29.01.2020

Kış aylarında cildin nem dengesini koruma yolları

Çok sıcak suyla banyo yapmayarak, sabun yerine sindet türü temizleyiciler kullanarak kış aylarında cildinizin nem dengesini koruyabilirsiniz.

İZLE: CİLT KURULUĞUNA KARŞI DOĞAL FORMÜLLER👇 
Kışın kuruyan derimizin bariyer tabakası zedelenir. İşte Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Güngör’den deri bariyerimizi korumak ve cildimizin nemini optimumda tutmak için öneriler.

Kış aylarında cildin nem dengesini koruma yolları

Soğuk hava cildi kurutur ve tahriş eder. Dermatolog Prof. Dr. Emel Güngör, Pudra.com okuyucuları için kış aylarında güneş koruyucu ve nemlendirici kullanmanın öneminden ve soğuk havalarda cildin nem dengesini korumanın püf noktalarını sıraladı.

Kış aylarında cildin nem dengesini koruma yolları
  • Çok sıcak suyla banyo yapmayın.
  • Deri pH'ı asittir, sabunlar ise alkalidir, bu nedenle deriyi kuruturlar. İdeal olan banyo temizliğinde pH değeri deri pH'sına uygun (ph 5.5) yağ dengesini ayarlayan sindet (syndet) türü temizleyiciler kullanmaktır. Ağırlıkla eczanelerde bulabileceğiniz syndet özellikli temizleyiciler standart sabunlara göre daha pahalıdır ve market ürünleri kadar kolay erişilebilir değildir. Sıvı sabunların içine bakteriyel çoğalma olmaması için antibakteriyel maddeler eklenir, ancak bu antibakteriyel maddeler cildimizi daha çok kurutur. Bu nedenle banyo temizliğinde sabun kullanılacaksa katı olanları, tercihen de zeytinyağlıları kullanın.
  • Banyodan çıktıktan ve kurulanmadan hemen sonra cildinizi nemlendirin. Nemlendiricilerin tahriş veya alerji yapma riskini azaltmak için kokusuz (parfümsüz) ve renksiz olanları tercih edin. 
  • Yüzünüz ve elleriniz soğuk hava ile temasta olduğu için daha kolay etkilenir Yüzünüze her sabah ve akşam mutlaka nemlendirici sürün.
  • Ellerinizi korumak için her yıkama sonrası nemlendirici sürmek ve dışarıda eldiven takmak önemli. Ellerimizi yıkarken de tıpkı banyo sırasında önerdiğimiz sindet türü temizleyiciler seçmeye dikkat edin.

İlgili haberlerimiz:

​Soğuk havalarda cilt kuruluğunu önleme yolları
Soğuk hava cildi kurutur ve tahriş eder. Dermatolog Prof. Dr. Emel Güngör, kış aylarında güneş koruyucu ve nemlendirici kullanmanın öneminden bahsetti.

Soğuk havalarda ışıldamak için 10 öneri
Kışın cildimiz kurur ve solgun görünür. O yüzden soğuk havalarda cildimize ekstra önem vermeli, onu biraz şımartmalıyız. İşte, kışın bile ışıl ışıl görünmenin yolları...

​Kış için 10 adımda cilt bakımı
Kışın cildinizi olumsuz etkileyecek faktörlere karşı 10 adımda savaşabilirsiniz. Dr. Buket Pençe, pudra.com okuyucularına anlatıyor...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER