› 
 › 
pudra.com 17.03.2010

Kimyasal peeling nedir?

Kimyasal peeling nasıl yapılıyor? Kimyasal peeling yaptırmadan önce ve yaptırdıktan sonra nelere dikkat etmeliyiz. Cildimizi ölü hücrelerden arındıran ve lekesiz bir cilde kab-vusturan kimyasal peeling hakkındaki herşey pudra.com'da.

Kimyasal peeling evde yaptığımız peeling işlemlerinden çok farklı bir işlem. Bu işlemin mutlaka doktorlar tarafından uygulanması gerekiyor. Yanlış uygulamalar nedeniyle yüzünde iz kala, yaraları geç iyileşen pek çok kişi oluyor. Bu nedenle, pudra.com olarak kimyasal peelin yaptırmak isteyenler için bu işlemin inceliklerini araştırdık...

Kimyasal peeling nedir?

Medical Park Göztepe Hastanesi'nden Dermatolog Dr.Canan Savaş İyigün, cilde daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazandıran kimyasal peelingin mutlaka hastane şartlarında uygulanmasını, peeling öncesinde hasta-doktor beklentileri, mevcut hastalıklar, daha önce kullanılan kozmetiklerin ya da tedavilerin mutlaka konuşulmasını gerektiğini belirtiyor.

Kimyasal peeling nedir?
Peeling yapılacak kişinin mutlaka dikkatlice muayene edilmesi gerekir. Kimyasal peeling cildi ölü hücrelerden arındırmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Güneş lekeleri, kırışıklıklar, akne izlerinin giderilmesi, cildin nem ve yağ dengesini kontrole almak açısından faydalıdır.

Derinin üst tabakaları çeşitli kimyasal maddelerle kontrollü olarak soyulur, alttan yeni cilt tabakasının oluşması sağlanır. Peeling derinin yapısı ve rengi üzerine etkili olur. Daha genç ve sağlıklı görünüm sağlar.

Tarih boyunca cildin güzelleştirilmesi amacıyla birçok madde kullanılmıştır. Peeling işlemi için de çeşitli ajanlar kullanılabilir. Kimyasal peeling uygulaması soyma işlemenin derinliğine göre yüzeysel, orta ve derin olarak sınıflandırılır.

En başarılı sonuç açık tenlilerde
Kimyasal peeling bilim ve sanattır. Uygulama yapan doktorun deneyimi ve uygun hasta seçimi sonuçlarda çok önemlidir. En başarılı sonuçlar açık renkli ve ince cilt yapısına sahip olanlarda alınır. Buna karşın esmer hastalarda peeling sonrası lekelenmelere karşı daha dikkatli olmalıdır. Kimyasal peelingden sonra cilt güneş ışınlarından ve tahrişten korunmalıdır.

Seans aralığı kişiye göre değişir
Kimyasal peeling etken maddenin cilde uygulanmasıyla yapılır. Genellikle glikolik asit, salisilik asit, jessner solüsyonu ve triklorasetik asit gibi maddeler kullanılır. Hastanın yaşı, cilt tipi, cinsiyeti, uygulanacak bölgeye göre kimyasal maddenin konsantrasyonu, süresi ve seans sayısı ayarlanır. Ortalama seans sayısı, yüzeysel peelinglerde 6-7dir. Seans aralığı peeling yöntemine ve hastaya bağlı olarak değişir. İşlem öncesi ve sonrası doktor tarafından eklenen ilaçlar ve/veya kozmetik ürünler etkinliği arttırır.

Kimyasal peeling nerelerde kullanılır?
-Lekelerin tedavisinde (yaşlılık, hamilelik sonrası, güneş hasarı gibi )
-İnce ve orta derinlikteki kırışıklıkların giderilmesi veya hafifletilmesi,
-Sivilce tedavisinde
-Sivilce izlerinin hafifletilmesi
-Kaba cilt yapısının düzeltilmesinde
-Gözenekli cilt yapısının daha düzgün hale getirilmesinde
-Genel cilt canlanması, parlaklığın arttırılması ve pürüzleştirilmesinde

Peeling işlemi sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
-Oluşabilen kabuklar soyulmamalıdır.
-Hekim tarafından önerilen nemlendirici preparatlar kullanılmalıdır.
-Güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER