@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.01.2016

Göz altı torbalarından kurtulmak için doğal yöntemler

Göz çevrenizdeki siyah halkalardan, şişkin gözlerden ve göz altı torbalarından şikayetçiyseniz, Pudra.com’un doğal yöntemlerine göz atın.

Kaç yaşında olursak olalım göz altı torbaları istemediğimiz şeylerden. Göz çevresindeki siyahlık ve şişkinlik, yaşlı ve yorgun görünmemize neden oluyor. Göz altı torbalarından kurtulmak için beslenme biçiminizde yapacağınız değişikliklerin yanı sıra bazı doğal yöntemler de var. Bu önerileri uygulayarak daha genç ve ferah bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Gözaltı torbalarından nasıl kurtulursunuz?
 

Tuzu azaltın

Çoğunlukla yüksek tansiyonla ilişkilendirilen tuz aslında göz altı torbalarınızın da oluşmasının sebeplerinden biri. Tuz vücudunuzda su tutulmasına sebep oluyor, pizza veya hamburger gibi çok tuzlu yiyecekleri tükettiğinizde ertesi sabah göz altlarınızın daha da şiştiğini göreceksiniz. Saf deniz tuzu veya Himalaya tuzu kullanmak ise etkileri sadece biraz azaltıyor. Tuzu azaltın, bunun yerine taze sebzelerle beslenin. Özellikle kereviz tuz isteğinizi azaltmaya yarayan bir sebze olarak göz altı torbalarına iyi geliyor. (Tuzu nasıl azaltabiliriz?​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

Alerjilerden korunun

Alerjileriniz varsa mümkün olduğunca alerjenlerden uzak durun; çünkü sulanmış, şiş gözler ve büyümüş göz altı torbaları alerjilerin bir eseri. Fakat ilginç bir gerçek var ki, soğuk algınlığı ve alerji için kullandığınız ilaçlar hem akan burnunuzu hem de kabaran göz altlarınızı iyileştiriyor. Bir diğer deyişle, alerjiler göz altlarınızı şişirse de, alerji ilaçları göz altı torbalarının azalmasına yardımcı oluyor.
 

Neti pot kullanın

Yoga ile uğraşanların aşina olduğu neti pot (neti çaydanlığı) burun tıkanıklığı ve sinüzit tedavisinde kullanılan çok eski bir yöntem. İsterseniz evinizdeki küçük bir porselen demliğin içine temiz su koyarak da bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Neti pot ile burun, geniz ve sinüslerinizi açarak üst solunum yollarınızı rahatlatmış olacaksınız, bu da göz altı torbalarının azaltan bir başka yöntem. Hiç denememiş olanlar için ilk başta biraz garip gelse de, bu yöntem Uzak Doğu’da çok eskiden beri kullanılıyor.
 

Uyku pozisyonunuzu değiştirin

Sizin uyku pozisyonunuz hangisi?​ Eğer yüzükoyun yatanlardansanız göz altı torbalarınızın daha şiş olma olasılığı yüksek. Sebebini de tek kelimeyle açıklayalım: Yer çekimi. Yüzükoyun uyuduğunuz zaman yer çekimi göz çevrenizdeki sıvıların aşağıda birikmesine neden oluyor bu da daha şişkin gözaltı torbaları anlamına geliyor. Gözaltı torbalarından korunmak için mümkünse ekstra yastık koyarak sırt üstü uyumaya çalışın.
 

Uyumadan önce makyajınızı çıkartın

Makyajla uyumak cildinizin yaşlanmasına sebep olduğu kadar göz altı torbalarınızın da şişmesine neden oluyor. Yatmadan önce özellikle göz makyajınızı cilt tipinize uygun bir makyaj temizleyiciyle çıkarın. (Makyajla uyumanın cildinize zararları​ başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)

göz altı torbaları
 

Alkolü azaltın

Alkol göz altı torbalarının şişmesinde ve göz çevresindeki siyah halkaların oluşmasında en büyük etkenlerden biri. Alkol vücudun susuz kalmasına neden olarak cildin yaşlanmasına ve kurumasına yol açıyor. Alkolü mümkün olduğunca azaltın. Eğer içtiyseniz yatmadan önce mutlaka bol su için ve göz çevrenizi uygun bir nemlendiriciyle nemlendirin. (En iyi göz çevresi kremleri​ yazımızdan da faydalanabilirsiniz.)
 

