03.08.2020

Tatil sonrası cilt bakım programı

Yaz dönemi güneş hasarının etkisiyle cilde rengini veren aşırı melanosit pigmentasyonu ile lekelenmeler artar, hücreler sıvı ve kolajen kaybeder.

İZLE: GÜNEŞ LEKELERİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?👇 
Özellikle yaz tatili dönüşü dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri sağlık profesyonellerinin olmadığı merkezlerde cilde bilinçsiz uygulanan cilt ve leke bakımlarına karşı bilinçli davranmaktır. Çünkü bir uzman gözetiminde gerçekleştirilmeyen lazer uygulamaları cilt sağlığına ciddi zararlar verebilir. 

Yaz sonrası cilt bakım programı

Deniz, kum ve güneşin tadını en iyi çıkardığımız yaz aylarında ve tatil zamanlarında güneşin faydalı etkilerinden yararlanırken, zararlı etkilerinden korunmayı da bilmek gerekir. Çünkü güneşin UVA ve UVB ışınları fotoaging dediğimiz cilt yaşlanmasından kansere kadar sağlığımıza pek çok zarar verir.

Yaz dönemi güneş hasarının etkisiyle cilde rengini veren aşırı melanosit pigmentasyonu ile lekelenmeler artar, hücreler sıvı ve kolajen kaybeder. Bu hasarı gidermek için V-Carbon sistemi dediğimiz siyah zencefil, mandelik ve ferulik asit içeren leke açıcı ve ciltte detoks etkili (siyah nokta-geniş gözenek-yağ butonlarını giderici özellikte) özel İtalyan peelingler ve eşzamanlı uygulanabilen lazerle cilt tonlama teknolojisi güncel uygulamalarımız arasında.
 
Elbette cildin kaybettiği nem tutma kapasitesini arttırıcı hyalüronik asit; zencefil polinükleotid ve antioksidanlar ile ince kırışık, cilt sarkması gibi sorunları çözen mezokokteylleri yaz dönüşü 15 günlük periyotlar ile birkaç seans uygulama cildi kış şartlarına hazırlamada son derece etkin yaklaşım.

Sağlıklı güzellik bilinçli estetik uygulamalar ile mümkün. Estetik uygulamalarda başarının temeli cildi öncelikle temel sağlığına kavuşturmak olmalıdır.

Tatilde ve yaz aylarında güneş lekelerinden nasıl korunabileceğinizi öğrenmek için "Tatilde güneş lekelerinden nasıl korunabiliriz?" başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Dr. Pelin Taşkıran
Medikal Estetik Hekimi


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER