› 
 › 
pudra.com 17.03.2011

Burun estetiği hakkında her şey

Burun operasyonları genel olarak dünyada en çok tercih edilen estetik ameliyatlardan. Prof. Dr. Akın Yücel, burun estetiği ile ilgili yenilikleri ve diğer merak edilenleri Pudra.com ile paylaştı.

Burun estetiği hakkında her şey burun 1
1/8
İdeal bir burun yoktur, ancak bir yüze en uygun olan bir burun şekli vardır. Eskiden her hastaya aynı standart burun yapılmaya çalışılırdı. Ancak artık uzmanlar, bu tür ameliyatlardan uzak durmaya çalışıyor. Burun şeklini belirlerken kişinin anatomik özelliklerini, yüz şeklini, karakterini, cinsiyetini, yaşını, mesleğini göz önüne alarak burun ameliyatları yapılıyor.

Uzmanlar, erkek hastalarda hiçbir zaman kadınsı bir burun yapmamaya çalışıyor. Tam tersine hafif bir kemer bırakmaya, burunu biraz uzun ve geniş tutmaya, erkeksi özelliklerini vurgulamaya çalışıyorlar. Kadınlarda ise kemikli sert bir yüzü olan bir hastaya küçük, kalkık bir burun yapmıyorlar; ancak minyon, yuvarlak yüzlü bir kadında daha farklı davranıyorlar.

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel etnik özelliklerin de olabildiğince korunması gerektiğini, vurgulayarak, “Estetik ameliyatların amacı kişilerin genetik ve ırksal özelliklerini silmek değil, o ırkın ya da ailenin güzel bir üyesine dönüştürmek olmalı. Bence bir burun ameliyatına başarılı diyebilmek için, hastanın ameliyat olduğunun anlaşılmaması gereklidir. Burun, yüzde en önemli organlar arasında yer alıyor." diyor.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2