› 
 › 
08.02.2013

Sigara içiyorsanız liposuction yaptırmayın!

Sigaranın birçok hastalığın nedeni ve tetikleyicisi olduğunu biliyorduk, ama liposuctiona engel olduğunu ilk defa duyduk. Liposuctionla ilgili merak ettikleriniz ve bilmedikleriniz Pudra.com'da...

Diz şekillendirmeden, erkeklerde görülen büyük göğüs şikayetinin giderilmesine, karın düzeltme ameliyatları sonrası yapılan rötüşten, gıdı problemine kadar pek çok şikayette başvurulan liposuction hakkında merak edilenleri, Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri’nden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Peker yanıtladı.

Sigara içiyorsanız liposuction yaptırmayın!


Liposuction her mevsim yapılabilir mi?


Liposuction sonrası kişinin bir süre korse giymesi gerekir. Korse kişiyi yazın kısıtlayabilir. Bu nedenle liposuction için kış ve bahar ayları en uygun zamanlardır.

Sigara içmek liposuction yaptırmaya engel midir?


Sigara içiyorsanız ameliyattan önce sigarayı bırakmanız, en azından azaltmış olmanız önemlidir. Unutmayın ki sigara her türlü ameliyatın sonucunu kötü yönde etkiler. Sigara küçük kan damarlarının tıkanmasına yol açtığı için yara iyileşmesini bozar.


Liposuction ağrılı bir ameliyat mıdır?


Liposuction'da yapılan kesilerin (kanüllerin giriş delikleri) çok ufak olması sebebiyle uygulama sonrası kişiler fazla ağrı duymazlar.


Liposuction için uygun bir aday mıyım?


Öncelikle şunu bilmek gerekiyor ki; liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. Diyet ve spor ile bir türlü giderilemeyen bölgesel yağların alınması ile vücuda şekil verme işlemidir. Kişinin liposuction uygun olması için şu özelliklere sahip olması gerekir:
  • Cildin elastikiyetini kaybetmemiş olması
  • Sigara kullanılmaması
  • Yağ birikimi olan bölgelerde selülit görünümünün olmaması
  • Herhangi bir ciddi hastalığın olmaması

Liposuction ameliyatı kaç saat sürer?


Bu operasyon bir nevi heykeltraşlıktır. Cerrah yağ alma işlemini yaparken estetik kuralları ışığında vücudunuza da güzel bir görünüm kazandırmaya çalışır. Bu sebeple 2 litre 2 saatte alınır, 3 litre 3 saatte alınır gibi bir genelleme yapılamaz. Liposuction ve yapılan rötüşların ne kadar süreceği kişiden kişiye değişir. Ameliyatın süresinden çok elde edilecek sonucun güzel olmasının önemli olduğunu unutmayın.


Liposuction sonrası iyileşme süresi ne kadardır?


Kişi 3-7 gün içinde hafif aktivitelere başlayabilir, ağır bir işi yoksa işine dönebilir. Cinsel ilişki ya da spor gibi efor gerektiren aktivitelere 3-4 haftadan önce başlanmaması önerilir.


Liposuction sonrasında belirgin izler kalır mı?


Liposuction'da kullanılan kanüller ilk kullanıldıkları yıllara göre oldukça inceltilmiştir. Şu an bir çok bölgede 3-4-5 milimetre çapındaki kanüllerle liposuction uygulanmaktadır. Kanüller en saklı kısımlardan yapılan yarım ile bir santimlik kesilerden cilt altına ilerletilmektedir. Örneğin kasık, göbek deliği, çene ucunun altı gibi. Bu bölgelere yapılan yarım ile bir santimlik kesiler liposuction sonrası bir-iki dikiş ile kapatılır. Dikişler alındıktan sonra neredeyse hiç iz kalmaz.


Liposuction yapılan bölgede tekrar yağ birikir mi?


Liposuction işleminde belirli bölgelerdeki yağ hücreleri alınarak azaltılır. Bu nedenle kilo alsanız dahi liposuction yapılan bölgedeki yağ hücreleri yaklaşık yüzde 70 oranında azalmış olduğu için o bölgelerde eskisi gibi yağ birikmez.

Liposuction'ın etkisini ne zaman görmeye başlarım ve etki ne kadar sürer?


Liposuction yapılan bölgede ödem gelişeceğinden, ciltaltı yağ dokusunun oturması ve düzgün bir görünüm oluşması 2-3 ay alacağından bu süre sonunda sonuç belirginleşmeye başlar. Diyet ve spora devam edildiği sürece liposuction'ın etkisi kalıcıdır ve uzun yıllar sürer.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER