29.05.2020

Vücut bakımında kuru fırçalama nasıl uygulanır?

Dr. Meltem Ayran, pürüzsüz cilde kavuşmak için kuru fırçalama yönteminin avantajlarını ve uygulama detaylarını Pudra.com okuyucuları için anlattı.

Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt herkesin arzusu. Bunun için günlük bakım rutininize ekleyeceğiniz bazı uygulamalarla sağlıklı ve canlı bir cilde sahibi olmanız mümkün.

Medikal Estetik HekimMedikal Estetik Hekim Dr. Meltem Ayran, günde yalnızca 5 dakikanızı ayırarak uygulayabileceğiniz kuru fırçalama tekniği hakkında Pudra.com okuyucularına bilgi verdi. 

Cilt bakımı için kuru fırça seçimi

- Kuru fırçalama bakımı yapmak için seçeceğiniz fırçanın kalitesi çok önemli. Kuru fırçalama yöntemi için doğal kıllara sahip fırçaların tercih edilmesi gerekiyor.

- Uygulamada önce yumuşak, ardından sert kıllı fırça kullanılması gerektiğinden her iki tür fırçayı da edinmeniz öneriliyor.

- Doğal kıllı vücut fırçalarını The Body Shop gibi yakından tanıdığınız markalardan temin etmeniz mümkün. 
Doğal kıllı vücut fırçaları

Ürünler, soldan sağa: Fantasea Doğal Kıllı Vücut Fırçası, Belula Kuru Fırça, Aromatherapy Associates Vücut Fırçası, Earth Therapeutics Saf Palmiye Kuru Vücut Fırçası (Ürünleri Hepsiburada.com, Amazon.com'dan veya AliExpress.com adreslerinden temin edebilirsiniz. Farklı fırça seçenekleri için fotoğraf galerimize göz atın)

Cilt bakımında vücudu banyo öncesi kuru fırça ile fırçalamanın faydaları
 
Vücut fırçalama

- Kuru fırça yöntemi ile cilt üzerindeki ölü deri atılır.
- Ölü derinin atılması, en iyi detoks yöntemlerinden birisidir.
- Fırçalamayla gözenekler açılır.
- Lenfatik dolaşım artar.
- Selülitleri azaltmaya yardımcı olur.

Kuru vücut fırçalama nasıl yapılır?
- Fırçalama yönü her daim ayaklardan ellerden kalbe doğru olmalıdır.
- Uygulamayı sabahları uyanınca duştan önce, tüm vücudunuza dairesel hareketlerle, hafif vuruşlarla gerçekleştirebilirsiniz.  
- Uygulama sonrasında duşa girip organik ürünlerle ya da sülfatsız, katkı maddesiz jellerle yıkandıktan sonra vücudunuzu organik bir yağ ile durularsanız, cildinizi çok daha iyi nemlendirmiş olursunuz. rganik bir yağla durulama yaparsanız, cildinizi en iyi şekilde nemlendirirsiniz. yaparsak çok güzel nemlendirme yapmış oluruz.

Kuru fırçalama yaparken bunlara çok dikkat edin:
Cildinizde açık yara yaranız varsa ya da atopik dermatit (egzama) gibi sorunlarınız mevcutsa cildinize kuru fırça yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2