Sigarayı hayatınızdan çıkarın

Sağlığınız için çok zararlı olan sigara göz çevrenizin de yaşlanmasının sebeplerinden. Sigaranın içeriğindeki kimyasallar göz çevresindeki hassas bölgede zararlı etkiler yaratıyor. Göz çevresindeki morluklar ve şişkin göz altlarından kaçınmak için sigarayı bırakın.

 
Güneşin zararlı ışınlarından korunun

Vücudunuzu güneşten korumak için ürünler kullanıyorsunuz, peki aynı şeyi göz çevreniz için de yapıyor musunuz? Güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak göz çevrenizin kırışmasına ve sarkmasına neden oluyor. Göz altı torbalarından kaçınmak için mutlaka cilt tipinize uygun UV korumalı bir güneş kremi ve güneş gözlüğü kullanın.
 

Egzersiz yapın

Egzersiz yapmak yaşlanma etkilerini azaltıyor ve cildinizin daha genç ve diri kalmasına yardımcı oluyor. Bu da yüzünüz ve göz çevrenizin de daha genç kalması anlamına geliyor. Göz altı torbalarından kaçınmak için düzenli egzersiz yapın.
 

Kolajen arttırıcı gıdalarla beslenin

Kolajen vücudumuzdaki en verimli ve en bol bulunan protein. Kaslarımızda, kemiklerimizde ve cildimizde bulunan kolajen vücudumuza elastikiyet veriyor ve ölü cilt hücrelerinin arınmasını sağlıyor. Maalesef yaşımız ilerledikçe de bu protein giderek azalıyor. Şişen göz altları da kolajen azlığının bir işareti. Bu yüzden cildinizin daha pürüzsüz ve gergin olmasına yardımcı olacak şekilde beslenin. Tavuk suyu, sarımsak, somon, ıspanak ve portakal kolajen arttırıcı besinlerin başında geliyor. (Mükemmel cilt için beslenme​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

Göz çevrenize uygun bir nemlendirici kullanın

Susuz kalma ve kolajen azalması cildin yaşlanmasına en büyük etkenler olduğundan göz çevrenizin düzenli olarak nemlendirilmesine fayda var. Kendi cilt tipinize uygun bir krem ile göz çevrenizi her gün nemlendirin.
 

Salatalık ve soğuk kompres uygulayın

Eğer göz altlarınız çok şişkinse soğuk kompres oldukça rahatlatıcı ve etkili bir yöntem. Aynı şekilde gözlerinizin üzerine salatalık dilimleri koyarak da hem rahatlayabilir hem de şişkinliği azaltabilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Elveda göz altı şişlikleri ve morlukları!
Gözaltınızın şişmesinden ve göz altınızdaki morluklardan şikayetçiyseniz, bu yazı tam size göre! Göz altı şişlikleri ve mor halkalar nasıl giderilir, Dr. Melisa Eczacıbaşı açıklıyor.

Göz altı torbaları nasıl geçer?
Göz altı torbaları nasıl önlenir? Göz altı torbalarını geçirmek için evde neler yapabiliriz? Göz altı şişliklerinden kurtulmak için yapabilecekleriniz pudra.com’da…

Göz altı morluğu ve şişliği için ne yapmalı?
Yorgunluk, uzun süre ekran başında kalma veya yanlış makyaj ürününün kullanılması sonucu oluşan göz altı morluk ve şişliklerinden kurtulmak için yapılabilecekleri Dr. Nihat Dik anlatıyor.

Gözaltı morluklarından kurtulmak için güzellik sırları
Gözaltı morlukları için kesin bir çözüm arıyorsanız bakım, makyaj ve estetik hilelerini deneyebilirsiniz. Pudra.com gözaltı morluklarını azaltmanın yollarını açıklıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER