Holiday’in fotoğraflarını sansürleyen Facebook’a tepki yağdıktan sonra internet siteleri ve dergiler de kadınların hassasiyetine duyarlılık göstermeye başladılar. Woman’s Health dergisi “bikini vücudu” teriminin kullanımına son verdi. Vücutlarını her haliyle seven kadınlar bikini ve mayolarını sosyal medyada paylaşarak ne kadar stil sahibi olduklarını kanıtladılar.
 

A photo posted by Plus Model✖️ Mom ✖️ Feminist🌹 (@tessholliday) on


Hemcinslerine ilham veren bu muhteşem kadınlara hayran kalmamak elde değil. Gerçek dışı güzellik idealleri henüz son bulmuş değil ama kadınlar her geçen gün kendilerine daha çok inandıklarının mesajını veriyor. Vücudunu seven ve kendine değer veren kadınlar sayesinde dünyanın yavaş yavaş değişeceğine inancımız tam!


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Vücudunu sev!
Bütün kadınlar tüm kusurlarıyla kusursuzdur. Instagram'daki @loveyourlines isimli bir hesap kadınları ameliyat izleri, çatlaklar, selülit gibi cilt kusurlarını sevmeye teşvik ediyor.

Her kadın güzeldir: Atlas of Beauty
Mihaela Noroc tüm kadınların güzel olduğunu "Atlas of Beauty" projesi ile tüm dünyaya gösteriyor. Güzel olmak için kendiniz olmanız yeterli.

Bu kadınlar sizi vücudunuzla barıştıracak!
İllüstratör Joanna Thangiah'ın çizdiği rengarenk saçlı, sevimli kıyafetler giymiş kadınlar bedenimiz ve hayatınız hakkında olumlu mesajlar veriyor.

​Güzellik standartları ülkelere göre nasıl değişiyor?
18 farklı ülkenin grafik tasarımcılarından aynı kadın fotoğrafına kendi kültürünün ideal güzelliğini yansıtmaları isteniyor. Deneyin sonuçları haberimizde.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER